Is dit herkenbaar?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Jean Luc, 7 feb 2011.

  1. Jean Luc

    Jean Luc New Member

    Ik ben dit seizoen voor het eerst met klapschaatsen begonnen, een tweedehands setje Nagano 2005 schoen met een Maple klapset. De schoenen zijn destijds vacuum getrokken en zijn naderhand op enige plaatsen nog behandelt met een knobbeltang wat wel resultaat heeft opgeleverd. Nu krijg ik na anderhalf uur intensief schaatsen op de 400mtr baan last van de aanhechting van de achillespezen, thuis gekomen koel ik dan de hakken om verergering te voorkomen. Ik vermoed dat dit verzoorzaakt wordt door het klappen van het ijzers. Is dit herkenbaar en wat is hieraan te doen? Zijn er mensen bekent met Ezeefit Enkelsocks en zou dit helpen?

    Groet, Jean luc
  2. MrBean

    MrBean New Member

    Voor mij is dit herkenbaar, maar heb niet direct een oplossing. Ik heb precies dezelfde set (Viking/Maple).

    Wel train ik nu inmiddels niet langer dan 1 uur per dag en nooit 2 dagen achter elkaar (dus minimaal een dag rust). Ook let ik meer op de zijwaardse afzet. Dit seizoen heb ik er nog geen enkele keer last van gehad.
  3. Jean Luc

    Jean Luc New Member

    Klopt, het openbaart zich voornamelijk na een uur schaatsen waarna techniek en zijwaartse afzet zich verslechterd door vermoeidheid. Ik zal hier eens meer acht op geven!
  4. Stooftaker

    Stooftaker New Member

    Kan ikhieruit dan opmaken dat deze combinatie niet geschikt is voor lange(re) afstanden??
  5. langeBanen

    langeBanen New Member

    nee,
    alleen dat je goed zijwaarts moet afzetten met deze schaatsen.
    ga je uit vermoeidheid naar achter afzetten gaat het vervelend worden
    oplossing = meer duurtraining :)
  6. Stooftaker

    Stooftaker New Member

  7. Jean Luc

    Jean Luc New Member

    Afgelopen woensdag is Assen heb ik een uur volle bak geschaatst en extra op mijn afzet gelet en ik moet zeggen ik heb vrijwel geen last gehad van mijn hakken. Geeft me een goed gevoel komend weekend maar weer lekker schaatsen!
  8. henkie143

    henkie143 New Member

    komt idd meestal doordat men teveel voorop hangt waardoor de achillespezen veel meer worden aangestrokken. ontspanning is zoals gewoonlijk weer de truc ;)
  9. wortelzicht

    wortelzicht New Member

    Ik gebruik de eezeefit ultradunne sokjes tegen blaren, dit werkt perfect maar verwacht er geen extra steun van daarvoor zijn ze te dun en soepel.
  10. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Ik heb er enerzijds geen kijk op wat precies het probleem is, maar kan je anderzijds wel dit vertellen.
    Ondanks dat het een redelijke klap lijkt die de ijzers geven, staan ze in geen verhouding met de klappen die opgevangen worden met bijv. hardlopen. Een dichtklappend ijzer kotm met geringe druk tegen de hak aan, met hardlopen moet 3 keer het gehele lichaamsgewicht opgevangen worden.

Deel Deze Pagina