Transfertopic seizoen 2012/2013

Discussie in 'Lange baan' gestart door Danou, 2 mrt 2012.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    op nu.nl stond vanmiddag van wel
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

  3. Danou

    Danou Active Member

    Goed nieuws dat beide de Vriesjes nu bij de ploeg horen. Douwe was al langer bekend en nu gelukkig ook Linda!
  4. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Misschien heeft TVM wel plaats voor nog een de Vries? Er zijn meer schaatsende de Vriesen :D
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Sjoerd de Vries? Zou misschien niet slecht "als knecht" bij TVM passen, maar volgt liever zijn eigen lijn bij APPM.
    Bob de Vries? Nee, teveel een echte marathonner en teveel een boerenknul voor de mooie jongens van TVM.
    Elma de Vries? Schaatst die nog, ging een paar jaar geleden wel erg hard op meerdere afstanden.
    Berden de Vries? Stond samen met Blokhuijsen op het podium van het junioren-WK, maar nu?
  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Is Berden de Vries niet al gestopt?

    En Douwe is nu niet bepaald ook zo'n type jongen als Sven of Jan. Ik vind Douwe altijd lekker 'gewoontjes' en heel nuchter. Dat waardeer ik wel aan hem.
  7. fnc

    fnc New Member

  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    bij de vele marathons op tv afgelopen winter (met name natuurijs-periode) heb ik haar naam langs horen komen. Volgens mij doet ze geen langebaan meer, alleen nog marathon.
  9. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Heel erg jammer van Bart Veldkamp! Volgens mij was hij een mooie toevoeging op TVM. Ik ben benieuwd of ze nu iemand anders gaan aantrekken.
  10. Duif

    Duif Well-Known Member

    Een inkoppertje nu Linda de Vries getekend heeft. Rutger Tijssen dus.
  11. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Was ook het eerste dat in mij opkwam.
  12. Danou

    Danou Active Member

  13. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Ik begrijp eigenlijk de transfer van Douwe de Vries niet naar TVM. Ik vind het meer een BAM-type. En ik begrijp deze uitspraak niet van hem ' Bij de formatie rond kopman Sven Kramer gaat De Vries zich op de 5 en 10 kilometer richten. "Ik ben geen allrounder op de langebaan", aldus De Vries.
    "Ik zal me nooit voor de grote allroundtoernooien kunnen plaatsen".

    Wat heeft hij dan bij TVM te zoeken, als hij zelf zegt 'dat hij zich nooit voor de grote allroundtoernooien kan richten', terwijl er bij TVM niet echt plek lijkt te zijn voor specialisten.

    Overigens moest ik wel lachen om het bericht over Bart Veldkamp.
    Ik heb namelijk met Bart op de kleuterschool gezeten, 2 jaar lang.
    Weten jullie hoe we hem altijd noemden in de klas? Boze Bartje!!!! :)
    Hij is ook de enige die met een woedende blik op de klassefoto staat, 5 jaar was hij toen en toen al permanent boos!
    Dus zijn gesmijt met schaatsen heeft mij nooit verbaasd, dat was alleen maar 'Boze Bartje'. :)
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Waarschijnlijk denkt TVM dat ze hem beter kunnen maken op de 5 en 10 km. En dat hij daarmee een vaste waarde voor de TP zal worden. Alleen moet hij dan wel concurreren met Kramer, De Jong en Bergsma. Geen makkelijke opgave.
  15. Danou

    Danou Active Member

    Ik denk dat de Vries er vooral bij is gehaald om geen terrein te verliezen op de lange afstanden. Kramer en Blokhuijsen rijden niet (altijd) de 10km en zo heb je met Douwe er toch een man bij die dat wel wilt rijden. De BAM ploeg begint langzamerhand de lange afstanden te domineren en ik denk dat TVM zo probeert er toch een man tussen te hebben, en als hij beter wordt de strijd ook kan aangaan.

    Als Douwe beter wordt kan hij aan de spelen gaan denken, als dat lukt kan hij ook met de achtervolging mee gaan rijden. Dat is weer kans op een extra medaille in de zak van TVM
  16. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Ik denk dat de komende 2 jaren alles in het teken staan van Sven Kramer (what else is new) en goud op de 5 en de 10km. Daarbij is het dus slim van TVM/Kramer om een meer stayerstype te halen. Ze missen natuurlijk de Verheijens en Uytehages die beter waren op de 10k dan op de 1.500m. Daarnaast zal hij heus wel blijven allrounden maar na Sochi kunnen ze dan weer en meer allround maatje voor Sven aantrekken. Of Douwe de Vries er zelf beter van gaat worden is volgens mij niet eens de hoofdzaak in deze transfer. Bovendien eigenlijk niet zo moeilijk want zoals Douwe nu rijdt komt hij tekort voor WK en OS dus het zou eigenlijk alleen maar beter moeten gaan (zo niet, blame de marathon)
  17. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Misschien leuk om het interview met Douwe en het interview met Gerard Kemkers te bekijken. Daarin wordt aangegeven dat Douwe nog relatief "nieuw" is op de langebaan en ze potentie in hem zien op de 5 en de 10 en hij daarnaast ook marathons gaan doen. Kemkers geeft ook aan dat hij voor de 5 en 10 is aangetrokken. Douwe geeft ook aan dat als je niet allround, je veel weekenden vrij bent dus daar kan hij die marathons in doen (bij mogelijk Primagas/Telsar). Er verandert in feite alleen dat hij meer richt op langebaan.

    Bekijk het vanuit Douwe; zonder echt op langebaan te trainen, is hij al heel ver gekomen. Nu krijgt hij deze aanbieding en hij heeft in feite niets te verliezen. Hij wordt binnenkort 30 en dit is misschien wel zijn enige (en laatste) kans om nog verder te gaan in het langebaan. En natuurlijk een prachtig avontuur! Hij vindt langebaan leuk, wil er meer uit halen. In de marathon heeft die de afgelopen 6-7 jaar echt wel zijn sporen verdiend en kan hij makkelijker terugkeren lijkt me dan een andere kans afwachten voor de langebaan.
  18. Elina

    Elina Well-Known Member

    Klopt, hij fietst nu en heeft een contract bij de wielerploeg Ruiter Dakkapellen.
    Begin vorig jaar was daar een reportage over op RTV Drenthe. > http://www.wielerland.nl/index.php?Itemid=34&id=15059&option=com_content&task=view
  19. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ik zag net in het sportjournaal dat Bart Veldkamp afscheid heeft genomen van de TVM schaatsploeg, lijkt me leuk voor Linda de Vries wanneer ze Rutger Tijssen een contract aanbieden.
  20. Elina

    Elina Well-Known Member

    Het is hier nogal stil..
    Pim Cazemier (voormalig Team Hart) gaat rijden voor Interfarms in het marathon peloton, maar blijft zich ook op de langebaan richten. - Nieuwsbericht op schaatsen.nl

Deel Deze Pagina