salomon s-lab pro geschikt voor baan ???

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door cor., 21 sep 2010.

  1. cor.

    cor. New Member

    Beste sportvrienden,

    Door een (chronisch) medisch probleem met vervelende bijwerking van vocht i.d. voeten kan ik helaas geen gebruik meer maken van thermoplastische schaatsschoenen. Heb jarenlang met veel plezier gereden op viking nagano 2000.
    Ik moet dus op zoek naar een alternatief met schoenen die een klein beetje ruimte kunnen geven voor de wisselende omvang van mijn voeten en daarbij zit ik zelf te denken aan de combinatie Salomon S-Lab pro schoen met MenM-iceskate ijzer.
    Heeft iemand ervaring met deze combinatie op de baan en zijn er redelijk bochten mee te lopen ???
    Een andere suggestie wat schoen betreft is natuurlijk ook welkom.

    groet

    Cor.
  2. iceman

    iceman Member

    Hoi Cor

    Ik weet niet op welk niveau jij schaatst, als je diep zit in de bocht dan heb je kans dat je met de schoen het ijs raakt.
    Maar ook bij ons op de ijsbaan zie ze steeds meer veschijnen, en ik hoor ze nooit klagen ik zelf rij op natuurijs en in Biddinghuizen op de zelfde schoen en de zelfde schaats bevalt mij prima.
    Alleen op de baan heb ik er zelf nooit opgereden.ik zeg als je geen wedstrijden rijd gewoon doen want je moet zorgen dat je altijd plezier in wat je doet (schaatsen in dit geval) :D
  3. Skater75

    Skater75 New Member

    Hoi Cor,

    Ik heb zelf voordat ik mijn huidige noren kocht, een aantal jaren met Langlaufschoenen met Almgrens ijzers geschaatst op zowel natuurijs als de 400 meter baan.

    Eerst had ik Hartjes skatingschoenen en 3 jaar geleden heb ik Salamon S-Lab Carbon schoenen gekocht en een nieuwe binding op mijn Almgrens ijzers laten plaatsen. Deze ijzers zijn bijna 1,5 cm lager dan de MenM-iceskate en daar moet je op de binnenbaan zeker mee uit de voeten kunnen.

    Bovendien zie je steeds meer mensen op dat soort schoenen en ijzers schaatsen op de binnenbaan die onder andere in training zijn voor bijvoorbeeld de alternatieve elfstedentocht aan de weissensee in oostenrijk.

    groeten,
    Rogier

Deel Deze Pagina