Leest Raps Falcon en vervormen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Robert1976, 22 feb 2012.

  1. Robert1976

    Robert1976 New Member

    Dag,

    Ik rijd momenteel op een Raps Falcon icm laatste model speedy-ijzer.
    Schoen ooit laten fitten door Marjolein (Betten-sport Groningen) Altijd prima, maar nú doet de linkerschoen pijn aan de binnenkant op de enkelknobbel.
    Kun je de schoen nógmaals verwarmen en fitten? Met mijn beperkte kennis van thermoharders en thermoplasten, zou ik denken van wel, maar zeker weten doe ik het niet.

    Andere vraag: Gebruik altijd de Falcon voor zowel schaatsen als skeeleren (Target), maar vind dat omzetten van de schoen toch altijd een gedoe. Wil er eigenlijk wel een schoen van dezelfde leest bij, maar kan bij Raps niet helder krijgen welke schoenen allemaal van dezelfde leest komen als de Falcon.
    Heeft iemand een idee?

    is er ergens een archief van Raps, met daarin alle producten die nu niet meer gemaakt worden, met eigenschappen, maten etc.

    hartelijke groet,
    Robert
  2. Pieter1971

    Pieter1971 Member

  3. Robert1976

    Robert1976 New Member

    Dag Pieter,
    Dank voor je reactie..

    Dat is ze nog nieuw kan kopen had ik al in de gaten, maar voor dit bedrag had ik ze nog niet gezien. Is niet duur natuurlijk. maar mischien wel weer duur voor luiïgheid van mij omdat ik te beroerd ben om tweemaal per jaar ff te sleutelen.

    Ik dacht meer aan een paar tweedehandsjes (als je ze toch opnieuw kunt verwarmen en fitten).
    Dacht vroeger wel eens gehoord te hebben dat bijv. de eagle, buzzard en mondo van dezelfde leest kwamen...
  4. Rinus

    Rinus Member

    Volgens een handige productsheet - jaja, daar is-ie weer - is de Eagle 'breed' en de Buzzard 'gewoon breed'. De andere twee schoenen staan er niet op, maar ik vind dat de Buzzard wel heel veel weg heeft van de Falcon zo op het oog.

Deel Deze Pagina