Schoen ijshockeyschaats stuk: te repareren?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Kevf, 10 feb 2012.

  1. Kevf

    Kevf New Member

    Helemaal enthousiast door al het ijs heb ik op marktplaats een mooi paar Bauers gekocht. Eindelijk na 6 jaar weer eens een keer op het ijs.

    Echter vandaag (2e keer schaatsen) bleef ik door mijn linkerenkel gaan. Wat bleek, het stuk plastic wat bovenop de schoen zat is gescheurd op het punt waar die hoort te schanieren. Op onderstaande plaatje (niet mijn schaatsen) is dat bij het rondje op het grijze stuk

    [​IMG]

    De schaats biedt nu totaal geen stevigheid meer :( Nu heb ik twee vragen:

    a) is dit nog te repareren?
    b) zo ja hoe?
    c) heb ik dit zelf gedaan door de veters te hard aan te trekken?

    Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen en alvast bedankt voor de moeite
  2. allard

    allard Active Member

    Je kan proberen met wat glasvezelmatjes de binnen en buitenkant te versterken. Dan zou hij nog wel even verder kunnen vermoed ik.
  3. Kevf

    Kevf New Member

    Glasvezelmatjes? Nog nooit van gehoord. Ik kan me er wat bij voorstellen maar hoe gebruik ik die?
  4. Pigion

    Pigion Member

    Volgens mij is dit type kunsstof niet met een glasmatje + hars te repareren. Er zit een weekmaker in die de hechting belemmerd. Ik denk dat je de schaatsen moet afschrijven. Hopelijk heb je niet te veel betaald.
    Pigion
  5. Kevf

    Kevf New Member

    was ik al bang voor. Heb ik dan te hard aan de veters zitten te sjorren?

    30 euro, 1x op geschaatst , 2e x na 5 minuten stuk
  6. smeigel12000

    smeigel12000 New Member

    voor dat geld zou ik gewoon nieuwe gaan zoeken. Mocht het al te repareren zijn met glasvezelmatjes, kost dit al gauw meer als de aanschaf van je schaatsen. Glasvezelmat moet je op maat knippen en dan met epoxy op je schoen kleven. Epoxy is een hars die in combinatie met een harder en glasvezel, carbon of kevlar keihard wordt. Het is overigens flink giftig dus in een goed geventileerde ruimte gebruiken.
  7. Rinus

    Rinus Member

    Voor dat geld zou ik niet gaan kliederen en gewoon andere halen. Het heeft niets met strak veteren te maken. Die dingen moeten wat mishandeling kunnen hebben, anders waren het geen ijshockeyschaatsen. Gewoon al oud en flink gebruikt. Maar wel zuur, zo na de tweede keer schaatsen.

    Succes!

Deel Deze Pagina