Buis van PM zwart of speciaal staal? Welke stuurt beter?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door DaanIsOn, 17 feb 2010.

  1. DaanIsOn

    DaanIsOn New Member

    Goedendag,

    Ik heb besloten Viking Nagano Gold 2005 aan te schaffen. Nu twijfel ik alleen nog over welke buis er onder te zetten. Ik twijfel tussen de Sprint Speciaal staal of de Sprint PM staal zwart. Het prijsverschil maakt mij niets uit.

    Normaal zou je zeggen duurder is beter, maar ik heb vernomen dat de ijzers van Speciaal Staal beter zouden sturen dan die van PM Staal.... Zou hier een bron van waarheid in kunnen zitten of is dat grote onzin en is duurder ook in dit geval gewoon beter?!

    Alvast bedankt voor jullie ervaringen en inzichten.

    Daan
  2. Tjark

    Tjark Active Member

    Er zal heus wel verschil in zitten, maar ik heb 't idee dat het sturen meer aan je buis ligt dan aan de schenkel/blad/lemmet. Het benden van je schaats doe je ook op de buis, niet op de schenkel.
  3. Perfectmove

    Perfectmove New Member

    Als er stuurbekrachtiging op zit dan wel, :roll:
    Beetje broodje aap verhaal, het zijn altijd persoonlijke meningen gebaseerd op gevoel, het is geen wetmatigheid.
    Zoals Tjark al zei is de buis in combinatie met je ronding, eventuele bending, het type schoen, je lichaamsgewicht en de ingebrachte techniek (en dat is weer subjectief) bepalend voor de stuureigenschappen van hetgeen je onder je voeten hebt, de een voelt zich lekker bij Viking, de ander bij Maple, weer een ander bij..............
    De verschillen die er wel zijn hebben zoals je wel zult weten met de samenstelling en hardheid te maken en zelfs dan kun je niet spreken van is het ene beter dan het andere.

Deel Deze Pagina