Online shoppen recensie

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door klimski, 29 dec 2011.

  1. klimski

    klimski New Member

    Oke, net een paar schaatsen retour gestuurd en direct daarna een paar schaatsen besteld. Online kopen is niet ideaal, maar als je geen auto hebt, en een koopjesjager bent, is het soms niet anders.

    ervaringen:

    Marktplaats.nl
    Vorig jaar Zandstra combinoren 1375 nieuw gekocht voor 70 Euro. Ze zijn eigenlijk te ruim en gewoon niet erg prettig. Maar de levering was snel, omdat het een particuliere koop was, geen retourrecht. En,vooruit betalen, toch een beetje griezelig.

    Goklap.nl
    Zeer lage prijzen, keurig snel opgestuurd. Helaas pasten de Zandstra Ving 1650 noren niet maar ze waren gloednieuw en netjes zoals beloofd - en maar 50 Euro! Vandaag retour gestuurd. Verzendkosten heen en terug zijn voor eigen rekening: 16 Euro verder - geen schaatsen. En vooruit betalen...

    Skate-dump.nl
    Schaatsen (kunst) besteld voor mijn vrouw, ook zeer snel verstuurd en hier gearriveerd. Vrouwlief meer dan tevreden, nu kunnen we samen schaatsen! Deze winkel staat hier op het forum goed bekend. Ook hier vooruit betalen...

    Schaatsland.nl
    Vraag gesteld per mail over Nijdam Carbon hoog, scherpste prijs die ik kon vinden. Per kerende mail een respons met advies. Altijd een goed teken. Helaas was mijn maat uitverkocht dus van een echte aankoop is het niet gekomen. Had hier graag gekocht op basis van de vlotte correspondentie.

    Outletshop.nl
    Vandaag daar maar die Nijdam Carbon hoog besteld. Nog steeds een goeie prijs. Maar die moeten nog aankomen - updat volgt. iDeal, lage verzendkosten (5 Euro)

    Al met al, ik koop graag online, maar net als met schoenen is schaatsen kopen toch lastig. Mocht ik straks een keer echt dure schaatsen kopen, dan naar een van de winkels in Mokum.
  2. Diverking

    Diverking New Member

    Beste Klimski,

    Als je precies weet wat je wilt kan aanschaf via internet best lucratief zijn. Alleen blijkt uit vele andere posts op het forum dat goed passende schaatschoenen heel belangrijk zijn voor schaatsplezier. Zeker de thermoplasten vragen erom dat je begeleiding van een specialist nodig hebt. Tenzij je zoveel ervaring hebt dat je dat zelf kan. Mijn advies zou toch zijn "laat je voorlichten en koop bij een gerenomeerde zaak". Wellicht betaal je iets meer maar advies en service moet ook voor betaald worden.
  3. schaatsbart

    schaatsbart Member

    IK KOOP REGELMATIG SPULLEN ONLINE, EN VIND VOORUIT BETALEN EEN HEEL ALGEMENE VOORWAARDE!
    nIET TE PARA HOOR! :wink:
  4. klimski

    klimski New Member

    @schaatsbart

    Persoonlijk vind ik CAPSLOCK altijd een beetje onhoffelijk op een forum...het leest altijd alsof iemand tegen je staat te schreeuwen :)

    Maar dan on topic: Vooruitbetalen door overmaking naar een partij die je niet kent is riskant. Bijvoorbeeld op marktplaats worden er toch regelmatig mensen op die wijze opgelicht.

    Voor webwinkels geldt dat minder maar toch vind ik iDeal of creditcard betalingen vertrouwenwekkender dan overmaken. Hoewel ook dat geen echte 100% garantie biedt hoor.

    Intussen wacht ik nog op mijn schaatsen van outletshop.nl - die ik met iDeal vooruit heb betaald.

    We wachten af!
  5. schaatsbart

    schaatsbart Member

    HOI Klimski,
    Ja , sorry man , was geen opzet, en niet bedoeld, heb per ongeluk capslock gedrukt, zonder er erg in te hebben! Nee hoor houd ook niet van schreeuwen; goed dat je t zegt!

    Ja, precies, webwinkels spinnen garen met hun aandeel online verkoop, tegenwoordig; idd met ideal betalen, je krijgt meestal direkt orderbevestiging, en vaak echt razendsnelle levering! Bij particulieren zou ik dat ook niet doen!
    Ziet er goed uit die schaatsen, en erg betaalbaar! veel plezier ermee!
  6. klimski

    klimski New Member

    Hoi schaatsbart: alles is ok hoor.

    Ik heb de schatsen binnen en er in huis mee rondgelopen. Tot hilariteit van mijn vrouw.

    Deze week naar de Jaap Eden!! Spannend.

    Nijdam heeft mij gemaild of ik ze wil laten weten wat ik van de schaatsen vind. Grappig, ga ik zeker doen.

Deel Deze Pagina