Welke schaats?

Discussie in 'Techniek & training' gestart door Lynn_Skating, 19 feb 2010.

  1. Lynn_Skating

    Lynn_Skating New Member

    Hallo!

    Een vriendin van mij en ik hebben besloten te gaan schaatsen. 2 x in de week 2 uurtjes. Dit om te beginnen.

    Verder weten wij nog niet precies wat we willen, maar ijshockey klinkt super gaaf. :)


    Wat zijn goede schaatsen voor ons? En hoe duur zijn deze ongeveer? :mrgreen:


    Groetjes Lynn_Skating
  2. Enkeltje

    Enkeltje New Member

    Waar staat de camera :D ?
  3. Lynn_Skating

    Lynn_Skating New Member

    Zo erg is het niet hoor.. We kunnen best een beetje schaatsen..
  4. martwest

    martwest New Member

    Goed besluit om te gaan schaatsen!
    Je moet natuurlijk wel eerst een idee hebben wat je wilt gaan doen. Oriƫnteer je eens bij een vereniging bij jullie in de buurt. Daar heb je nu, tegen het einde van het schaatsseizoen, ruim de tijd voor.
    Dan kun je de komende herfst meteen goed van start. :)
  5. Lynn_Skating

    Lynn_Skating New Member

    We gaan binnenkort een jaarabonnement kopen om te schaatsen. Daar willen we mee beginnen. Door zelf wat te oefenen komen we al wat verder, en hopelijk weten we dan voor de herfst wat we willen gaan doen. We hebben dus nog ruim de tijd.

    :)
  6. ijsmonster

    ijsmonster Member

    Huur een keertje kunstschaatsen, dan een keertje ijshockeyschaatsen, en ten slotte een keertje noren. Controleer vooral even of ze goed scherp zijn, want op botte schaatsen rijden is ruk. Een keertje een (half) uurtje les bij een schaatsschool is wellicht ook een idee. Gewoon lekker proberen en zorgen dat het gaaf is. Wat je het gaafst vindt ga je doen.

    Op noren kun je niet zo goed kleine bochtjes maken en trucjes doen, wel kun je lekker lang doorschaatsen. Als er natuurijs ligt zijn noren zo strak als een deur. Noren zijn niet cool, wel relaxed.
    Op ijshockeyschaatsen kun je lekker pielen, trucjes doen, heel goed kleine bochtjes maken, de gehele dag remmen en spelen met de zwaartekracht (dat is dat spul dat ervoor zorgt dat je haar omlaag hangt, tenzij je van die lijm-gel in je haar smeert). IJshockey is stoerrr en best leuk, maar als je langere afstanden wilt rijden moet je je helemaal de tering schaatsen. Als je echt wilt gaan ijshockeyen (erop gaan) krijg je een kussens-pak en een bekbeschermer aan.
    Op kunstschaatsen kun je eigenlijk hetzelfde als op ijshockeyschaatsen. Daarnaast kun je erop gaan (kunstschaatsles) en leer je echt super-chille shit zoals springen en in de lucht rondjes draaien. Op kunstschaatsen zitten van die tanden aan de voorkant, waardoor je ermee kunt wandelen op het ijs. Kunstschaatsen heeft een beetje een Barbie-imago.
  7. Rinus

    Rinus Member

    Bedenk wel dat alle ijsbanen dicht gaan eind maart... En pas in de herfst weer open. Dus ehm, dat wordt wel snel oefenen denk ik...

    Maar schaatsen is leuk en andere mensen die schaatsen leuk vinden ook, dus veel plezier!
  8. HA01761

    HA01761 Active Member

    Zoetermeer blijft de hele zomer open afaik :wink:
    Maar 400m-banen gaan half/eind maart dicht.

Deel Deze Pagina