Mart Smeets

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Rondje35, 16 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ElineR

    ElineR New Member

    Ik vind t juist wel leuk dat Mart in ieder geval een beetje leuke discussies aan tafel aanwakkert, ipv alleen maar een beetje dom te zitten knikken en vragen stellen die je bij de eerste les 'hoe word ik sportjournalist' geleerd hebt!
  2. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    hahahaha :D ja mooi gezegd. Smeets heeft altijd een duidelijke voorkeur voor bepaalde sporters. Ze moeten iets chiques (goede manieren en klasse) hebben bij de heren en bij de dames hoeven ze alleen maar heel lief/ontdeugend naar hem te lachen.
    Gevalletje Lance is echt schrijnend.. Hij adoreert die man hopeloos en doet geen enkele moeite om dat te verbergen. Tijdens interviews met HEM gaat het helemaal niet om zijn verhaal, maar over de bijzondere relatie, die Smeets denkt te hebben met Lance. En Lance heeft zo'n goede smaak als het om muziek gaat natuurlijk.
    Het is allemaal zo fout als het maar kan, maar toch blijf ik het een boeiend figuur vinden. Zoals gisteravond ook, hij maakt dan toch weer een hele sterke indruk tussen Veldkamp en Visser, die even goed de weg kwijt waren. Dione bijvoorbeeld was niet verder gekomen dan meeknikken en vooral mee janken.
  3. Koen

    Koen Well-Known Member

    awh wat is Mart erg met Erben. Mart doet niks anders dan Erben afbreken, kinderlijk toespreken en de vaderfiguur uithangen. zo nu en dan ook een geirriteert toontje.
    Gelukkig trekt Erben zich er niks van aan.
    en dan zijn toespraken en zijn stopwoordje goedzo. wordt alleen maar erger met Mart
  4. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    ja hij bezit nogal wat irritante trekjes, ik zit altijd nog te wachten op iemand die hem eens de waarheid vertelt. En public. Zal hij wel niet zo chique vinden
  5. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Nieuwe schaatsster in Nederland: Jorien Voorthuis :)
  6. Koen

    Koen Well-Known Member

    wordt afzien voor Mart
    moet nog drie weekenden bij het schaatsen zitten en zo te horen wordt hij daar niet blij van
    ook niet van de eerste ritten (yek ofzo iets was zijn toevoeging)
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Volgens mij volgt Mart het schaatsen te weinig. Begint echt op te vallen die missers.
  8. Ann

    Ann New Member

    Sorry, ik irriteer me echt aan sommige uitspraken hier....

    1: dat Humberto Tan het beter zou kunnen. OMG heb je die vent weleens een aangehoord?? Dat is pas erg. Nederlandse taal?? Wat is dat?? Dat kan hij dus niet. Ok, hij ziet er beter uit dan Smeets..maar ik hoor toch liever iemand praten die wel vloeiend een normale Nederlandse zin uit zijn mond krijgt.

    2: Zijn voorkeur voor bepaalde sporters. Hallo..die beste man loopt al jaren mee in dit vak, tuurlijk heeft hij voorkeur. En ja waar moet je anders een 3uur durende etappe over volpraten? Alsof het leuk is om te weten welk kerkje ze nu weer voor bij razen. Ik hoor dan liever iets over de achtergrond van bepaalde renners dan dat. Maar goed dat is natuurlijk mijn mening. En daarbij, hij is gewoon echt redelijk close met Lance Armstrong. Er is geen enkele andere Nederlandse tv-journalist die bij hem thuis over de vloer mag komen om te filmen. Nou ja misschien Ivo Niehe.

    3: Het tameloze gemekker over dat ie nog steeds op tv komt...ja wen er maar aan die man gaat nog lang niet weg. Die gaat door tot hij er misschien wel bij neer valt. Over 4jaar zit de kans erin dat hij gewoon weer langs de baan zit in Rusland. Als je hem niet wilt zien, zap dan weg ofzo. Je HOEFT niet te kijken je MAG.

    Nou ja...en dat hij niet juigt omdat Sven wint, ik ook niet. Ik vind het knap van Sven wat hij doet en hoe hij het doet maar ik heb geen zwak voor hem. Als hij wint vindt ik het best hij is de beste maar als iemand anders wint ben ik daar blijer mee. Zoals al eerder aangehaald, hij heeft ook zijn voorkeur qua sporters. Misschien valt Sven daar niet onder, hij laat dat alleen niet publiekelijk zien en daar is ook wat over te zeggen.

    Maar goed...ik kan niet wachten tot zijn nieuwe boek uitkomt, benieuwd hoe hij deze spelen gaat beschrijven..wat hij meegemaakt heeft buiten het schaatsen om.

    Ennem...uitspreek fouten...tsja...heeft elk mens daar niet soms last van!?
  9. Koen

    Koen Well-Known Member

    @Ann
    en als je niet tegen kritiek kunt over Mart moet je het niet lezen, het mag (om in je eigen woorden te blijven)
  10. Ann

    Ann New Member

    Uhm..dus jullie mogen met zijn allen wel 1 persoon afzeiken maar als iemand anders zijn mening geeft is het niet leuk meer. Hmm ja dat was mij in andere topics inderdaad ook al opgevallen.
  11. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Zoals Tan? :wink:

    Grappig, ik dacht zelf ook al aan die vergelijking met Niehe, maar anders dan bij jou pleit dat niet echt in z'n voordeel..
  12. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Namen fout uitspreken is een eerste, en voor criticasters best zonder twijfel aantoonbare, aanwijzing dat iemand geen verstand van de materie heeft. Zou je er dieper op ingaan, dan beland je in eindeloze discussies.
    Het is hetzelfde als met taalfouten: spellingsfouten zijn het gemakkelijkst aantoonbaar, en er is vaak geen twijfel (groene of witte boekjes daargelaten). Zinsopbouwfouten, stijlfouten e.d. zijn moeilijker aan te tonen. Een minder logische allineaopbouw is nog lastiger.
    Als je het hebt over Mart Sleets, dan zit die naam kennelijk niet genoeg in je systeem. (of je maakt een woordgrapje dat iemand nu toch wel bejaard begint te worden)
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Een verrassend leuke column over Mart van Aaf Brandt Cortius van nrcnext.

    Fragmentje... (hele column: http://www.nrcnext.nl/columnisten/2010/ ... #more-2401.)

  14. Cindy

    Cindy New Member

    Ik vind Mart Smeets geweldig! Hij is het boegbeeld van de NOS! Het enige wat irritant is dat hij voor ieder reclameblok zegt we gaan weer even boodschappen doen....
  15. sojong

    sojong Member

    Dat was jou dus ook al opgevallen. Zij kan de meest zenuwslopende rit nog slaapverwekkend maken met haar zeurderige monotone stem.
  16. schaatsenforever

    schaatsenforever New Member

    Ach, ik kan daar altijd wel om lachen! Laatst hoorde ik een andere presentator dat voor de radio zeggen.. Dat kan dus echt niet hè:O. het is alleen grappig als hij het zegt:p
  17. schaatsbart

    schaatsbart Member

    Nou beste Koen, dat klinkt als een sneer! Alsof jouw opmerkingen zo opzienbarend en verhelderend zijn!
    Ann zegt zinnige dingen, met een mening en voorkeur eventueel, maar t snijdt hout!
    Mart heeft een ongeloofelijke ervaring en bijdrage geleverd in vele takken van sportverslaggeving, een uitgesproken gedreven man, die niet gauw een blad voor de mond nam, echt respect voor die man!

    neem dan dat duo bij de wedstrijden en hun rechtstreekse verslaggeving, die zou ik kunnen missen, hoe heette die goede verslaggever van weleer, niet theo koomen, maar was dat niet theo Reitsma, die ook atletiek versloeg, kijk dan is t genot, de toegevoegde waarde! Maar dat si dan mijn subjectieve mening!

    Ik denk dat , er behalve goede mensen, ook het goede format van grote invloed is; dat was zo gek nog niet met die tafeldiscussies met Mart en Ria visser, en bart Veldkamp, Erwin etc.
  18. Sjoerd

    Sjoerd Active Member

    Bart, deze discussie is al van anderhalf jaar geleden. Lijkt me niet zinvol deze nieuw leven in te blazen.
    Er is al een ander topic over de NOS.

    Ik sluit deze.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina