WK Sprint 28-29 Jan. 2012

Discussie in 'Lange baan' gestart door Passion-for-Skating, 20 jan 2012.

  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    "Blikken medaille", About 1,490 results.
    "Houten medaille", About 1,090 results.

    Jij wint. Nipt. Zoals het bij een WK sprint hoort.
  2. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Wat een spannende avond.
    Eerst het Wereldrecord van Yu. Dan Yu die wereldkampioen wordt door 2e op de 1000 te worden achter Nesbitt.
    Sjoerd de Vries, die na een slechte 1e dag (zo op de foto bij dit artikel te zien was hij niet fit http://schaatsen.nl/wk-sprint-2012/nieu ... -in-gevaar) een goede 500 meter rijdt, toch op de 1000 mag starten en daar 3e wordt en het 4e ticket veilig stelt.
    En als slagroom op de taart Stefan Groothuis die een NR schaatst en wereldkampioen wordt! :D

    Leuk was dat de heren commentatoren niet begrepen dat Stefan staande op het podium lachte om het gestuntel van de koreanen om samen hun vlag vast te houden, die daarbij voor Stefan kwam te hangen.
    Maar ja onze commentatoren begrepen wel meer niet. Wel konden ze ineens de naam van Artur Was op zijn Pools uitspreken, die Stefan dus meenam in zijn slipstream naar het NR.
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Sooo, Stefan Groothuis! Klasse...wat een race op de 1000m. Jac Orie heeft er weer een kampioen bij.
    En die Ying...als 1e onder de 37 bij de vrouwen..jaa, dan maak je het zelfs Nesbitt lastig..die rijdt wel gewoon 2x onder 1.13.

    Leenstra heeft ook 2 goeie 1000m's gereden..en de liga ladies, gezien hun seizoen ook prima gepresteerd.
  4. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik vraag me af of deze foto wel van dit weekend is, maar dat even ter zijde ;) Ik vind hem daar niet bijster slecht uitzien oid. Hij had een slechte dag. Als je niet fit bent, rijd je ook niet ineens 1.07.
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Yep..en zeker op dit soort banen. haar 1000m was ook niet slecht, dus...terechte kampioene.
    Kan een grote worden.

    Nesbitt, gewoon haar ding doen op Wk-afstanden.
  6. afca

    afca New Member

    GeFeliciteerd Stefan, dan pakt hij hem toch nog. Een verdiende wereld titel. Ik dacht even stefan kan het echte werk niet afmaken, en dan pleurt hij er toch nog zo'n 1000 uit :mrgreen: Kijk dan ben je een grote. Ook mooi omdat ik hem altijd zie vechten, gaan tot het gatje. Je ziet ook weer in onze Ned ploeg dat ze er niet alles uit willen halen, ze gaan niet tot het gaatje wat stefan wel doet. Als Nesbitt en Ying Yu aan het werk zie, dan zie je toch twee dames die tot het gaatje gaan. Boer kijkt naarhaar tijd, baalt en een halve baan verder lacht en zwaait ze naar de mensen. Ja dan zie ik toch liever twee schaatsen door de lucht vliegen, dan dit EO gezicht. De media ook weer heerlijk soft, en wennemars gedraagt zich ook als een brave huisvader, ja een kritische noot is niet gepast bij onze schaats familie. (topsport) ????

    Stefan Groothuis Wereldkampioen !!!! feli topsporter.
  7. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Zo, alle pessimisten de mond gesnoerd. Er zal wel weer iets gebeuren waardoor Groothuis niet wint. Dat moet de gedachten zijn bij velen, anders kan je niet Davis als eindwinnaar voorspellen. Als je goed het schaatsen volgt moet je concluderen dat gewoon de beste heeft gewonnen. Op een WK sprint kan er altijd wat gebeuren en het is maar voor weinigen weggelegd om wereldkampioen te worden. Geweldig gedaan Groothuis!!!

    Ondanks dat de dames geen medaille hebben gewonnen hebben zij het natuurlijk ook geweldig gedaan. Vierde en vijfde en alle vier bij de eerste tien is gewoon supergoed.
    Laten we daar vooral de nadruk op leggen.
    Van orgine zijn wij een schaatsland met allrounders. Als je dan zo presteert zoals gisteren moeten we concluderen dat we ook een sprintland aan het worden zijn.

    En nog iets opmerkelijks. Bij de sprinters doen er toch heel wat meer landen mee aan de top. Dus ook veel meer concurentie.

    Het is dan jammer dat er bij Afca toch weer kritiek is op het presteren van de Nederlandse ploeg. Maar ja, dat zijn we onderhand wel gewend van deze persoon.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Hij heeft wel een punt dat Boer en Gerritsen te snel tevreden zijn met hun prestaties. Als je ziet hoe teleurgesteld Nesbitt is voor de camera dan is dat toch een heel ander gezicht dan Boer, die bijna lachend haar verlies accepteert.
  9. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Dat heeft alles met realistische verwachtingen en mogelijkheden te maken. Nesbitt was de grote favoriet, stond na dag 1 mijlenver voor, had een overbrugbare achterstand bij de laatste 1000m en toch verloor ze. Boer en Gerritsen daarentegen hebben een minder seizoen, maar presteren naar hun kunnen op dit moment met PR's. Dus daar mag je best tevreden over zijn, maar ze zijn uiteraard ook niet in een feeststemming.
  10. Eagle

    Eagle Active Member

    Als ik het goed zag stond de punt van zn schaats op de lijn en er niet achter. Dat dacht ik trouwens ook bij de 1e valse start te zien. Maar vandaar alleen een fluitje, wat voor de tegenstander wel startenergie scheelt. En het commentaar van de NOS was niet terecht (een Roemeen durven ze wel te DQen), want dit is iets wat een Roemeen gewoon ook moet weten.
  11. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Wat een weekend zeg! Kampioenschap met 2 wereldrecords en toch wel onverwachtte winnars. Igg hadden ze nog wat goed te maken na dag 1 en dat hebben ze gedaan. Voor mij een droom die uitkwam om naar calgary te gaan.

    Wel apart dat in 1e instantie omgeroepen werd dat het de 5e titel voor Lee was. Dat nam ik eerst aan voor waar , tot ik zag hoe ontzettend blij groothuis was. Ik dacht nog, zo blij ben je niet met zilver of brons. Jammer, gemist momentje. Wel fantastische winnaars en een geweldig toernooi.
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het punt is nu juist dat Nesbitt zichzelf vooraf niet als DE favoriete zag. Maar na dag 1 zal de teleurstelling begrijpelijk zijn. De verschillen na 3 afstanden tussen de rijdsters voor plek 3 waren heel klein. Dan is het extra zuur als je die plek net mist. Boer had iets extra's moeten geven maar dat lukte niet.
  13. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Dat is ook zo, maar Nesbitt was volgens mij meer teleurgesteld omdat ze dacht de buit binnen te hebben. Precies wat Sidekick ook zegt. Nesbitt zei dat overigens zelf ook al een zaterdag. Als er niets bijzonders gebeurd mag het geen probleem meer zijn. Kan me dus goed voorstellen dat ze erg teleurgesteld is. Meer dan de Nederlandse dames, die het dit jaar gewoon net iets minder doen. Dan kijk je er toch anders tegenaan. Als je kijkt naar verleden jaar. Ja, dan zou je teleurgesteld zijn. Maar gezien de prestaties dit jaar was dit het hoogst haalbare. Hoewel ik de mening van Gerritsen niet deel om van te voren al te zeggen dat een plaats bij de eerste tien al mooi zou zijn. Dan leg je je er al snel bij neer. Maar persoonlijk vind ik dat Gerritsen hartstikke goed gereden heeft.
  14. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Boer reed een PR, en volgens de wetten van het schaatsen mag je daar niet over klagen (bron: Wikipedia).

    Maareh, serieus, heb je de reactie van Boer gezien toen ze net over de streep ging? Dat was behoorlijk wat teleurstelling als je het mij vraagt. Meer dan Nesbitt heeft laten zien.
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik mis eigenlijk een interviewtje op de NOS of op Schaatsen.nl met Marrit Leenstra. :roll:
    Van alle vrouwen heeft ze het toch relatief het beste gedaan. Als enige op allebei de afstanden een PR, de meeste en de mooiste afstandsmedailles, van de vrouwen het dichtst bij een NR gekomen en dat op de baan waar ze vorig jaar nog vierde werd op het WK allround. Bovendien weer een in theorie betere sprintster achter zich gehouden (op het NK Gerritsen, op het WK Oenema).

    Even een lijstje met de NK-vierkampen tegen de WK-vierkampen:
    Annette Gerritsen : 154,130 naar 149,920 = 4,210 punt sneller.
    Margot Boer : 153,495 naar 149,810 = 3,685 punt sneller.
    Marrit Leenstra : 154,120 naar 150,465 = 3,655 punt sneller.
    Thijsje Oenema : 154,035 naar 150,765 = 3,270 punt sneller.
    Stefan Groothuis : 139,690 naar 136,810 = 2,880 punt sneller.
    Hein Otterspeer : 139,865 naar 137,510 = 2,355 punt sneller.
    Sjoerd de Vries : 140,385 naar 139,125 = 1,260 punt sneller.
    Pim Schipper : 140,515 naar 139,495 = 1,020 punt sneller.

    Opvallende cijfers dit. Zelfs de ietswat tegenvallende Oenema verbetert zich méér ten opzichte van het NK dan Koning Stefan. Annette Gerritsen laat relatief het beste toernooi zien, maar dat was logisch na een matig NK waar ze flink wat geluk nodig had om zich überhaupt te plaatsen. De Vries en Schipper rijden een tegenvallend WK, maar daar hebben we dit lijstje niet voor nodig.
  16. naomie70

    naomie70 Active Member

    @Leenstrafan
    Ik snap dat je fan van Leenstra bent en dat je vind dat ze het goed heeft gedaan, is ook prima en dat heeft ze zeker. Maar elke keer maar naar voren willen brengen hoe geweldig ze wel niet is en dat ze het beste van de Nederlandse dames heeft gepresteerd vind ik ook weer niet nodig en kloppen. Het is een wk sprint waarbij een klassement wordt gemaakt over 4 afstanden, 2x 500 meter en 2x 1000 meter. Het is geen wereldbeker of wk afstanden waar je beoordeeld wordt op de individuele afstanden. Het is een klassement en daar is Boer 4de geworden, Gerritsen 5de en Leenstra 'slechts' 8ste. Dus sorry, maar ik vind het terecht dat er meer aandacht is voor die dames.
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Je hebt absoluut gelijk, het is een sprintwereldkampioenschap over een vierkamp, maar ik vind wel dat de verslaggeving een beetje uit balans is. Als er acht Nederlanders meedoen, kan je er toch wel een beetje afwisselen met wie je na een race om commentaar vraagt!?

    Margot Boer werd geloof ik drie keer voor de camera gehaald en Oenema en Leenstra geen enkele keer. Vorige week ook al niet, terwijl Marrit nu na twee weekenden zes persoonlijke records en drie medailles naar Heerenveen mee mag nemen. Hein Otterspeer had een voorbeschouwingsfilmpje én drie keer een interview. Hij wordt 7e en Marrit 8e, is dat in balans? Waarom kan Bert dan niet één keertje met Marrit gaan praten? Ik heb nu totaal geen idee van hoe ze überhaupt over het hele Noord-Amerika tripje denkt en of ze tevreden is (ja dat vermoed ik van wel). Ook had ik graag een interviewtje met De Vries of Schipper gezien waarin ze mochten uitleggen wat er zaterdag misging en waarom het zondag wel ging. Oenema werd in het voorbeschouwingsfilmpje als een grote kanshebber gezien, nou vraag haar dan of en waarom het wat tegenviel en waarom haar 500 meters zo traag waren.

    Mmm, misschien is dit meer iets voor het topic "De NOS en hoe ze het doen".
  18. Elina

    Elina Well-Known Member

    @leenstrafan
    Ja, ook ik had graag een interview gezien met Leenstra, maar wij hebben het nu eenmaal niet voor het zeggen. Er was op Omrop Fryslan te horen dat ze tevreden was met de eerste dag en dat het natuurlijk altijd beter kan. Ook staat er een nieuwsbericht op schaatsen.nl dat alleen maar over Leenstra gaat.
    http://schaatsen.nl/nieuws/2012-01-30-leenstra-slordig-op-de-500-meter
    Wel vond ik dat Wennemars vaak Leenstra noemde dat ze goed rijdt op de 1000 en wellicht NR, maar ja als er een WR word gereden dan is dat natuurlijk minder belangrijk. Het gaat bij het WK sprint nou eenmaal om de vierkamp. Er werden ook geen afstandsmedailles uitgedeeld, alleen bloemetjes.

    Verder vond ik het een heel mooi toernooi, echt super van Stefan Groothuis, mooi van plek 5 (na 3 afstanden) naar plek 1. Dat is voor hem denk ik wel heel belangrijk geweest. Wat betreft Gerritsen, Oenema en Boer, die hebben PR's gereden dus dat is gewoon goed. Ik had gelezen dat team op=op naar Eilat was geweest en dat Oenema daar naartoe zou gaan na het WK, hopelijk kan ze goed uitrusten en trainen voor de laatste wedstrijden van het seizoen. Otterspeer heeft netjes gereden op zijn debuut, het is sprinten dus had ook zomaar op het podium kunnen staan. Schipper en De Vries vielen toch wat tegen, maar gelukkig mochten ze nog starten op de 1000m (al hoewel ze die regel gewoon moeten afschaffen) en heeft Sjoerd de Vries de vierde startplek voor volgend jaar veilig gesteld.
  19. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Boer was behoorlijk teleurgesteld! Dat was geen gezicht van iemand die blij en tevreden was..weer 4e is balen.
    Gerrittsen is natuurlijk iets anders, want haar seizoen was tot nu toe helemaal niet geslaagd..dan is 5e op wk sprint best goed.

    Leenstra is eigenlijk de Nesbitt van NL..veruit de sterkste op de 1000m, maar ja..de 500m telt ook mee.
  20. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Maalderink wordt natuurlijk niet graag te kakken gezet door de veel slimmere Leenstra. Hij kijkt wel uit! Liever een andere makkelijkere Nederlander

Deel Deze Pagina