aanschaf slijptafel, waar op te letten???

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Saszzz, 14 feb 2012.

  1. Saszzz

    Saszzz New Member

    Na jaren m'n schaatsen te hebben laten slijpen op de ijsbaan, vind ik het tijd worden het maar eens zelf te leren en te gaan doen.
    Hiervoor heb ik natuurlijk een slijptafel nodig. Maar ik kom er niet helemaal uit waar ik op moet letten als ik bijvoorbeeld een 2de hand(marktplaats) slijptafel wil kopen. Ik wil er graag m'n eigen schaatsen en die van m'n moeder en m'n vriend op kunnen slijpen. (allemaal viking, maar verschillende modellen).
    Zou iemand mij wijzer kunnen maken? :)
  2. PeeJay

    PeeJay New Member

    Je moet in elk geval rekening houden met de breedte van de schoenen en met de totale hoogte van de schaatsen.
  3. 1997giorgio1

    1997giorgio1 Member

    je schaatsen moeten er goed inpassen (uiteraard :lol: ), maar je moet er ook op letten dat de tafel ''recht'' is, dus dat je schaatsen met een hoek van 90 graden op je slijpblok staan (als dit niet het geval is slijp je alleen de zijkanten). en zorg dat alle onderdelen er bij passen. er let op dat de ''blokjes'' die je in het begin op je tafel zet (zodat je ijzers op gelijke hoogte uit het blok steken) niet uit gehold/gesleten zijn; waardoor je alsnog meer op de buiten/binnenkant slijpt.

    suc6!
  4. jancellara

    jancellara New Member

    Je moet ook gaan uitkijken met de nieuwe schaatsen van Zandstra... Met al dat kunststof om de schoen en om het ijzer, passen deze schaatsen niet in het traditionele slijpblok. ( ik heb er een van maple)

    Succes

    Ps. tip vd week. Ga eens informeren bij een goeie schaatswinkel. En als het eventueel kan ,koop een nieuwe. Deze zijn altijd haaks en je heb er garantie op....
  5. Saszzz

    Saszzz New Member

    Denk dat het toch een nieuwe gaat worden. Gister nog een tijd lopen zoeken, maar er is niet zo veel 2de hands te vinden bij ons in de buurt (enschede) of ik moet meer dan 75 km gaan rijden. En die bijvoorbeeld op marktplaats staan, zijn net zo duur als een nieuwe. Dus het wordt een nieuwe :)
  6. vlasje79

    vlasje79 Member

    Voor beneden de 100 heb je overigens al een goed bruikbaar tafeltje hoor. Diverse sites promoten deze. (ik zal geen merken noemen...;-))
  7. Saszzz

    Saszzz New Member

    Dat is ook waarom ik toch maar voor een nieuwe ga. Net even bij ons in de winkel gekeken bij de ijsbaan, maar daar hebben ze ze vanaf 99 euro(oke wel die hele mooi), dus ga nog ff verder kijken.

Deel Deze Pagina