Thialf in de polder

Discussie in 'Lange baan' gestart door Payday, 24 feb 2012.

  1. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Yep, helemaal juist.
    Bouwprojecten vallen duurder uit omdat...
    - er veel te voorzichtig begroot wordt, dit om het voorstel er uberhaupt door te krijgen
    - er veel (bestuurlijke) vertraging opgelopen wordt, waardoor bouwkosten stijgen (inflatie)
    - er veel aanvullende eisen komen gedurende het bouwtraject.
    - en misschien heeft her en der een kartelvorming ook nog wel eens prijsopdrijvend gewerkt.
  2. Koen

    Koen Well-Known Member

    en hoe ver denk je dan dat het voor iemand uit bv. Leeuwarden is om in de Randstad te komen. en dat geld voor meer mensen uit het Noorden
    vind dit altijd zo'n kul argument. waarom houden we niet gewoon alles in Amsterdam dan maar (Nederlands elftal, pinkpop, elfstedentocht, amstel gold race) hoeven de randstedelingen niet meer zover te reizen
  3. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Leeuwarden -Amsterdam is toch veel minder ver dan Amsterdam - Leeuwarden??
    inderdaad, gewoon alles in de randstad houden...
    De vierdaagse van Nijmegen wordt een vierdaagse naar Nijmegen, en weer terug, dat kan net.
    De Amstel Goldrace houden ze dan gewoon rond de Amstel,
    ...en de TT van Assen wordt gewoon de TT van Assendelft :lol:
  4. JeedeBee

    JeedeBee Member

    Nee, nee, de TT maakt herrie. Dat mag natuurlijk niet in de Randstad. Die mag in de provincie blijven.
  5. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Laten we niet te ver afdwalen ;)

    Ik ben wel benieuwd naar alle plannen, tekeningen en hoe ze de boel draaiende gaan houden :)
  6. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    op zich is een ijsbaan in Almere natuurlijk niet vreemd. De laatste jaren zijn er ook in Enschede, Dronten, Breda etc nieuwe banen gekomen, gewoon om mensen te laten bewegen. Maar noem het om te beginnen geen Thialf (hoewel dit geen kritiek op topicnaam is), dit is gewon de naam van het ijsstadion in Heerenveen.

    Dan is het vervolgens slechts de vraag of het ook zinvol is een stadion hier rondom te bouwen om grote wedstrijden te trekken. Vandaar mijn vraag hoe het met de KNSB zit, en met eigendommen rond Thialf.
    Want uit oogpunt van efficientie is het niet goedkoop twee stadions in een land te bouwen, om vervolgens die paar wedstrijden in het jaar die veel publiek trekken te spreiden over twee stadions. De kleinere wedstrijden kunnen overigens ook nog in kleinere stadions.
  7. wim van biezen

    wim van biezen New Member

    Afstand van het noorden naar het midden is mogelijk korter dan vanuit het zuiden helemaal naar het noorden?
    Verschil met exploitatie Heereveen / Almere zou ook kunnen zijn dat de baan van Amsterdam dan mogelijk komt te vervallen als er een baan in Almere komt. Dit in tegenstelling tot het Noorden waar ze graag in Leeuwarden nog graag een baan erbij zouden willen hebben. Dit zou dus gunstig kunnen zijn voor een investeerder. Daarnaast is voor het gewone publiek mogelijk meer potentiele bezoekers rond Almere dan in het Noorden??
    Ik zou het niet willen afdoen als onmogelijk.
  8. villaweb

    villaweb New Member

    Ik ben VOOR Almere en ook Zoetermeer (Silverdome) heeft vergevorderde plannen voor een Ijsstadion van 15000 toeschouwers. ook hier voor 50-60 miljoen.

    Voordelen Almere & Zoetermeer:
    1-bereikbaarheid door OV en andere Infrastructuur
    2-hierdoor multifunctioneel te gebruiken voor congressen, zalenverhuur, concerten.

    extra voordeel Almere:
    1-vlakbij Schiphol, dus internationaal ook aantrekkelijk
    2-station Almere Centrum per OV net zover van Gron/Leeuw als van Antw/Brussel, altijd handig voor de 'Swings'-fans :)
    Andere steden binnen Gld,NH,ZH,UT,FL,ZEE,NBR,Lb zijn dichter bij Almere dan bij H'veen.

    Overigens zijn er heel veel dingen tegen Heerenveen, hierover heb ik al jaren geleden al discussie/gesprekken gehad met de KNSB, AEGON en THIALF mensen. Ze luisteren wel naar je, maar doen er vervolgens niets mee.

    Ik wil nog wel een paar tegens opnoemen als geheugensteuntje:
    1- te strenge bewaking; nergens voor nodig, was ook weer duidelijk afgelopen weekend in Berlijn: hoe soepeler, hoe vriendelijker iedereen en het was me een partij gezellig, dat zal iedereen die er was beamen.
    2- te commercieel (punt 2 zal de reden zijn van punt 1)
    3- security voelt de supporters niet aan; ene keer mag vlaggestok mee, volgende keer weer niet (wordt hij afgebroken tot maximaal 60cm lengte...haha), ratels niet mee naar binnen????!!!!, enz.
    4- gezinnen worden gepest doordat ze een keertje gaan kijken en al hun drinken moeten inleveren; weten zij veel dat dat limo blikjes en plastic flesjes( wat is dáár nu weer mis mee) niet mogen.
    5- entreeprijs veel te hoog om 'even' met je gezin te komen kijken. Héb je het er eindelijk voor over dan krijg je dat van punt 4) weer.
    Waarom entree prijzen voor WK-Afstanden bijna 2x zo hoog maken als bij bv. Inzell afgelopen jaar? Als je slim bent doe je de prijs omlaag, krijg je meer mensen, die vervolgens weer meer uitgeven omdat de entree wel mee viel.
    Overigens moest je nog niet zolang geleden in oktober al je kaarten bestellen voor de WC van maart, anders was het uitverkocht. Tegewnoordig? Gaan ze zelfs met korting nog een paar dagen voor de aanvang weg.
    6- voorverkoop werkt verkeerd dwz als je kaarten vroeg koopt (zoals ik dit jaar ook voor de laatste keer heb gedaan) betaal je de volle prijs, wacht tot de laatste dag dan worden ze voor 10% (!!) van de originele prijs aangeboden. Het zou juist andersom moeten zijn, dán motiveer je mensen om vroeg te kopen en ben je ook niet afhankelijk van weersomstandigheden die ervoor zorgen dat mensen op het laatst toch niet de kaarten kopen.
    7- parkeren mag best goedkoper, zie o.a. reden punt 8)
    8- trein stopt er niet meer; reistijd ineens vééél langer voor veel mensen (waaronder mijzelf ipv enkele reis 2,5u ineens 3,5u; dan ga ik dus helemaal niet meer voor 2 wedstrijdjes op één dag) en ook duurder (taxi of bus pakken of fiets huren)

    Op dit moment weet ik even niet meer redenen, maar ik ze zijn er wel.

    Zo, ik heb mn hart even gelucht en moet helaas zeggen dat ik vanwege de hoge prijs WK-afstanden niet kom kijken. 'helaas' want het is een mooi toernooi met nu al zeker weten mooie wedstrijden die ik jammer genoeg dan maar thuis moet kijken.

    Overigens ben ik nog steeds bereid om mee te praten/denken met bovengenoemde partijen, want (vooral langebaan)schaatsen is en blijft mn passie..........

Deel Deze Pagina