@Elfstedenvegers initiatief

Discussie in 'Elfstedentocht' gestart door elfstedenvegers, 22 dec 2010.

  1. elfstedenvegers

    elfstedenvegers New Member

    Beste Schaats(t)ers,

    Wij zijn vandaag heel druk bezig geweest om te kijken of we gehoor kunnen geven op wat Meteoconsult bij monde van Harry Otten stelde dat een tocht mogelijk is indien het sneeuw van het parcour zou worden verwijderd.

    Dit is ook precies wat we willen bereiken met @Elfstedenvegers: opzoeken van de media met name en contacten maken om te kijken of dit wellicht haalbaar zou kunnen zijn.

    Tot nu toe is er een interview op FunX radio, er staat een artikel op nu.nl specifiek over dit onderwerp, misschien in EditieNL en we hebben contact met BNN.

    Wellicht is het mogelijk dat er vanuit dit forum ook aandacht aan kan worden besteed. Alle hulp om de toch der toch mogelijk is van harte welkom!

    Bedankt!

    @Elfstedenvegers op Twitter.com
  2. proeme

    proeme Well-Known Member

    het schijnt dat er stukken zijn waar het ijs zo dun is dat je de sneeuw niet veilig kúnt verwijderen...
  3. Speed

    Speed New Member

    Is dus niet nodig...
    De Friese IJswegen Centrale en de Friese IJsbond kunnen met al hun mankracht en contacten het route/parcour in 1 dag sneeuwvrij maken.
    Maar ook dat is niet nodig, want er ligt bijna géén sneeuw op. De hoeveelheid sneeuw die in Friesland is gevallen is beduidend minder dan in andere delen van het land.
    Dat was tenminste de boodschap van een assistent Rayonhoofd die gisteren avond op de televisie zijn verhaal deed.
  4. Rose69

    Rose69 New Member

    Mooie acties en initiatieven! Naast Friesland wil heel Nederland die legendarische 11-steden hebben koste wat het kost. Heel mooi en daarom blijf ik ook hopen want het is een nationaal gebeuren en zo typisch Hollands of Nederlands :lol:
  5. Koen

    Koen Well-Known Member

    ben vandaag van Leeuwarden, via Bolsward en Workum naar Gaasterland gereden (auto) en nergens ligt echt sneeuw. dus dat is het probleem niet. het vriest gewoon niet hard genoeg. momenteel helemaal niet.
    tussen Workum en Bolsward werd ook helemaal niet geschaatst

Deel Deze Pagina