Schaatsen laten slijpen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door walterm, 22 feb 2012.

  1. walterm

    walterm New Member

    Waar kun je je schaatsen laten slijpen. Bij de ijzerhandel of bij een schaatsbaan?
  2. walterm

    walterm New Member

    Ik heb laatst mijn schaatsen laten slijpen bij ijzerhandel G. de Vries in Haarlem. Ik had de vrijdag dat je op natuurijs kon schaatsen een prachtige tocht gemaakt op de Loosdrechtse plassen. Had het idee dat mijn schaatsen en die van mijn zoon wel een slijpbuurt konden gebruiken. Zaterdag laten slijpen en op Zondag gingen we naar het twiske om daar lekker te gaan schaatsen. Mijn schaatsen en die van mijn zoon bleken botter te zijn dan eerst.
    Ben vanochtend terug geweest naar de ijzerhandel en hij gaf meteen toe dat ze niet goed waren. Hij kon zich echter niet voorstellen dat hij ze zo slecht geslepen had en stelde voor dat hij ze tegen gehalveerd tarief opnieuw zou slijpen. Ik wil echter niet nog een keer betalen. Ik heb al € 25 betaald en ik heb op een van de bijzondere dagen dat je in Nederland op natuurijs tochten hierdoor met botte schaatsen moeten rond rijden. Wat kan ik hier tegen doen?
  3. schaatsbart

    schaatsbart Member

    hallo waltter,
    Je kunt beter niet afwachten met slijpen tot het moment nabij is, dat er natuurijs ligt. Dus eerder laten slijpen. bij de baan in haarlem kun je best heen gaan hoor, ookal is het best duur, en je kunt ze meteen even checken op het ijs; ook daar ben je meestal je schaatsen wel een aantal dagen kwijt vanwege drukte; klaar terwijl u wacht dat komt denk ik niet meer voor. Bij bos in santpoort ook eens geweest, wel goed geslepen maar niet afgebraamd; daar werd ik attent op gemaakt door een schaatser, en na het afbramen was t verder ok.
    Hangt allemaal af wat je wilt, als je regelmatig schaatst, of je kind is het te overwegen om een tafeltje te kopen met een slijpsteen en afbraamsteen, zo rond de 100 euro moet je wel denken, maar dat verdient zich wel terug. Soelaart kun je ook nog kijken!
  4. Tjark

    Tjark Active Member

    Ben ik de enige die 'gruwelt' van het idee om je schaatsen bij een ijzerhandel af te geven?
    Alsof je voor je haren naar de tuinverzorger gaat omdat die een schaar heeft... een heggeschaar...

    En dan 25 euro voor slijpen! (hoop dat 't incl. ronden is, maar dan nog is het erg veel!)
  5. HA01761

    HA01761 Active Member

    Nee.
  6. schaatsbart

    schaatsbart Member

    tjark , ja nu je het zegt! Ijzerhandel, dat stamt nog uit oude tijden idd, denk dat ik die zaak wel ken in haarlem, daar ligt de tuinaarde buiten en gardena spullen in de etalage, ouderwets bord aan de gevel, met schaatsenslijpen; ben nooit in de verleiding gekomen naar binnen te gaan daarvoor; vroeger wist je niet beter!
  7. Taan

    Taan Member

    Ik vind zelfs de ijsbaan al riskant. Bij flevonice zijn mijn schaatsen een keer mishandeld en over Jaap Eden hoor ik ook al geen goede berichten.
    Maar voor de incidentele natuurijsschaatser is een Ijsbaan of sport/schaatsenzaak prima denk ik.
  8. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Schaatsbaan, ijzerhandel, wieler/skeelerwinkel, maakt niet als ze maar goed kunnen slijpen. In Utrecht gaat nu de laatste ijzerhandel in de binnenstad sluiten, die schaatsen verkocht en sleep. Jaren geleden was er een ijzerhandel waar bijna iedereen schaatsen liet slijpen. Die is er al heel lang niet meer, dus nu laat ik ze maar bij de ijsbaan slijpen.
  9. Ezz

    Ezz New Member

    Ik laat ze slijpen in een winkel die alleen maar over schaatsen gaat :)

Deel Deze Pagina