Nieuwe klapschaatsen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door TDB, 12 jan 2012.

  1. TDB

    TDB New Member

    Beste iedereen,
    Sinds een paar jaar ben ik fanatiek aan het schaatsen, voornamelijk op natuurijs. Dit heb ik gedaan op viking unlimited, hier kan ik echter niet meer op schaatsen vanwege erge pijn aan mijn enkels (de twee knobbels). Vandaar dat ik nu op zoek ben naar nieuwe schaatsen, klapschaatsen. Ik ben 20 en zou mijzelf als een actieve en sportieve schaatser omschrijven die zodra er ijs ligt zoveel mogelijk km's maakt en een enkele keer op de baan schaatst.
    Omdat ik niet zo heel veel verstand heb van de verschillen tussen de schaatsen vraag ik mij af of iemand mij kan adviseren welke schaatsen misschien goed zouden zijn. Zelf had ik de maple blizzard 7000 of zandstra ballangrud met de schoen 1122 of long track I in gedachten is dit verstandig of moet ik aan hele andere schoenen denken (een zandstra ving lederen schoen + bijbehorend onderstel)?
    Ik weet dat je schoenen moet passen, maar ik zou voor het passen graag een aantal opties hebben ivm de kosten, meer dan dat deze kosten wil ik eigenlijk niet uitgeven.
    Kan iemand mij hier mee helpen? Alvast bedankt.
  2. sltwg

    sltwg Member

    Als je voornamelijk op natuurijs schaatst zijn salomon's mischien wel de beste optie.
    Zit erg lekker en klapt ook.
  3. TDB

    TDB New Member

    Zelf zie ik deze schaatsen niet zo zitten, ik wil namelijk ook wel een keer op de baan schaatsen en ik vind een lage schoen een stuk prettiger zitten. Ik heb er wel over nagedacht, maar het is niks voor mij. Zijn er misschien andere suggesties?
  4. wortelzicht

    wortelzicht New Member

    Kijk ook eens naar de Go Fast thor F1 van Raps, een beetje the best of both worlds.
  5. TDB

    TDB New Member

    Ik ben een beetje bang dat ik door de hoge schoen weer last ga krijgen van mijn enkels na verloop van tijd, is er misschien iemand die ervaring heeft met deze schaatsen? Omdat ik hier bang voor ben kijk ik juist naar wat lagere schoenen, is er iemand die ervaring heeft met deze schaatsen?
  6. schaatsbart

    schaatsbart Member

    Ik ken iemand, die al jaren met grote tevredenheid rijdt op de zandstra balangruds,, maar dat is een forseschoen hoor, en geeft wel enkelsteun.
    Ik denk dat je beter juist wel enkelsteun kunt hebben! Maar ze moeten wel lekker zitten.
    Bont schijnt ook goed pasvorm te hebben en toch thermo.
    gebruik evt wat talkpoeder vooraf met het aantrekken van je schaatsen, om de wrijving tegen tegaan, kun je ook op de voering van je schaatsen doen, niet teveel want dan gaat t sneeuwen.
  7. henkie143

    henkie143 New Member

    De Bont schoenen hebben naar wat ik heb gehoord inderdaad een goede enkelsteun en zijn volgens mij ook comfortabel genoeg om lang op te schaatsen zoals op natuurijs. ik weet verder ook niet wat je budget ongeveer is. Als je voor schoenen van Bont zou kiezen moet je wel nog een los onderstel uitzoeken, die van maple worden veel doorvoor gekozen
  8. harker

    harker New Member

    Ik heb nu Bont jet (thermoplastiche) schoenen met een Maple Blizzard onderstel.
    Ben daar zeer tevreden over. Maple setje was eenvoudig onder de schoen te zetten.
    Schoenen zitten top. Goede steun aan de enkels, 'slippen' niet. Maple onderstel voelt prima.
    Behalve dat ik nu even twee weken de baan niet op kan. Vol op de plaat gegaan door een scheur. Shit, shit, shit.
  9. schaatsbart

    schaatsbart Member

    ik ging ook op oudjaarsdag vol horizontaal , beng in een keer vacuum; gaat al weer!

Deel Deze Pagina