Olympische Spelen 5 km. vrouwen

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 4 feb 2010.

  1. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Hoe weet je dat zo zeker? 4 jaar geleden denderde Hughes over Pechstein heen die via de binnenbaan normaal gezien dan wel terug kan komen.

    Je kan niet zeggen dat het bij een andere loting anders gelopen was, dus de winnares is m.i. gewoon terecht.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik ben blij met Sablikova, het werd het op het laatst nog heel spannend. Beckert doet me trouwens aan Pechstein denken, kan zij ook niets aan doen.
  3. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Het is mooi geweest! een goedenacht iedereen
  4. Knarf

    Knarf New Member

    Tja, zeker weet je het nooit. Ik heb genoten van de race. Maar bij een terechte uitslag moet ik bij een dergelijk klein verschil volmondig ja kunnen antwoorden op de vraag of de winnares het sterkste oogde. En dat kan ik niet, sorry. Sterker nog: Beckert leek veel meer over te hebben en had niet zo'n kruising. Tegelijkertijd is die onevenredigheid misschien ook wel weer de charme van langebaan schaatsen.
  5. bandabou

    bandabou Member

    :lol: Tjaaa,,,misschien had Lee ook gewonnen als ie rechtstreeks tegen Kramer had gereden. Wat een onzin verhaal.
  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Erg knap van Beckert! En Sabilkova wint haar 2e goud, als enige wint zij goud op twee individuele afstanden.
  7. Zavo

    Zavo New Member

    Ja, superspelen voor Sablikova. Ze is inderdaad de enige die twee maal individueel goud wint. In Turijn lukte niemand dat. Geeft aan dat het schaatsen toch wel een hele brede top heeft.
  8. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Wat een mooie tijden!

    Vergelijk dit met de 5km van Turijn (die ook prachtig spannend was) maar je moet wel zeggen dat het niveau op deze afstand sterk omhoog is gegaan. Want je maakt mij niet wijs dat het ijs hier beter is dan toen in Italië.

    Nederland blijft ver achter. Voorhuis heeft gewoon naar behoren gereden. Elma moet beter kunnen. Maar zorgwekkender is dat we ook niemand in aantocht hebben die binnen een paar jaar onder de zeven minuten gaat duiken. Alleen Nauta heeft dat misschien ooit in zich. Interessant topic voor straks, tijdens de zomerstop: "waarom zijn de Nederlandse vrouwen zo matig op de 5km."
  9. bandabou

    bandabou Member

    Niveau is zeker gestegen. Top 5 rijdt nu allemaal ruim onder de 7 minuten en de top 2 rijden DIK onder de 7 minuten. Netjes.

    En Sablikova gewoon 3 medailles naar huis. Maakt het helemaal waar!
  10. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Zeker, er wordt nu gewoon bijna 10 seconden harder gereden! Goed nieuws voor de schaatssport. En Sablikova is wat mij betreft gewoon de terechte winnares, de beste op deze afstand de afgelopen 4 jaar.
  11. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    De 5 km was toch niet bepaald een saaie afstand, wat werd er goed gereden! Dit was één van Beckert's betere reaces, zij houdt meestal teveel over aan het einde en dat geeft mij altijd het gevoel dat er meer in zit. Nu had ze ook nog wel een rondje gekund, maar het was niet meer zo'n absurde eindsprint als ze bij andere wedstrijden altijd had.

    Sablikova was toch net nog een stukje beter en de verdiende winnares van het goud, zij is echt de metaaldelver van deze Spelen: 2x goud en 1x brons is een score waar geen enkele andere schaatser aan kan tippen, echt heel knap!

    Ook voor Beckert vind ik het een hele prestatie om als 21-jarige, die vorig jaar pas doorbrak internationaal, met twee keer zilver naar huis te gaan (en wie weet nog meer eremetaal na de TP?). Voor de komende jaren is er voldoende talent internationaal op de langste afstand, Sabikova, Beckert, Hozumi, Haugli, ze zijn allemaal nog hartstikke jong en kunnen nog jaren mee. Hopelijk komt daar in de toekomst nog een nieuwe Gretha Smit (Nauta? Schouten?) bij om het Oranje te vertegenwoordigen.

    Voorhuis en De Vries zijn allrounders en geen stayers, de 5km is voor beiden niet de beste afstand. Ik had dan ook niet veel beters verwacht dan de 10e en 11e plek om eerlijk te zijn.
  12. nbv12

    nbv12 New Member

    De vries moest niet helemaal fit bij de start staan. En dat was dus niet het geval!
    Verder wist ik wil dat ze op die plaats zou eindigen!
  13. Schaatsfan Suzanne

    Schaatsfan Suzanne New Member

    Wow Martina!! Echt de koningin van deze spelen. En Stephanie ook super goed, hier gaan we de komende jaren nog veel plezier aan beleven, aan de strijd tussen hen. Wel weer echt super jammer voor Daniela. Hopelijk kan ze op de achtervolging nog een medaille halen, maar dat is toch anders. En anders gun ik haar wel een mooi WK allround (al zullen een Martina en Ireen daar vast ook weer supersterk aan de start staan...).
  14. dedeut

    dedeut Well-Known Member

  15. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Grappig dat ze het dieptepunt een hoogtepunt noemen.

    Wel verrassend dat er zoveel mensen de 5km hebben gekeken.
  16. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ik denk dat het met name aan het tijdsstip lag
    kun je nagaan hoeveel er een huldiging van ireen of mark hadden gevolgd, als het op een normaal tijdsstip was geweest..
  17. Knarf

    Knarf New Member

    Het is je eigen idee. Noem het maar onzin!
  18. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Ik schreef het hier al eerder: het tactische spel van op je tegenstander rijden, en profiteren op de kruising maakt deel uit van de schaatssport. Je profiteert, maar aan de andere kant moet je soms iets aanzetten of inhouden, niet 'je eigen race rijden' (veel gehoord excuus als het even niet liep. bijv:Bob de Jong was bijv ook teveel met Bokko bezig zei hij.), soms moet je een slag aanpassen, het is niet een ieder gegeven. Ik zal de eerste zijn om te zien dat Sablikova mooi erachter zit, maar dat is toch ook haar eigen verdienste.
    Ook een race zonder chauvinistische gevoelens kan heel mooi zijn. Gelukkig maar, want van deze tijden is NL nog een heel eind verwijderd.
  19. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ja, jammer dat Gretha Smit, de laatste jaren aan het kwakkelen. Ze was de enige in Nederland die dit niveau kon halen.
    Dat we vreselijk achterliepen bleek al in 2006. Sindsdien niks geleerd.

Deel Deze Pagina