Aegon NK afstanden junioren,Hoorn 19-21 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door lilyleaf, 18 mrt 2010.

  1. lilyleaf

    lilyleaf New Member

    Dit weekend in Hoorn de afstandskampioenschappen voor de junioren.door het zware programma en het maximum van 3 afstanden per rijder lijken er kansen voor rijders die je niet snel als kampioen zou zien.

    Alle info op www.langebaanhoorn.nl
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik zal vooral kijken naar de Neo-Senioren Dames en daar denk ik dat Marrit een goede kans maakt op de 1500 en 3000 meter, eigenlijk zou ze beide afstanden wel moeten winnen. Opvallend vind ik het wel dat ze niet de 1000 rijdt, normaliter toch meer haar afstand dan de 3000...

    Verder zou ik het wel grappig vinden als de winnende tijd op de 500 meter 39,64 of slechter is, op de 1000 meter 1.18,30 of slechter en Marrit haar afstanden wint in 2.01,35 of beter en 4.20,54 of beter. Dan zou ze straks vier baanrecords in handen hebben. :D
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    JEEJ!!! Marrit wint de 3000 meter Neos in 4.22, het veld was niet echt sterk, alleen Marije Joling kon met 4.23 nog tegenstand bieden (de rest boven de 4.30)...
    De rest kan me niet zoveel schelen, behalve dat Marrit haar baanrecords op 500 en 1000 zijn blijven staan.

    Conclusie: Marrit eindigt het seizoen met een (of ws. twee) overwinningen, leuke opsteker richting de zomer!
  4. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ik vond de tijden van gisteren bij de meisjes B opmerkelijk goed op een semi overdekte baan. Blijkbaar heel goed ijs en omstandigheden. Vandaag was het een stuk minder, maar daar zal het regenachtige weer voor een groot deel debet aan zijn.
    Het algemene niveau bij de jongens B vind ik vrij matig. Het lijkt erop dat er bij B's veel meer dames dan heren talent aanwezig is.
  5. bas89

    bas89 New Member

    Het ijs was in het begin zeer zacht. Bij alle 500 meters was dit wel vrij duidelijk.
    Maar bij het begin van de 1000 meters werd het een stuk kouder, en het ijs harder. Wat tijdens de 3km weer omsloeg naar het eerdere zachtere ijs.

    Opvallend:
    - Krol en van Beek (uiteraard)
    - Veel sterke dames B1 op de 1500/3000
    - 2 Leuke nieuwe JO dames: Letitia de Jong, Bo van der Werff
    - Niveau bij de B-dames hoger dan bij de B-heren
  6. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Klopt het dat de Junioren (nog) geen 5000 meter rijden ? En hoe zit dat met andere afstanden, gaat men die ook pas laat rijden ? Ik denk nl. dat hier toch een oorzaak ligt van het weinige langeafstandtalent dat doorstroomd in Nederland. Door in de jeugd continu te selecteren op korte nummers
    kweek je ten eerste meer specialisatie van de talenten die er zijn, en ten tweede zullen de stayers eerder links blijven liggen in de diverse selectieprocedures voor kern-en regioploegen.
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Bij dit NK afstanden rijden de A-junioren wel een 5000 meter. Ook de meisjes! Terwijl de 5km voor meisjes A geen internationale afstand is. Een prima ontwikkeling dus om voor meer langeafstandtalent te zorgen. Wat mij betreft rijden de jongens A junioren hier ook een 10.000 meter, maar wie ben ik.

    Ook op het NK allround is een paar jaar terug een belangrijke stap gezet door Meisjes B gewoon een 3km te laten rijden, net als de jongens B. Ook bij de C-tjes rijden jongens en meisjes dezelfde afstanden. Relatief gezien (vergeleken met de afstanden die ze als senior moeten rijden) rijden meisjes junioren in Nederland langere afstanden dan de jongens.

    Daar ligt het dus niet meer aan. Volgens mij ligt het meer aan de intresse van jonge meisjes, die gewoon liever korte afstanden rijden dan lange.
  8. trapper

    trapper Member

    Leenstra heeft vandaag ook bij de neo's de 1500m gewonnen in 2:00.03. Dat vind ik toch wel een strakke tijd voor Hoorn. Ze is daarmee ook bijna 2 seconden sneller dan nummer 2 Bruintjes en bijna 3 seconden dan winnares bij de junioren Lotte van Beek.
  9. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Te laat gepiekt? :D
  10. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ja en ook dik 3 seconden sneller dan Elma de Vries in Thialf. Dat zegt heel veel, maar je weet nooit of Leenstra het op het WK met 12.000 toeschouwers op de tribune ook zo goed zou hebben gedaan. Een WK brent toch een heel anders spannigsveld met zich mee als een NK neo-senioren.
    Maar goed, het is duidelijk dat ze het schaatsen nog niet verleerd is en met een positief gevoel de zomer ik kan gaan.

    Benieuwd bij welke ploeg haar toekomst ligt. VPZ wellicht ? Die zouden dan met Valkenburg en Voorhuis een heel sterk allround trio hebben.
    Overigens, als VPZ slim is ruilen ze van der Star in voor Bruintjes en in combinatie met Oenema en Nijman hebben ze dan ook een goeie dames sprintploeg.
    Bruintjes is een potentiƫle wereldkampioene op de 1000 en reed vandaag nog een baanrecord in Hoorn op de 500 met 39.56
  11. Duif

    Duif Well-Known Member

    Geweldige 10km van Renz Rotteveel ! 13.42.78. Persoonlijk- en baanrecord en 10 seconden sneller als bij het NK 2 weken geleden. Kennelijk was hij daar niet fit.

    Hij is volgend seizoen zeker weer kandidaat voor een EK en/of WK allround plek.
  12. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik vind vooral de titel en de tijd van Carlijn Achtereekte (7:28) op de 5000m voor Neo's, ruim voor Joling en Vergeer, een opvallende verrassing.

    Ook Leenstra is inderdaad opmerkelijk sterk. Die heeft ineens de geest gekregen. Is toch fijn voor haar, dan ga je met een ander gevoel de zomer in. Ben benieuwd wat zij volgend jaar in een andere ploeg kan. Ik vind haar wel wat voor VPZ.
  13. bas89

    bas89 New Member

    Hier ben ik het volledig mee eens! Ik denk ook dat Leenstra zich goed zal voelen bij VPZ en dat die ploeg ook goed zal passen bij Bruintjes.

Deel Deze Pagina