Olympische Spelen TP vrouwen

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 4 feb 2010.

  1. trapper

    trapper Member

    Volgens mij moest Luiza Zlotkowska erg haar best doen om het op het podium nog enigszins droog te houden :wink:
  2. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Ze leken nog blijer dan de Duitse dames te zijn!
  3. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Tuttifrutti wist mij te vertellen dat Polen sinds 1960 vandaag voor het eerst weer een schaatsmedaille heeft gehaald :eek: Zo had ik er nog niet naar gekeken.


    [​IMG]
  4. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Wat ik net ook besefte, ze moet dit moment delen zonder haar geliefde; die zich niet heeft weten te plaatsen voor Polen en nu thuis op de bank zit. Lijkt me ook vervelend want het is wel een unicum in de Poolse schaatshistorie.
  5. anonieme

    anonieme Member

    Ik weet niet waar en wanneer jij hebt leren rekenen. Maar 1 meter was jaren 0,1 seconden (10 m/s). 2 honderdste is bij mijn berekening 2 centimeter. Dat is heel wat anders dan 25 cm.
  6. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    0,1 sec is 100 cm'
    0,01 = 10 cm
    0,02 = 20 cm
    Wie kan er nu rekenen
  7. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    400 meter = 30 seconden (rondetijd)
    13.33 meter = 1 seconde
    0.26 meter = 0.02 seconde
    inderdaad, wie kan er nu rekenen ?

    Lisan, ook van harte gefeliciteerd. Maarre, mogen de betrekkelijke nieuwkomers op dit forum ook even weten waarmee ?
    Ik hoopte al op de Polen, vanwege het feit dat het individueel mindere rijdsters zijn die er vol voor gingen. Maar na het inzetten van Raney was ik volledig fan van Polen. Exit Parra mag ik hopen. Wat zal die een shit over zich heen krijgen op skateforum.com zeg !
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Erg spectaculaire halve finale's en finale en Duitsland dat 2 keer met enig geluk wint terwijl Amerika 2 keer net aan de verkeerde kant eindigt. Mooi succes voor Polen en dus een happy-end voor Bachleda-Corus. Het is haar gegund. De Canadese dames laten nog een keer zien dat ze zelfs in mindere vorm hadden kunnen winnen. Nederland goed gereden, achteraf had gewoon De Vries moeten meedoen ipv Groenewold.
  9. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik neem mijn woorden terug Lisan :wink: :D :D

    Geniaal die Polen!
  10. Lotus

    Lotus New Member

    [​IMG]
    Reuters Sat Feb 27, 2010 4:39 pm EST | German speedskater crashes, still wins.

    VANCOUVER, British Columbia — German speedskater Anna Friesinger-Postma managed to capture virtually every human emotion in the space of five crazy seconds at the end of the women's team pursuit semifinal.

    When Friesinger-Postma broke a skate on the final lap as the Germans battled against the United States, it looked as if her dreams of Olympic gold would be dashed.

    The 33-year-old initially stumbled, then fell headfirst onto the ice as her skate wobbled beneath her, before sliding over the line on her stomach.

    "I thought, 'No, no, I'm falling. Oh no, oh no no no,' " Friesinger-Postma said. "I thought I missed up for the team."

    Banging the ice in fury and lying face down on the surface of the Richmond Olympic Oval, Friesinger-Postma eventually glanced up at the scoreboard and realized her misfortune did not matter — with the Germans having squeezed home by six-hundredths of a second.

    "It was a pretty spectacular crash," Team USA's Jen Rodriguez said. "I knew we had some time to make up, so I wasn't that confident. Anni was smart enough to swing her skate around and get it over the line just in time."

    Friesinger-Postma's desperation dive put the Germans into the gold-medal race, where they produced another spectacular finish despite resting the fallen veteran to edge Japan by three one-hundredths of a second.

    "Anni's fall gave us the courage to go on," German team leader Daniela Anschutz Thoms said to win the gold in the final without Anni.
  11. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Heb ik speciaal (na al die jaren) Erben uit m'n avatar 'gekickt', voor de kleuren wit/rood, is het nog niet duidelijk :lol: :lol: (nee ik dacht, Erben stopt met twitteren, het is tijd voor een nieuw hoofdstuk ;)). Nou ja het mag duidelijk zijn, ik ben fan van de Polen; en nee ik heb geen Poolse klusser oid zoals G1ant een keer opperde :lol: Het is langzaamaan zo gegroeid (zie ook: viewtopic.php?f=21&t=3387&start=560 voor het verhaal, eerste post op pagina 29).
  12. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Haha, ze lezen stiekem mee denk ik :D

    Maar eh, we gaan nu niet ineens allemaal massaal Poolse vlaggen meenemen naar Thialf anders valt die van mij (die maar 1,5 bij 1 meter is) zo in het niet :lol:

    Wat ik trouwens ook echt mooi vond, Bachleda-Curus heeft een andere trainer dan Wozniak en Zlotkowska maar ze stonden beiden op de kruising te coachen én wat een vreugde bij hen alletwee. Zo zie ik Orie en Kemkers en Wopke nog niet met elkaar omgaan :oops: :wink:
  13. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Zo mooi om de blijdschap van de Polen te zien, die vierden hun medaille of hadden ze het goud. En het is ze gegund, ze laten zien dat het werkt om te trainen op de TP. Liever blije Polen zien met brons dan chagrijnige Nederlanders met brons. Ik neem aan dat de Polen hun zak met geld voor de komende vier jaar hiermee ook binnen hebben, goed voor de sport!

    De crash van Friesinger vond ik het hoogtepunt van de avond, wat spectaculair!

    Erg dom van Parra om Swider-Peltz eruit te halen, zij was in vorm en had een voor haar doen een goede 3 km gereden. De wissel is Amerika echt fataal geworden. Andere landen zijn ook niet gezwicht voor de vierde persoon, de Japanse Takagi heeft geen medaille en de Canadees Roberge ook niet, net als de Poolse Cerwonka. Alleen Duitsland wisselde voor de finale, maar ik denk dat dat eerder met Friesinger te maken had dan met het gunnen van een medaille aan Mattscherodt. Overigens was Mattscherodt een waardige vervanger van Friesinger.
  14. Koen

    Koen Well-Known Member

    verwachtingen lagen ook iets anders bij Poolse dames dan bij Nederlandse heren. dus kun je niet echt vergelijken. Maar natuurlijk is blijdschap veel leuker om naar te kijken

    wat betreft trainen op TP: zegt iedereen maar steeds dat het werkt als je erop traint. maar zijn zat landen waar dat niet voor telt: Duitse dames niet getraind in deze samenstelling, Canadeese vrouwen juist heel veel en worden ook maar vijfde, Zweedse heren: eerste ronde eruit verslagen door een land die er schijnbaar helemaal niet op traint
  15. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Trainen op de TP werkt in die zin dat fouten worden voorkomen zoals de fouten die Nederland maakte. Die hadden kunnen worden voorkomen, zo simpel is het. Duitsland maakte die fouten niet, dat was knap van ze. De Poolse dames hebben het echt gewonnen op hun samenwerken, je kan het niet verklaren vanuit hun individuele klasse. En hoe verklaar je anders het zilver van de Zweden op het WK van vorig jaar?

    Daarbij had het voor Duitsland misschien nog beter geweest als ze er wel op getraind hadden, want ze hadden nu klauwen aan Japan en USA.
  16. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik zou trouwens graag nog die foto zien waarop de jury zijn uiteindelijke beslissing voor Duitsland heeft gebaseerd. Ik ben het met Bart eens dat op zijn foto Japan leek te winnen.
  17. doddeltje

    doddeltje Member

    Friesinger toch wel het moment van dit schaatstoernooi :lol: :lol: :lol:

    wat ik me dan wel afvraag: glijdt Friesinger beter op ijs dan een bidon, of is het ijs nu gewoon een stuk beter dan tijden de 5km voor mannen :lol:
  18. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Fabris trekt zich terug voor 10k en de TP wordt een afgang. Ik denk dat de Italianen zeker getraind hebben.
    De Noorse ploeg reed in de halve finale ook als een drol. Van der Horst werd er afgereden en de sterkste schakel Bokko blijft maar dorschaatsen terwijl Christiansen aan het duwen.
    Bij de Nederlandse heren ging het ook fout bij gebrek aan communicatie.
    Het verslag in mijn regionale krant:
    Kramer vond dat Blokhuijsen eerder had moeten afgeven, Blokhuijsen vond op diens beurt dat Kramer niet halverwege de bocht de kop had moeten pakken. Daardoor liet de youngster uit de ploeg een gat vallen. Mark Tuitert dacht dat Blokhuijsen eraf lag en riep naar Kramer dat die hem moest halen. "Als Sven even gewacht had, hadden we een goede wissel kunnen hebben" zei Blokhuijse. Nu moest Tuitert een extra ronde kopwerk verrichten. "Dat rondje heeft ons de kop gekost" wist Holtenaar Mark Tuitert. "Achteraf bleek dat dat niet nodig was geweest". Het is dus niet zo dat de schaatsers niet goed genoeg waren.

    Ok wil ik even inhaken op Mart Smeets. "Schande dat we van die Amerikanen verloren". Nou, zo slecht waren die Amerikanen niet. Ze konden wel degelijk wat te kunnen en dan was Hedrick nog de zwakste schakel.

    En dan de waarde van zo'n TP medaille moet natuurlijk niet overdreven worden. Daniela Anschutz word steed genoemd als een net-niet schaatser terwijl ze al Olympisch kampioen was, en sinds gisteren zelfs dubbel kampioen. Ik heb dat de Nederlandse commentatoren niet horen zeggen. De volgende keer dat ze vierde wordt zal er echt niet aan worden herinnerd dat ze Olympisch kampioen is, tenzij de TP aan de orde.
  19. rja

    rja New Member

    Dat is de waarde wat Nederland er aan hecht.

    In andere landen heeft die teamachtervolging medaille veel meer waarde, misschien hebben we daarom verloren ?
  20. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Hoe langer ik er naar kijk hoe meer hoe meer ik er toch van overuigd raak dat de Duitsers echt gewonnen hebben. De ene keer lijkt het alsof Japan de snelste is. Bij het totaalbeeld dat stilstaat bij de herhaling van de finish. Dan lijkt het net of de derde Japanse schaatser haar schaats al halverwege de finishlijn heeft terwijl de derde Duitse schaats de finishlijn dan net bereikt heeft.
    Bij de close up van de benen wordt het beeld ook even stilgezet en dan heeft de derde Duitse schaats de finishijn al een paar centimeter verlaten terwijl de Japanse schaats nog voor een gedeelte op de finishlijn staat. Misschien is het zelfs wel 0,02.
    Inderdaad zou ik graag de originele finishfoto's zien, maar ik denk dat de beslissing juist is.

Deel Deze Pagina