Oostvaardersplassen Knardijk

Discussie in '2011-2012' gestart door Bart Vreeken, 2 feb 2012.

  1. Bart Vreeken

    Bart Vreeken Member

    Vandaag het hele oostelijk deel van de Oostvaardersplassen doorgeschaatst. Het grootste deel is goed begaanbaar, ijs 7 - 9 cm. Kwaliteit glad tot hobbelig. Nog vrij veel windwakken en net dichtgevroren wakken die niet altijd goed te zien zijn, de grotere plassen zijn een lappendeken van ijs met een steeds andere kwaliteit.
    Alles bij elkaar prachtig, ook grote delen spiegelglad. Erg aan te bevelen, maar ook uitkijken morgen, de windwakken zullen wel dicht gaan vriezen. Voor de liefhebbers van echt ruig natuurijs!
  2. hugovan

    hugovan New Member

    Oostvaardersplassen, opstapplaats bij het bezoekerscentrum (koffie e.d.) Langs de randen in iedergeval prima te doen. Gisteren dus, nu met wat sneeuw wel uitkijken voor de (voormalige) windwakken. Heel mooi met herten vlakbij.

    Bijgevoegde bestanden:

  3. Wakrijder

    Wakrijder Member

    Prachtig 10 cm dik glij-ijs. Helaas heel veel windjakken en daardoor buiten de hoofdsporen volledig onbetrouwbaar. In totaal drie van ons viertal nat pak. Dus ontzettend voorzichtig doen en alleen hoofdsporen volen door SBN-plas, aalscholverkolonie en no plas.
  4. RJ Dio

    RJ Dio New Member

    Gisteren ook lekker gereden op 3 plassen aldaar.Vandaag vanwege de sneeuw niet heen gegaan.
    Hoeveel sneeuw is er gevallen op de oostvaarder plassen ?
    Bij ons 10-12 cm HHWaard
  5. Wakrijder

    Wakrijder Member

    Er was om twaalf uur al meer dan 5 cm. Ik verwacht meer dan 10. Op groet plassen waait het wel schoon.verbindingsslootje tussen SBB en aalscholverkolonie erg slecht. Ook hoek bij hut grauwe gans erg slecht. In beide gevallen kun je door het riet.
  6. Dirma

    Dirma New Member

    Rond 14.00 uur was er veel sneeuw, >10 cm. Op pad van de parkeerplaats op de dijk naar de vogelhut lag zoveel sneeuw dat mijn voeten nauwelijks nog zichtbaar waren. Helaas.
  7. nordcore

    nordcore New Member

    Gisteren geschaatst op de oostvaarderplassen... Ik heb geparkeerd op de dijk san het IJsselmeer op de kleine parkeerplaats.Er waren redelijk wat sporen... Heb me toch 1,5 uur vermaakt!
    Ik durfde het alleen niet aan om van de sporen af te wijken.
    Verder hoorde ik dat het verderop op de knardijk helemaal volgeparkeerd stond en dus geladen was....daar ga ik vandaag kijken.
  8. Liesje

    Liesje New Member

    Gisteren vanaf het bezoekerscentrum geschaats. Prachtig ijs! Super glad. Niet overal sneeuwvrij, hoewel er diverse mensen aan het vegen zijn. Is ook zo groot....
    Halverwege wel een stukje klunen, dus beschermers mee!!
    Staatsbosbeheer staat met warme erwtensoep en chocola.
    Mooie plek en mooi ijs!
  9. JamesAdam

    JamesAdam New Member

    Zondag geschaatst. Bij het bezoekers centrum opgestapt. Was een baan van ongeveer 4km geveegd. Erg mooi, goed ijs.
  10. doesten

    doesten New Member

    Vanmddag een paar uur daar geschaatst. Baan nog steeds ca 4 km, en mooi breed. Lekker rustig, prima ijs !

Deel Deze Pagina