Wat moet ik kiezen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Paulien, 17 apr 2012.

  1. Paulien

    Paulien New Member

    Hallo,

    Nu het schaatsen helaas weer is afgelopen ben ik aan het nadenken over de schaatsen die ik volgend seizoen wil gaan gebruiken.
    Ik heb nu voor op de baan een paar thermoplastische schoenen (waar ik heel blij mee ben) met een paar raps V8 klap ijzers eronder van inmiddels 3 jaar oud. Op zic bevalt dit goed, maar voor op natuurijs zijn de schoenen niet heel prettig en merk ik dat ik wat meer steun aan mijn enkels wil hebben bij langere tochten.
    Het is de bedoeling dat ik volgend jaar een aantal dagen naar de Weissensee ga om te schaatsen en nu ben ik aan het bedenken wat voor schaatsen ik daarvoor wil gaan gebruiken.
    Ik ben aan het twijfelen of ik een paar hele nieuwe schaatsen erbij moet aanschaffen, of dat ik een paar nieuwe ijzers onder mijn schoenen moet laten zetten (welke zou ik op dit moment nog niet weten, dus advies geven is welkom) en dan de V8 klap ijzers weer onder mijn raps voltage schoenen laat zetten die ik nog heb liggen.

    O ja wat misschien wel handig is om te weten is dat ik sinds 2 jaar schaats, waarbij ik 1 tot 2 keer per week op de baan schaats, waarvan 1 uur les per week. Mijn techniek schijnt redelijk goed te zijn.
    Het doel voor de Weissensee is om 100 km te schaatsen, mijn langste tocht dit jaar was 45 km, wat zonder veel problemen ging.
    Wie kan mij helpen een keus te maken?
  2. Pieter1971

    Pieter1971 Member

    Zul je eerst even moeten aangeven op welke schoenen je nu schaatst. Verder is het moeilijk te zeggen, welke schoenen je zou moeten nemen. Het is een kwestie van veel passen.
  3. Paulien

    Paulien New Member

    Hoi Pieter1971
    Ik schaats nu op Raps vulture schoenen en heb hiervoor op de raps voltage geschaatst. Deze reden op zich best lekker, alleen was het gevoel wat minder dan nu en je wordt wat meer beperkt in je bewegingen.
    Het gaat mij dus om het feit of ik hele nieuwe schaatsen voor op natuurijs aan zou moeten schaffen, of moet ik een paar nieuwe (betere) ijzers onder mijn raps vulture schoenen laten zetten (want ik zal toch het meeste op de baan schaatsen) en dan mijn V8 ijzers onder de raps voltage laten zetten die ik al heb en waar ik al op heb geschaatst.
    Zal ik ook effect hebben van een paar nieuwe ijzers onder mijn vulture schoenen?
  4. Rinus

    Rinus Member

    Die Vulture-schoenen zijn knetterstijf en vrij laag. Ik denk dat je al prima steun hebt met je ouwe schoenen met je huidige klapijzers eronder. Alleen nieuwe ijzers ga je niet meer steun voor je enkels mee krijgen. Als je toch nieuwe schoenen speciaal voor de Weissensee zou willen aanschaffen zou ik voor kluunschaatsen gaan à la de Salomons die veel mensen hebben.
  5. anonieme

    anonieme Member

    Hallo Paulien,

    Op de Weissensee rijden de meeste mensen op "natuurijs schaatsen" in de vorm van salomons en dergelijke. Voordelen: heerlijke warme schoen die goed ondersteund en je staat laag bij het ijs. Deze schaatsen hebben ze niet aan op de baan, daar rijden ze op hun viking, raps, maple enz.
    Daarom hebben veel Weissensee gangers twee paar schaatsen, maar daar zit wel weer een prijskaartje aan.
    Over de schoen kan ik kort zijn, als je er geen minimaal 4 uur in kunt zal 100 km een probleem worden, aan de ijzers zal het echt niet liggen want die zijn sterk en stijf genoeg om de scheuren te trotseren.

Deel Deze Pagina