Keuze thermoplastische schoen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Gepster, 6 feb 2012.

  1. Gepster

    Gepster New Member

    Ik heb op het forum het materiaal gedeelte grotendeels doorgespit en ik zie de Viking gold 2005 (€450) en de Maple SL-800 schoen (€360) het meest langskomen. Verder werden de merken Raps,Bont,Powerslide en Mogema genoemd. Van de laatste merken heb ik niet echt specifieke types gezien die vaak naar voren komen. (Suggesties?)

    Welke schoen kun je het beste kiezen als je wilt investeren in een paar goede schoenen voor de komende jaren?
    Mijn voeten zijn niet zo breed, eerder aan de smalle kant. Alhoewel ik wel een bovengemiddelde techniek
    heb(mag ik dat zeggen?), zijn mijn enkels ongetrained, dus ik zoek naast een vrij smalle schoen ook stevigheid.
    Wat zijn de verschillen in stevigheid tussen de thermoplasten?

    Als onderstel dacht ik zelf dan aan de wat goedkopere Blizzard van Maple(€240) om de prijs wat te drukken. Kan ik bij de gemiddelde zaak zelf de schoen en het onderstel bijelkaar zoeken of verwachten ze meer dat ik een complete set aanschaf zoals zij ze misschien binnenkrijgen?

    Alvast bedankt voor jullie input!
  2. Rinus

    Rinus Member

    Viking maakt relatief smalle schoenen, dus de Gold 2005 is wat dat betreft prima geschikt en geeft ook veel steun voor je enkels. Kan je jaren mee vooruit. Raps heeft heel veel verschillende modellen, waardoor er niet specifiek eentje uitspringt. De Raven is een erg goede schoen en is ook in smal verkrijgbaar. De thermoplast loopt echter niet helemaal naar boven door, dus als je rare enkels hebt (zoals ik) waar de malleolus niet op de geijkte plek zit, heb je er helaas weinig aan. Meestal kan je wel losse onderstellen op een schoen naar je keuze laten zetten (ik heb zelf Gold 2005's met Maple Blizzard onderstel, bevalt goed, gehaald bij Koolesport/Skate-dump in Middelburg).

    De schoenen van Maple worden als zeer hard ervaren (net als Powerslide, Cado Motus (meer skeelers) en Mogema. Bont is een looien klomp, maar zeker niet minder goed). Al die schoenen zijn dan ook vaak geschikt om mee te skeeleren, iets wat je met de flexibele Gold 2005 niet wil proberen. Van Bont zou je de Jet LT kunnen passen, van Raps de genoemde Raven of de Vulture (die bestaan beide in smal geloof ik). Powerslide heeft de M1 en M2 als schaatsschoen, maar daar heb ik veel schadeverhalen over gehoord.

    Succes!
  3. wortelzicht

    wortelzicht New Member

    Ik ben zelf erg tevreden over de Maple sl800 die er in 2 versies is nl normaal en wide en heb ook anderen gesproken die dit een lekkere schoen vinden.
    Vision sports bied deze aan voor 289 euro, ook makkelijk zelf te vormen bij 100 graden in de oven of in kokend water met een plastic zak er omheen dit vormen kan onbeperkt plaatsvinden.
    succes
  4. Gepster

    Gepster New Member

    Bedankt voor de reacties. Op het lijstje om te passen staan dus de:

    -Viking gold 2005 €450-430
    -Maple SL-800 schoen €360-290
    -Raps Raven €375-200
    -Bont Jet 2011 €230
    -Bont Patriot L.T€ 200
    -Bont jet L.T. €190
  5. Rinus

    Rinus Member

    Waarom de Bont Jet? Die is eigenlijk om mee te skeeleren en ietsje hoger dan de LT (staat voor Long Track, langebaan). Maar verder een mooi lijstje!
  6. harker

    harker New Member

    Bont Jet kan handig zijn.
    's winters ijzers, 's zomers wielen.
    Kun je er het hele jaar plezier van hebben.
    Doet ook minder pijn aan de poeplat!

    Rij nu op Bont Jet met Maple Blizzard ijzers. Bevalt mij goed.
    En als de winter afscheid van ons genomen heeft gaan de 100mm wielen er weer onder.
  7. Gepster

    Gepster New Member

    Ik zag ze staan en dacht dat het de nieuwe versie was. Dat ze iets hoger zijn heb ik overhet hoofd gezien.
  8. Gepster

    Gepster New Member

    Ik heb besloten om de prijs rond de 450 euro te laten uitkomen (450 voor alleen een paar schoenen kon ik mezelf niet aandoen) en uiteindelijk heb ik verschillende schoenen gepast.

    Het zijn de Bont Jet's (LT) geworden met een maple blizzard onderstel! Van alle merken die ik gepast heb zaten deze mij het beste. Deze zijn welisswaar het minst termoplastisch, maar ze zitten me als gegoten.

    Ik heb het advies mee gekregen dat deze bont's eigenlijk in 1 keer goed moesten zitten (deden ze ook) en dat ik er verstandig aan zou doen om alleen te verwarmen als er pijnpunten ontstaan. Klopt dit met jullie ervaring?
  9. Rinus

    Rinus Member

    Niet met mijn ervaring, wel met het advies wat ik van twee afzonderlijke verkopers van Bont heb gehoord. Gefeliciteerd!
  10. Gepster

    Gepster New Member

    Bedankt voor je feedback, Rinus!

Deel Deze Pagina