stank maples

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door gaisdergerman, 12 okt 2010.

  1. gaisdergerman

    gaisdergerman New Member

    Hallo,

    Heb nu voor het tweede jaar mijn maple schoenen in gebruik (G3 geloof ik) en na een training zijn ze niet te harden (qua geur).
    Op zich niet heel erg maar vroeg me af of er een remedie is om van die geur af te komen? Volgens mij ligt het niet alleaan aan mijn zweetvoeten maar ook aan de schoen. Iemand nog een goede tip?


    Na een training laat ik ze altijd goed luchten maar dat helpt niet echt. Een deobus erin zetten lijkt me ook niet de juiste oplossing :)
  2. LangeJan

    LangeJan New Member

    Ik gebruik "Cool feet" verkrijgbaar bij Schaatsspeciaalzaak en ANWB.
    Ik spray "Cool feet" op mijn blote voeten en dan stap ik in mijn schaatsen.
    Na afloop van de training bij het uit trekken van mijn schaatsen komt nog altijd het luchtje van de spray naar boven.
    En geloof mij ik heb "zweetvoeten" :(
    Hetzelfde ritueel voer ik ook uit met mijn mtb- en wielrenschoenen.
    Probeer het eens een flesje kost nog geen € 10,=
  3. BlueSinquel

    BlueSinquel New Member

    Het is wel van belang of het ligt aan de schoenen of aan uw voeten.

    Als het materiaal van de schoenen stinkt, is er niks anders te doen dan andere schoenen kopen. Het kan ook Ingedroogd zweet zijn, je zou dan iets moeten hebben dat alle bacteriën in de schoenen om zeep helpt, nachtje in de vriezer? Al weet ik niet of het materiaal daar tegen kan. De bacterie kolonies zorgen voor de vieze geur.

    Als het aan de voeten ligt zou het (vaker) wassen met een milde zeep van de voeten kunnen helpen, als dat niet helpt dan gedurende een week dagelijks een voetenbad met verdund bleekwater (een scheutje op een voetenbadje volstaat). Al is dit laatste meer gericht op eczeem. Eczeem komt ook door verkeerde bacteriën en/of schimmels op de huid, dus vandaar dat zo'n voetenbad mogelijk ook helpt bij stinkvoeten. Het kan sowieso geen kwaad overigens.

    De voetenbad methode klinkt een beetje vreemd misschien, maar dat komt doordat het van een recent onderzoek afkomstig is. Zie bijvoorbeeld: http://www.vmce.nl/content/view/387/235/

    Ik geloof niet zo in al die chemische rommel zoals deodorant etc. Ik weet niet wat dat 'cool feet' precies is? Als het antibacterieel werkt, dan zou het inderdaad goed kunnen helpen.
  4. LangeJan

    LangeJan New Member

    Hi bleu singuel,

    Bij mij is dit "cool feet" het enige dat goed werkt.
    Behalve "GEOX" schoenen ( geen sluikreclame ) dit maakt de werksituatie in ieder geval dragelijk maar die zijn nog niet te monteren op ijzers helaas :)
  5. gaisdergerman

    gaisdergerman New Member

    Ik heb zeker wel last van zweetvoeten, echter ligt het volgens mij voornamelijk aan de maple schoen. Ik ga cool feet in ieder geval eens proberen. Bedankt voor de tip!
  6. Rinus

    Rinus Member

    Dat Cool Feet spul is gewoon menthol met een oplosmiddel http://www.coolfeet.be/nederlands/whycontent.awp. Hoe gaat dat zweet tegen? Ik weet dat menthol irritaties vermindert (of overstemt) en licht verdooft.

    Is 't gewoon overkill aan menthol erin spuiten?
  7. Stuif

    Stuif Member

    Ik kreeg laatst een tip:
    koffiepads in je schoenen.
    Zelf heb ik het nog niet geprobeerd maar het schijnt goed te helpen.
  8. Rinus

    Rinus Member

    haha!

    Ik zat zelf ergens eergisteren ook een post te typen met die koffietip, maar dat heb ik toch maar laten zitten, dacht dat 't een te-ver-van-mijn-schaats-show was.

    Ik heb van diverse mensen het volgende gehoord; ze kochten een boot waarin gerookt was door de vorige eigenaar. Om de geur weg te krijgen kochten ze domweg een pak snelfilterkoffie, stortten die uit in een schaal en lieten die een paar nachtjes staan in de kajuit. Rook weg.:p

    Het leek mij al onhandig om je schaatsschoenen vol te zetten met koffie (schuurt zo tussen je tenen als je niet alles eruit krijgt). Maar pads doen natuurlijk hetzelfde, zonder de troep!
  9. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Dat schoteltje koffie gebruiken wij als we het huis aan het verven zijn, scheelt ook enorm in de lucht!

    Lijkt me het proberen waard dus, laat je even weten of het helpt?
  10. Tjark

    Tjark Active Member

    Daarnaast is stank sowieso bij die Maple G3's een bekend verschijnsel. Is vaker genoemd in topics hier op 't forum.
  11. Flipkikker

    Flipkikker New Member

    Ik heb denk ik wel een geode oplossing..

    voor de stank, en dat is

    Scholl Schoenenspray.. [​IMG]

    ik heb dit gister in mijn schoenen gespoten en de lucht is echt al een stuk minder..

    ik had eerst de kofiepads geprobeerd.. dit werkte alleen een klein beetje, aangeizen je niet echt de oorzaak van de geur tegen gaat maar deze probeert te maskeren met een andere lucht..

    Maar de scholl spray neutraliseert echt de geurtjes en maak volgens mij de bacteriën ook dood, dus nu ruiken mijn schoenen alleen nog naar oude koffie.. maja das een stuk minder zuur dan de zweetlucht gecombineerd met oude koffie ;)

    mogelijk gaat ook deze koffie lucht weg na meerder keren inspuiten..

    ik plaats volgende week een update ;)
  12. Corne

    Corne New Member

    Bij Teva's heb ik ooit de tip gekregen om ze schoon te maken met een oplossing van tea-tree-olie (en het werkte inderdaad perfect, zie: "http://www.hiking-site.nl/prikbord/showthread.php?t=3381"), maar of dat bij schaatsschoenen ook te doen is...

Deel Deze Pagina