De schaatstribune 2012-2013

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Koen, 19 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Als ie had gewonnen, had ik niet meer geleefd denk ik hahahah ;)

    Ik ben echt blij met 14 Polen aan de start. Ze rijden weliswaar b groep maar het zijn er nog nooit zoveel geweest als dit jaar. Althans, niet dat ik mij kan herinneren. Al kennis gemaakt met de nieuwe Adrian Wielgat. Aardige jongen wat ik zo van hem mee heb gemaakt. Artur nogal was nogal snel weg ;) Die grap is inmiddels in Poolse kamp ook al bekend...
  2. Koen

    Koen Well-Known Member

    treinen stoppen weer niet bij Thialf.
    waardeloos,
    zondags maar 1 bus per uur en afgelopen zondag zat die al over vol.
    neem aan nu nog meer mensen met trein
  3. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik heb nog niet eens nagedacht over zondag.....maar ben er inderdaad bang voor.... Pfoeh.... beetje jammer weer want het is afgelopen op het moment dat de een na laatste bus net weg was geloof ik. Buschauffeur zei ook dat als die bus vol zit, het jammer is...

    Enige wat ik dan welk gezellig vond, was dat jij voor me zat Koen ;)
  4. Koen

    Koen Well-Known Member

    snap ik, maar dit zit er komende zondag ook niet in, want ik ga alleen zaterdag!!!
  5. Koen

    Koen Well-Known Member

    wat een puinhoop bij de bus, konden mensen niet eens mee en werden gedwongen om nog uurtje daar rond te hangen.
    wordt tijd dat de treinen weer stoppen bij Thialf
    verder zeer geslaagde dag
  6. proeme

    proeme Well-Known Member

    Toen wij met de auto wegreden vroegen we ons al af hoe al die mensen bij de bushalte thuis gingen komen...

    overigens... vorig jaar bij het NK sprint heb ik geparkeerd op het parkeerterrein direct bij Thialf. Dat mocht nu niet omdat ik geen parkeerkaart had. Heb ik vorig jaar illegaal gratis geparkeerd of was de regeling nu gewoon anders? Dat laatste kan natuurlijk zomaar, want ook de ingang van de hal was nu niet op dezelfde plek als toen (we moesten toen echt door de hoofdingang en weet ik het hoeveel gangen door en konden nu via de zij-ingangen direct het stadion in).
  7. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik zat in een bus richting Wolvega. De chauffeur had zelf al contact opgenomen met de centrale omdat hij problemen voorzag maar zelf kon die niets natuurlijk omdat hij naar Wolvega moest. Hij was behoorlijk creatief maar de enige lijn die in de buurt was, moest ook Blau Hus meepakken en daar stond het ook vol dus die kon niet via Thialf rijden. Vanaf de werkvloer proberen ze het op te lossen maar dat lukt niet zolang je geen extra bussen/chauffeurs hebt.

    Ik heb geen problemen gehad gelukkig. Ik huiverde nog beetje voor de zondag maar kon gelukkig met iemand meerijden naar het station.

    Proeme, je mag normaliter niet op thailf terrein parkeren tijdens wedstrijden. 's ochtends bij de B groep was de ingang wel via de hoofdingang. Dat kunnen ze dan nog aan ;)

    Ik vind het jammer dat het weekend alweer zo snel afgelopen was voor mij gevoel. Gelukkig over iets meer dan een maandje naar Warschau :)
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    Dan heb ik vorig jaar bij het NK blijkbaar ergens gestaan waar dat niet mocht.
  9. xRedStar

    xRedStar New Member

    Die ingang wordt altijd gebruikt bij World Cups tijdens de B-groep, zo'n uur/1,5 uur voor de A groep gaat de andere poort open en kan je via de zij-ingang het stadion in. waarom dit tijdens het NK ook zo was weet ik niet, misschien omdat er niet veel kaarten waren verkocht?

    Beide parkeerterreinen van Thialf zijn altijd voor parkeerkaart houders, dus waarschijnlijk heb je geluk gehad. Je kunt wel betaald parkeren vlakbij Thialf (bij bowling Heerenveen)
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    Ik stond nu op een stukje gras vlak naast het officiele parkeerterrein (die voor parkeerkaarthouders). Beetje aparte weg om er te komen, leek wel alsof ik bij de buren door de tuin reed... Maar het was wel een officiële plek waar je voor moest betalen, net als bij die bowling.
  11. Sportgekkie

    Sportgekkie New Member

    Ik stond aan de achterkant van Thialf vorige week zaterdag en moest het complete parkeerterrein van Thialf overbruggen om bij vak L te komen maar heb niets hoeven te betalen voor parkeren.
    Mensen waren massaal hun auto's in de buurt aan het parkeren. Er zijn opties om gratis te parkeren bij Thialf maar dan moet je een klein stukje lopen.
    Op de terugweg zag ik het busje met Polen langzaam wegrijden dus je komt op deze manier ook nog schaatsers tegen :D
  12. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    En soms kom je ook een Lisan tegen op deze manier :mrgreen: Maar zaterdag niet hoor ;) toen zat ik in de Qbuzz die ontzettend leeg was omdat ie als enige niet naar station Heerenveen ging ;)
  13. proeme

    proeme Well-Known Member

    Achterkant van Thialf werden we weggestuurd door een meneer in geel hesje. We zagen daar wel wat Russen warmlopen en iemand met een groene jas (TVM?) kwam net aanrijden in een busje.
  14. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    In de categorie....soms snap ik het niet.
    Dit is de website van een Poolse schaatsclub: http://www.orzel.elblag.com.pl
    En van wie zetten ze in de header? Juist.... ;)

    Zal later vertellen wie voor deze club uitkomt....dan verbaasd me de keuze nog meer....
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Op schaatsen.nl kwam ik nog een filmpje tegen met volgens mij een van onze forummers in de hoofdrol. Iets met rood wit blauw maar dan in een andere volgorde.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het is me dit weekend al een paar keer opgevallen, de gebrekkige opnames van de TP. M.n op de 2 beelden van de passages onder elkaar zie je weinig. Naar mijn idee kun je dan beter 2 beelden naast elkaar hebben waarbij je de teams van voren in beeld brengt. Nu zagen we grote delen van de rit van de Koreanen en onze heren niet omdat de regisseur Canada en Rusland veel interessanter vond.
  17. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Grappig feitje... kwam er vandaag achter dat het precies 5 jaar geleden is dat ik voor het eerst een Poolse schaatser aanmoedigde: Maciej Ustynowicz. Op 9 december 2007 in Heerenveen stond ik langs de baan met m'n net snel gefabriceerde "maciej" bord. Nooit gedacht dat ik 5 jaar later nog steeds langs de baan zou staan voor Polen maar dan voor de gehele Poolse ploeg. Overigens had ik toen ook niet verwacht dat Maciej in 2012 allang gestopt zou zijn.
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    Weet niet precies wat het goede topic is, dus hier maar...

    ik reed vanmiddag mijn rondjes in Kardinge, en zag een hoop mensen met schaatspakken rijden waar beennummers op stonden. Zijn dat dan per definitie wedstrijdrijders? Zo ja, wie zijn nummer 68 en 90 (groen nummer) bij de dames? (er waren meer, maar deze twee heb ik onthouden)
  19. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Nummer 90 is een hele bekende: Foske Tamar van der Wal. Die gaf volgens mij ook wel eens les in Kardinge. Waarschijnlijk was Jolanda Langeland (nr 10) niet ver weg. Nummer 68 is Annewil Schreuder.

    http://schaatsen.nl/topsport-marathon/p ... isie-dames

    Ook Danielle Bekkering heb ik wel eens op een publiek uur gezien. En de voltallige BAM/Renault ploeg.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    donders, wat suf dat ik VdWal niet herkend heb... :S
    nr 10 heb ik niet gezien. Best kans dat ze er wel reed, maar dan reed ze zonder nummer. Het was wel een groepje met min of meer dezelfde pakken namelijk...

    Meeste nummers waren ook blauwe nummers trouwens (zowel dames als heren). Ik heb denk ik 3 groene nummers gezien.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina