Vinking Unlimited na Combinoren?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Schaatsliefhebber'93, 20 feb 2010.

  1. Hallo allemaal,

    Gister heb ik al aardig wat rond gezocht op het forum, maar een precies antwoord op mijn vraag kan ik niet vinden.
    Ik ben 16 jaar, een enorme schaatsliefhebber, schaats al erg lang een paar keer per jaar. Maar ben de afgelopen weken een stuk fanatieker geworden, en heb het erg goed onder de knie gekregen op voornamelijk natuurijs.
    Nu is het zo dat ik mijn combinoren aardig ontgroeid ben. Gister ben ik naar de ijsbaan gegaan en heb ik leren noren gehuurd om te kijken hoe dat voelt.
    Ik moet eerlijk zeggen dat het me erg tegen viel. Ik heb al een kleine afwijking aan mijn knieën, en deze werd erdoor versterkt plus dat ik, maar dat is kwestie van trainen,
    erg veel last kreeg van mijn enkels en scheenbenen. Eerlijk gezegd zijn leren noren voor mijn geen optie, omdat ik niet de tijd heb om het schaatsen goed bij te houden,
    ik zal dus lang spierpijn houden, en minder met plezier kunnen schaatsen.

    Om tot mijn vraag te komen:
    Zijn de Viking Unlimited schaatsen beter dan combinoren? Kan ik daarmee beter mijn techniek trainen, of maakt het geen verschil? Deze vraag stel ik omdat ik bij de ijsbaan geen Viking Unlimted kan huren, om het uit te proberen.

    Ik hoor het graag :)

    Groetjes.

    Ps. ook als u andere opties heeft, laat het me weten!
  2. georgemidwoud

    georgemidwoud New Member

    Het voordeel van de unlimted is dat je wat meer door je enkels kan buigen dan combinoren. Met combinoren krijg je de techniek nooit goed op orde.
    In onze schaatsklas zaten er 3 met combinoren en nu na 6 weken geen een meer, de Unlimted zijn er nog steeds en diegene die er op rijden zijn er zeer tevreden mee.
  3. BlueSinquel

    BlueSinquel New Member

    Ga weg man, die unlimited schaatsen zijn rommel. Ik heb ze zelf gehad, leuk om mee te beginnen, maar neem ze niet als 2de paar. De ijzers staan scheef onder de schoenen, en de pasvorm is echt ver te zoeken. Daarnaast heb je er totaal geen steun aan, de schoen zelf is net zo slap als een gewone lederen schaats. Enige verschil is dat de Unlimited lage ijzers eronder hebben, dus sta je lager, dus is er minder belasting voor je enkel. Maar dat is vals spelen.

    Koop een paar thermoplastische, wat hoger gesneden (wedstrijd) schoenen. Zoals de Bont Jet ST. Dat geeft steun, omdat ze tot aan helemaal bovenaan kneiter hard zijn, aan de zijkanten. Aan de voor en achterkant is er uiteraard ruimte, zodat je je kniehoek goed kunt maken.

    De Powerslide R2 is ook een goede, al is die niet thermoplastisch vervormbaar. Die moet dus meteen goed en stevig aanzitten.

    Beide schoenen zijn zeer goed geprijsd, Bont Jet 200 euro en Powerslide R2 150 euro.

    Zelf heb ik ze overigens ook beide, maar dan de LT versie van de Jet. Die is wat lager gesneden.

    http://www.bont.com
    http://www.powerslide.de

    Koop een paar lage ijzers erbij, van mij part dezelfde als die bij de unlimited zitten, prima spul om rustig op te rijden. Dit zijn de Viking Junior laag ijzers. Andere ijzers kan ook, maar let erop dat de potten laag zijn. Zo heb je de minste belasting op je knieën en enkels.
    Bij Viking is het mooie dat je de potten later kunt verwisselen voor hoge potten, mocht je dat in de toekomst willen.

Deel Deze Pagina