WK sprint 2019 Heerenveen 23/24 februari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

  1. mi

    mi Well-Known Member

    De ‘echte’ schaatsfan is voor mij iemand die het schaatsen volgt op tv en in het stadion. Die mensen zijn al jaren in de minderheid in Thialf hoor, ook toen het nog vooral hoempapa was stonden die deels buiten in de tent tot de laatste ritten. Maar de reden dat schaatsers heel graag in Thialf rijden is dat het publiek is was het spelletje snapt. En dat komt ook omdat die minderheid de dagjesmensen een beetje ‘leert’ hoe het gaat. Dat je stil bent bij de start, juichen bij mooie presentaties van niet-Nederlanders etc. Als je de hut vult met dagjesmensen die niet weten hoe de sport werkt of de mensen kennen dan blijft het bij dagjes. Ben je veel kwetsbaarder als evenement dan wanneer je toch ook die harde kenmen nog een beetje aan je weet te binden. En ja ik zou graag een seizoenkaart willen!!
    HaagscheBluf en Mcat vinden dit leuk.
  2. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Kijk, mensen die van arrogantie worden beschuldigt, gooien het vaak op zelfverzekerdheid (hebben ze op het groene veld in Mokum nogal een handje van bijvoorbeeld), maar ik noem het gewoon te hoog in je bol hebben. En dat heeft ze volgens mij van d'r vader...man man...
    Maar het is ook vaak een gevolg van gehype. Dan worden veel mensen toch vanzelf een beetje verwaant. Soms kennen die personen daar zelf niet eens wat aan doen. Wat dat betreft heb je gelijk dat de NOS fout is door er zo in mee te gaan en kan zo'n meisje er misschien wel nx aan doen. Sommige mensen die gehypet worden zijn zelf eigenlijk best aardig, maar je krijg gewoon onbewust toch een hekel aan zo'n persoon.

    De Nederlandse sprinttop bij de dames word dringen de komende jaren, erg leuk!
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik zei gisteren nog: "ik vind het altijd weer mooi dat zo'n heel stadion stil wordt bij elke start"

    blijkbaar voldoende echte fans in het stadion :)
  4. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    En wat ken je dan zoal met zo'n seizoenskaart?
  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    Nouja dat is het ze moeten een balans vinden en die balans vind je niet meteen (zeker niet als het door een bobo in een torentje wordt bedacht). We kunnen er niet vanuit gaan dat we ons nostalgisch Thialf terugkrijgen, dat kan gewoon niet uit, hopelijk vinden ze een goede balans tussen dagjesmensen en vaste kern die bij elke wedstrijd aanwezig zijn, maar dat zal wel even duren. En dus zien we dit seizoen en ook volgend seizoen prijsvragen, mascottes, kiss cams, verschrikkelijke muziek, sponsors op zamboni's en waarschijnlijk Hans Klok die het dak in de fik zet. Het enige wat wij kunnen doen is hopen dat ze gaan snappen dat dit alleen, niet de oplossing is.
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik denk dat ze zelf best leuk is, van wat ik zie is het een spontane meid die ook vooral gewoon hard wil schaatsen. Maar ja ze komt idd op mij wat verwaand over, maar dat is puur vanwege de hype die om haar heen hangt. Er zullen mensen zijn die dat helemaal fantastisch vinden, maar ik zie liever hype vanwege een prestatie. Krol mogen ze van mij nu best hypen die heeft tenslotte een fantastische prestatie geleverd, zelfde geldt voor Visser, die wordt ook gehypet maar daar heb ik een stuk minder last van.
  7. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    dat het vol zit heeft niets met het nieuwe vermaak te maken maar alles met de grote hoeveelheid goedkope en gratis kaarten die als de verkoop stagneert worden aangeboden. Als ik bij een facebooktopic waar wk-kaarten te winnen zijn aangeef dat ik die mede sponsort door de aankoop van mijn dure zitplaatsen en afgelopen vrijdag met die reactie 4 staanplaatsen win zegt dat wel wat.
    strawbale vindt dit leuk.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Bij de winkaarten niet nee, maar bij de dagjesmensen wel. Ook als je 4,50 per kaart betaald willen mensen tegenwoordig wat, voor dat geld kunnen ze namelijk ook gewoon naar het zwembad of naar de dierentuin, waarom zou je dan naar een schaatsstadion gaan??
  9. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Ironisch :D
  10. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Ja, we hebben allemaal zo onze favorieten/idolen wat je het ook wilt noemen. Ken zijn door prestatie, ken zijn door persoonlijkheid, ken zijn door uiterlijk.
  11. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    De NOS wil graag dat je zondags de hele sportuitzending bekijkt. Schaatsen begint pas om 15 uur, maar de voorbeschouwingen/terugblik/interviews doen ze meteen na 13 uur. Dan andere sporten, en dan schaatsen.
  12. mi

    mi Well-Known Member

    Ik ben echt helemaal geen taalpurist hoor maar: kAn!
    EenBrabander en VictorP vinden dit leuk.
  13. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    In kan weinig Russisch, maar "Njet" versta ik nog wel... en dat wordt dan ondertiteld met "Nou en of" :D
    mi vindt dit leuk.
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Wel weer gek dat dit online niet te zien is, waarom de wedstrijden live doen, maar de voorbeschouwing dan weer niet, doe dan alles live.
  15. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Haha, ja, ik ben een Rotterdammert, hier ken dat allemaal gewoon :) Ook de D op 't laatst word vaak een T, zallie nog wel merke :)
    mi vindt dit leuk.
  16. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Was er weer een interview in Russisch? :)
  17. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Het zit vol met mensen die door de goedkopere en gratis kaarten het een keer mee willen maken. Het zijn geen blijvertjes, ze zullen nooit het volle pond gaan betalen. Genoeg andere goedkope uitjes
  18. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    Het was een interview met Bert in het Engels en Pavel die in het Russisch antwoordde.
    Bert begon het interview met de vraag: "Was it a surprise for you, that... "
    Waarop Pavel zijn antwoord dus begon met: "Njet, ..."
    Maar de vraag werd anders vertaald, en dus het antwoord ook :)
    mi en Lisan vinden dit leuk.
  19. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    nog wel, al wordt die groep steeds minder en het zijn niet die hoogbejaarden die wegblijven.
  20. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Voor 4,50 kan ik echt niet naar een zwembad en voor een beetje dierentuin leg je zo 20 euro pp neer.

Deel Deze Pagina