Goede skeelers/schaatsen??

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door ClaudiaB, 2 mrt 2010.

  1. ClaudiaB

    ClaudiaB New Member

    Hallo allemaal!!

    Ik wil dit jaar gaan beginnen conditie opbouwen met wat goede skeelers om in de winter op schaatsen te gaan. Nou heb ik even op marktplaats rondgekeken voor wat skeelers maar weet dus als startende niet zo veel over de kwaliteit hiervan. Ik had deze op marktplaats dichtbij mijn huis gevonden.. Kunnen jullie misschien een paar reacties plaatsen over of dit een goed keuze is of niet?

    Powerslide R3 schoenen maat 41 met stevige carbon hak voor extra stevigheid, zowel als schaats als skeeler te gebruiken.incl: maple 58 chrome schaatsbuis en Powerslide skeelerframe Spirit Frame met hyper xtr wielen 80mm ABEC 7.

    Alvast bedankt!!

    Claudia
     
  2. ClaudiaB

    ClaudiaB New Member

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Deze..
     
  3. ijsmonster

    ijsmonster Member

    De ABEC-klassficatie is vrij nietszeggend. Het is namelijk geen beschermde klassificatie dus iedere producent mag het op zijn lagers zetten. Dat wordt dan ook gedaan. De fabrikant zelf biedt een betere kwaliteitsindicatie dan een ABEC-aanduiding. Bijvoorbeeld SKF of SWISS lagers met aanduiding ABEC2 zijn in de regel beter dan ONBEKEND-lager met aanduiding ABEC9. Hoger dan ABEC2 hoef je voor een skeeler overigens niet te gaan , tenzij je van plan bent om snelheden van ruim over de 300 kmh te bereiken.

    Verder lijkt het me een prima keuze en als het je maat is en in je budget past: doen. De schoenen zijn hard, de ervaring zal leren of ze je bevallen of niet. Ik heb dezelfde schoenen gehad en erop geskeelerd en geshorttracked. Ging prima. Let op de maat. Het is wel zo dat je schaatsschoenen een maatje kleiner zou moeten kopen dan je gebuikelijke schoenmaat. Voor skeelers ligt dit ietsje anders; die koop je doorgaans wel in je normale maat. Ik zou ze in ieder geval passen voordat je ze koopt.
     
  4. ClaudiaB

    ClaudiaB New Member

    Dankjewel voor je reactie.. Ik ga ze zeker weten passen voordat ik ze koop, maar is het zo dat je er dan alleen shorttrack mee kunt schaatsen?
     
  5. Maritaa.

    Maritaa. New Member

    Dit heeft even niks met de skeelers te maken.
    Maar, met skeeleren alleen krijg je geen goede conditie voor het volgende schaatsseizoen, hoor.
    Met skeeleren krijg je wel iets meer conditie dan met schaatsen.
    Maar als je echt een goede conditie wil krijgen moet je ook droogtraining doen.
    Dat doe ik met de ijsclub. :D
     
  6. ClaudiaB

    ClaudiaB New Member

    Ja, ik ga ook droogtrainen.. Met mijn vader. Maar het is om met de skeelers wat trainingen op te bouwen op skeelers en wat meer conditie te krijgen daarmee en met hardlopen en fietsen en dan volgend schaatsseizoen te gaan schaatsen bij een ijsclub. Nu nog even rustig aan doen.. Heb beide duimen gebroken met volleybal:(....
     
  7. ijsmonster

    ijsmonster Member

    Crap. Skeeleren kan wel degelijk voldoende zijn voor het verkrijgen van een goede conditie. Het ligt eraan hoe je traint. Je kunt jezelf het beste een doel te stellen: waar wil je naar toe werken, bijv een afstand probleemloos rijden zonder pauze, of binnen een bepaalde tijd . Zo maar een beetje rijden 1x per week doet niets voor je conditie.

    Droogtraining kan aan die conditie een bijdrage leveren, maar het ligt eraan wat je dan doet, waarop je de nadruk legt. Techniek, stabiliteit en balans, duurvermogen, kracht? De term "droogtraining" is even nietszeggend en algemeen als de term 'bewegen".
     
  8. ClaudiaB

    ClaudiaB New Member

    Ja das waar, je moet wel weten waar je mee bezig bent. Gelukkig weet mijn vader er wel veel van, hij kan me helpen en zorgen dat ik het goed doe..
    Misschien zijn er mensen die extra trainingen (droog) weten voor het schaatsen die wij nog niet kennen?
     
  9. ijsmonster

    ijsmonster Member

    Die zijn er zeker, maar de vraag kun je beter stellen onder het topic Techniek en Training in plaats van onder Materiaal en (Kunst)ijs. Dan blijft het forum een beetje op orde. Mocht je namelijk ooit iets op willen zoeken over training, dan hoef je ten minste niet eerst al die andere categoriƫn (door de speuren ;-)
     

Deel Deze Pagina