WK Afstanden Inzell 10-13 maart 2011

Discussie in 'Lange baan' gestart door Edwin, 30 dec 2010.

  1. afca

    afca New Member

    Maar Wust heeft er zelf ook mede voor gezorgt dat ze 2 seizoenen lang niet meer haar NIVO haalden. OVERBELAST!!!! keuzes maken is heel belangrijk in de topsport.
  2. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik spreek jou vanavond wel als Ireen goud haalt op de 3 km.
  3. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik vind het lastig om een voorspelling te doen op de 1500 meter mannen. Ik denk dat het toch Shani zal worden, bij gebrek aan echte concurrentie ;) vond namelijk veel mannen tegenvallen in Heerenveen. Ik geef Stefan Groothuis een goede kans op een podiumplaats, misschien is hij nog wel de grootste tegenstander van Shani. Is in topvorm en Inzell is snel, dat is zeker in zijn voordeel. Maar denk dat hij nog net wat te kort komt. En Marsicano, dacht dat hij zijn goede vorm door zou zetten maar viel weer tegen in Heerenveen. De snelle baan is ook in zijn voordeel.

    Op de 3 km. vrouwen heb ik zelf op Ireen gegokt, maar meer voor het verrassingseffect. Ik ben benieuwd hoe dichtbij ze bij Sablikova kan komen. Die vond ik namelijk niet zo sterk in Heerenveen qua eindtijd, maar dat zegt bij haar ook weinig. En de snelle baan is in het voordeel van Ireen. Beckert gaat brons winnen.
  4. MrBean

    MrBean New Member

    Overbelasting heeft niet zo veel te maken met het wedstrijden rijden, maar met te veel en te lang trainen op een te hoge intensiteit. Daarom hebben ze het dus ook vaker over overtraindheid.
  5. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ha, ha, ha, Sabine. Ik hoop dat je gelijk hebt. Ik ben het helemaal met je eens hoor. Als Wust tweede wordt zal afca wel z'n gelijk naar zich toe trekken. Maar dan nog vind ik dat Wust gewoon moet starten. Overigens, heeft ze tijd genoeg om te herstellen iedere keer. Want met of zonder 3000 meter wordt ze gewoon wereldkampioen op de 1000 en de 1500 meter. Dat geloof ik echt.
  6. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ben ik helemaal met je eens. Op een WK allround rijdt ze 4 afstanden in 2 dagen. Nu 4 in 4 dagen. Minus de 5 km., die voor haar toch het zwaarst is.
  7. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Hamar is op dit moment de 3e snelste ijsbaan ter wereld (http://no.wikipedia.org/wiki/Liste_over ... B8ytebaner)* Ik ben benieuwd of Inzell daar dit weekend al aan gaat komen. De baanrecords van Hamar zijn:

    Dames
    500: 37.52 (Wolf)
    1000: 1.14.81 (Friesinger)
    1500: 1.54.65 (Wust)
    3000: 4.00.26 (Niemann)
    5000: 6.50.07 (Sablikova)
    Totaal: 194.192

    Heren
    500: 34.31 (Wotherspoon)
    1000: 1.08.38 (Davis)
    1500: 1.44.27 (Davis)
    5000: 6.09.74 (Kramer)
    10000: 12.50.96 (Kramer
    Totaal: 178.779

    Totaal dames en heren: 372.971

    * Ik heb de Noorse lijst genomen omdat de Nederlandse (http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_ ... ter_wereld) lijst bij de mannen ook de 3k meetelt.
  8. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dit zijn hele mooie tijden, zou mooi zijn als we dat gaan halen in Inzell maar ik weet het niet. Denk dat het niveau over het algemeen wat minder hoog is dit seizoen en sommige tijden zijn belachelijk zoals de 34,31 van Wotherspoon.
  9. afca

    afca New Member

    Ik spreek jou vanavond wel als Ireen goud haalt op de 3 km.[/quote]

    Hebben we een date, spannend :mrgreen:
  10. afca

    afca New Member

    Overbelasting heeft niet zo veel te maken met het wedstrijden rijden, maar met te veel en te lang trainen op een te hoge intensiteit. Daarom hebben ze het dus ook vaker over overtraindheid.[/quote]

    Tuurlijk, dat snap ik ook. Maar het heeft wel met haar karakter te maken. Ze wil gewoon soms teveel. teveel en telang door trainen en teveel verschillende afstanden schaatsen. Overal waar TE voor staat is niet goed.
  11. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Behalve 'tevreden' :wink:
  12. afca

    afca New Member

    Tuurlijk, maar dan moet iedereen vier afstanden afleggen.
    Nu komt ze tegen frisse dames op de 1500 te staan. Maar goed, ik merk al dat ik er anders over denk dan de meesten hier, en dat is verder ook prima... Ooit zul je denken, die AFCA zei toch wel verstandige dingen :lol: :wink:
  13. afca

    afca New Member

    Ey dedeut gaan we leuk doen :wink:
  14. andre77

    andre77 Active Member

    We beginnen zo met de 3000 meter dames. Is dat nu op het laatste moment gewijzigd?
  15. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Hier was ik al bang voor. Na al die verhalen over hoe onaf de infrastructuur van Inzell nog is (op de ijsbaan na), dacht ik al: 'als we maar geen problemen met beeld en geluid gaan krijgen'. :roll:
  16. doddeltje

    doddeltje Member

    HEEEEELP

    iemand een livestream die buiten Nederland te bekijken valt?
  17. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Het duurt nu wel erg lang.. Wil wel graag de volledige 1500 meter zien.
  18. Koen

    Koen Well-Known Member

    ben er tegen aan gereden om op tijd thuis te zijn en dan dit.
    waardeloos zeg
  19. Cindy

    Cindy New Member

  20. Sabine

    Sabine Well-Known Member

Deel Deze Pagina