Schaatsforum SchaatsLiga

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door De Goudsche Doorloper, 30 jul 2017.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Die puntentelling moet toch echt nog eens goed naar worden gekeken. Ik zit al een paar wedstrijden te balen dat Letitia de Jong net niet degradeert naar de B-groep, dat kan toch niet de bedoeling zijn.

  Ze eindigt steeds net 17e, dat levert gewoon helemaal niets op. Degraderen en dan steeds 5/6 worden in de B-groep (of zelfs steeds 14e in de B-groep) levert meer op...
  proeme vindt dit leuk.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Sáblíková: BRONS op de 5000m is verliezen voor haar, maar het levert mij nog wat punten op.
  R Mulder: GOUD.
  Pedersen: GOUD.
  Kim Bo-reum: niet gezien.
  Gao: weer terug in groep A in Calgary. Als hij daar rijdt.
  Kim Min-seok: mooie vierde plaats op de 1500m.
  Yurakova: plaats 7 op de 5000m. Sprokkelwerk voor mij.
  Ghiotto: magnifico, 12:53! Maar B-groep...
  Niedźwiedzki: B7 en A12. Meer sprokkelwerk.
  Golikova: ZILVER.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik heb GOUD met Pechstein op de 5000m, maar gezien de afwezigheid van andere resultaten en de goede resultaten van Leenstra, Hudey, Bokko en Fatkulina heb ik kansloos verloren. Gefeliciteerd @leenstrafan!
  ZeeKoei en leenstrafan vinden dit leuk.
 4. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Uitslag Ronde 2
  SL Ronde 2 Score.png

  Het tweede WB-weekend in Stavanger zit erop. En het lijkt erop dat de Noren weer kunnen hopen op Olympische successen, gezien de resultaten van hun landgenoten die in razendsnelle blauwe pakken over de ijsbaan van Stavanger raasden. De meeste punten waren dit weekend gehaald door wie anders dan Håvard Lorentzen. Zes punten achter hem vinden we Nao Kodaira die weer rustig verderging waar ze vorig weekend was gebleven. Ze verbeterde het WR laagland op de 500 meter maar liefst twee keer en won ook nog eens de 1000. Deze goudmijntjes aan punten hebben teams Skil-Shimano en Een Goede Sprint... zeker geen windeieren gelegd.

  Leo’s Gouden Plak v Team Proeme (469 – 139)
  Team Proeme was tamelijk kansloos tegenover de grote overmacht van Miho Takagi en Brittany Bowe. Van @proeme ’s team reden veel mensen niet. Pekka Koskela sloeg dit weekend over en Olga Graf reed op de Russische WB-kwalificatie als een dweil op de 5000 meter. Dubreuil kon zijn kunststukje van vorige week niet herhalen en zonder Team Pursuit miste hij ook al meteen heel veel punten.

  Peterpeers Team v Skil-Shimano (381 – 863)
  Net als vorige week haalt Skil-Shimano de meeste punten. Dat doet hij voornamelijk met Lorentzen, Verbij, Erbanová en Junio. Maar eigenlijk is @Asterisk ’s gehele team verantwoordelijk voor deze monsterscore. Al met al heeft hij, net als vorige week, met 25 stuks, op de meeste afstanden met zijn schaatsers punten behaald. Een Hein Otterspeer terug aan de top en een sterke Vaneesa Herzog konden daar niets tegen beginnen. Dai Dai Ntab viel erg tegen en ook Kleibeuker lijkt met een vormdipje te kampen.

  Skate4Fun v Scheve Schaats (140 – 578)
  Opnieuw is Skate4Fun niet het team met de laagste score. Ook deze week zit er slechts 1 punt verschil tussen dit team en de nummer laatst. Voor Skate4Fun is het voornamelijk sprokkelen in de B-groep. Van der Poel heeft een hele matige 10 kilometer gereden en verder kwam Haga dit weekend niet in actie. Deze ronde gaat met overmacht naar Scheve Schaats, waar de hoofdmoot aan punten werd binnengehaald door Thomas Krol, Alex Boisvert-Lacroix, Min-Sun Kim en, verrassend, Daichi Yamanaka. Deze Japanner gaat steeds harder schaatsen op de 500 meter en werd dit weekend een keer 2e en een keer 5e. Jammer dat de NOS nog geen beelden van hem heeft uitgezonden.

  De Sterke Diesels v Team UALAR (316 v 548)
  Een zeer sterk optreden van Sindre ‘Svenriksen’ Henriksen en een prima weekend van Joey Mantia. Eigenlijk ging er niet zo vreselijk veel verkeerd voor De Sterke Diesels. Maar het gebrek aan de team pursuit, de massastart en Maki Tsuji heeft @SprintMaster toch parten gespeeld. Met Jorrit Bergsma en Irene Schouten (en zeker ook Joey Mantia) als de motor van je ploeg mis je toch heel wat punten zonder massastart op het programma. Zet daar tegenover dat bij Team UALAR alles juist net de goede kant op viel. Ronald Mulder won weer eens een 500 meter, Golikova doet goed mee in de A-groep en Pedersen lijkt één van zijn beste seizoenen ooit te gaan draaien.

  Team Stijnsportgek v Team Koe (204 v 267)
  Dit was misschien wel het spannendste duel van dit weekend. Omdat het bij Kjeld Nuis nog steeds niet helemaal draait zoals het moet, loopt @stijnsportgek op de milersafstanden veel punten mis. Verder mist hij ook veel punten vanwege het ontbreken van de TP en MS. Bij Team Koe liep het allemaal net wat beter, ondanks wederom matige optredens van massastartspecialisten Giovannini en Swings. Blondin verraste met een tweede plaats op de 5000 meter en ook de ‘nieuwe Roberto Sighel’ Nicola Tumolero reed een verrassend sterke langste afstand.

  De IJsheiligen v Een Goede Sprint... (234 v 632)
  Sven Kramer won de 10.000 meter en Esmee Visser was de verrassende winnares van de B-groep op de 5000 meter, maar het was niet genoeg om het sprintgeweld van Een Goede Sprint... te verslaan. Tegen Nao Kodaira en Heather Bergsma valt dit seizoen gewoon niet zoveel te beginnen.

  Per Ivar Moe v Hilbert Nognbiedrondje (320 v 172)
  Ook in dit duel lagen de scores niet heel ver uit elkaar. Bij Per Ivar Moe ontbrak Jorien ter Mors en bij Hilbert Nognbiedrondje deed Denis Yuskov niet mee. Toch draaide Per Ivar Moe een prima weekend met een tweede plek voor Ted-Jan Bloemen, een verrassende vierde plek voor Katarzyna Bachleda-Curus en één maal podium voor Sang-Hwa Lee. Bij Hilbert Nognbiedrondje werd door de afwezigheid van Yuskov een vrijwel zekere 80 punten door de neus geboord. Verder miste het team punten door een verputste 500 meter van Jan Smeekens en waren de 2 podiumplekken van Kooiman en Wás niet voldoende om die klap te boven te komen. De andere helft van het team (Van Alphen, Achtereekte, Joling, Krech en Nágy) kwam zelfs helemaal niet in actie.

  Niet-Alleen-van-Leenstra-Fan v De IJshakkers (515 v 181)
  De schaatsladies boeken hier toch wel een verrassend ruime overwinning op de IJshakkers. Kopvrouw Leenstra weet weer eens een vierde plaats op haar palmares bij te schrijven en met winst in de B-groep op de 1500 meter is het duidelijk dat er zelfs nog meer in zat. Verder had Marsha Hudey weer eens een topweekend en zat ook Isabelle Weidemann er goed bij. Thuisrijdster Hege Bokko reed in Stavanger op vier afstanden behoorlijk wat punten bij elkaar. Punten die bij de IJshakkers normaliter ook door Ireen Wüst hadden moeten worden verzameld. De Brabantse had echter opnieuw een matig weekend en ook Nico Ihle reed geen goede wereldbeker. Naast winst voor Claudia Pechstein was het voor de IJshakkers niet meer dan punten sprokkelen in de B-groep met Sanneke de Neeling, Seung-Hoon Lee, Marcel Bosker, en, jawel, Nico Ihle.

  SL Ronde 2 Tussenstand.png

  Dat brengt me bij de tussenstand: https://drive.google.com/open?id=1cchOijHTHIxLp0CIRjAIc6ngey6J6F-VuJP0eehOhfM. Na twee speelrondes gaat Skil-Shimano nog steeds aan kop, al wordt hij op de hielen gezeten door Een Goede Sprint... Zelf sta ik momenteel derde. Verder hebben ook Team UALAR, Per Ivar Moe en Team Koe 6 punten weten te behalen. Over twee weken zullen we zien of Skil-Shimano zijn koppositie weet vast te houden.

  Alle uitslagen per schaatser per team vind je hier: https://drive.google.com/open?id=1DBI9Sd8g3YilbrR6I5LjHwzghYDAAXelTHVOfZWtJMg
  Laatst bewerkt: 21 nov 2017
  leenstrafan, EenBrabander en kabo12 vinden dit leuk.
 5. willempaap

  willempaap Member

  Heb je tijd om de punten per schaatser door te geven, of ben ik wat voorbarig?
 6. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Excuses, ik was het even vergeten. Het staat er nu bij in mijn post. De onderste link.
 7. kabo12

  kabo12 Member

  Je hebt alle uitslagen in een spreadsheet staan denk ik dan moet het niet zo moeilijk zijn om aan dit sheet een totaal aantal punten per schaatser toe te voegen:
  1) Kodaira 512 (Een Goede Sprint....)
  2) Lorentzen 442 (Skil-Shimano)
  3) enz

  Lijkt me leuk om dit het hele seizoen te volgen.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Nu je het zelf in excel hebt gekregen van De Goudsche Doorloper, kun je dat zelf ook... Het is niet omdat 1 iemand een spel organiseert, dat hij vervolgens in zijn eentje alles moet doen.
  proeme vindt dit leuk.
 9. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ik ben het met je eens dat het een beetje een vreemde situatie is. In principe is het zo dat je punten haalt door je bij de beste 15 te rijden. En in de World Cup rijden de beste 15 in de A-groep. Als bonus en om tactische overwegingen krijg je ook punten voor de beste 15 in de B-groep. Blijft over: plek 16 t/m 20 in de A-groep, waarvan een aantal normaliter wel degraderen. Tenzij, nu in het geval van De Jong, er op de tweede 500 meter weer heel wat dames niet meer meedoen. Dan schuift er een hoop uit de B-groep weer op naar de A-groep en blijft zij er dus tussenin hangen.

  Wellicht is een puntentelling t/m plek 20 in de A-groep voor de World Cups eerlijker. Maar ik pas liever niet tijdens het spel de puntentelling aan. Ik stel voor dat we deze rit even uitzitten en dan eventueel volgend jaar de boel waar nodig aanpassen.
  ZeeKoei, Nogevendit en Hakkie2 vinden dit leuk.
 10. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Het is dan ook zo, dat in de gehanteerde spel-formule met uitdenken welke rijders je nodig zou hebben, dan nog maar zeer de vraag of je die met je bod ook binnenhaalt,
  en dat dan iemand in de B-groep zou blijven hangen, en het geringe aantal punten dat hij/zij dan alsnog, zij het 'onterecht' voor je binnenhaalt, niet echt meer een kwestie van zwaar onrecht, maar meer iets van de risicofactor.
 11. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik vind het ook geen zwaar onrecht oid, maar het 'hopen op degraderen' is geen leuke manier om je renster te volgen, dus daarom zou het wat mij betreft leuker zijn als die prikkel er uit wordt gehaald.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik heb wel mijn eigen spreadsheetje gemaakt. Marrit Leenstra staat daarin - hoe toepasselijk - voorlopig op een vierde plaats. Mijn drie sprintsters scoren vooralsnog beter dan mijn twee stayers en van de onderste vier dames verwacht ik eerlijk gezegd niet zoveel meer, maar het is leuk om ze erbij te hebben.
  1. Hege Bøkko 207
  2. Olga Fatkoelina 172
  3. Marsha Hudey 162
  4. Marrit Leenstra 156
  5. Isabelle Weidemann 137
  6. Franscesca Lollobrigida 81
  7. Saskia Alusalu 0
  8. Joy Beune 0
  9. Noemi Bonazza 0
  10. Jutta Leerdam 0
 13. kabo12

  kabo12 Member

  Dat doe ik natuurlijk ook maar dan op de manier zoals mijn generatie dat gewend is: met pen en papier.
 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Bosker onder het WR op de 3000m, dat belooft veel goeds!
 15. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Voorbeschouwing Speelronde 3
  SL Ronde 3 Loting.png

  Morgen begint de derde wereldbekermanche in Calgary. En ook dit weekend staan er weer een paar interessante duels op het programma. Zowel Team Proeme als Peterpeers Team staan na 2 ronden nog op 0 punten. Bij de clash tussen beiden zal er echter waarschijnlijk wel één team met drie punten naar huis gaan. Als Vanessa Herzog en Hein Otterspeer weer verder gaan met waar ze mee bezig waren, dan is Peterpeers Team licht in het voordeel. Maar de 500 meter wordt maar één keer verreden en niets is zo onvoorspelbaar als de sprint.

  Een ander duel dat veel spanning gaat opleveren is het treffen tussen Team Koe en Per Ivar Moe. Beiden hebben ze de eerste twee ronden gewonnen en een verlies zal zeer waarschijnlijk voor één van de twee teams onvermijdelijk zijn. Wie er gaat winnen is echt niet te zeggen. Bij Team Koe is het zeer voordelig dat er weer een team pursuit en massastart op het programma staan. Daar zullen zijn Italianen, Nana Takagi, Blondin en Swings toch wel de nodige punten kunnen scoren. Aan de andere kant heb je bij Per Ivar Moe weliswaar geen Ter Mors, maar wel een Verweij die de massastart rijdt. Verder heb je TJ Flowers in bloedvorm op zijn thuisbaan. Dat moet wel een hoop punten opleveren.

  Tot slot rijden Hilbert Nognbiedrondje en De IJshakkers nog tegen elkaar. Ook hier zijn de verschillen erg klein. Bij eerstgenoemde staat Denis Yuskov weer eens aan de start. Als Jan Smeekens een hele goede rit rijdt en ook Erik-Jan Kooiman weer eens lekker de slag te pakken heeft kunnen ze het de IJshakkers zomaar erg moeilijk gaan maken. Bij de IJshakkers is het vooral hopen dat Ireen Wüst weer in orde is. Verder zal Seung-Hoon Lee met een massastart/team pursuitdubbel waarschijnlijk de meeste punten van het team veiligstellen. Maar wat kan Bosker op de 1500 meter laten zien na die fantastische 3000 meter? Rijdt Nico Ihle weer eens een fatsoenlijke 500 en is Claudia Pechstein ook op de 3000 meter een gevaar?

  Er is dit weekend echter nog een speelronde die wordt beslist. Namelijk speelronde 4 over het tussenklassement na 3 WB-wedstrijden. De voorbeschouwing op deze ronde volgt later vandaag.
  Laatst bewerkt: 30 nov 2017
  EenBrabander vindt dit leuk.
 16. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Voorbeschouwing Speelronde 4
  WB-Tussenklassement na WB Calgary
  SL Ronde 4 Loting.png

  Met twee WB-wedstrijden achter de rug kunnen we al kijken naar het huidige WB-tussenklassement om enig inzicht te geven in deze duels.

  Puntentotalen in WB-klassementen per team na WB Stavanger
  SL Tussenklassement.png

  Met de huidige stand in de wereldbeker kom je op bovenstaande puntentotalen uit na 2 wereldbekers. Zie ook deze spreadsheet voor de volledige berekening per schaatser: https://drive.google.com/open?id=1kZhUCBXB-tYKPlolSDgcxbc8ZLXwIbxz066BQPw6olU. Met deze gegevens in het achterhoofd kunnen we per duel kijken wie er het beste voor staat:

  Skate4Fun v Team Proeme (292,5 v 611,5)
  Hier moet het wel heel gek lopen, wil Team Proeme hier geen 3 punten bijschrijven.

  De Sterke Diesels v Peterpeers Team (1133 v 592,5)
  Ook hier staan De Sterke Diesels een straatlengte voor Peterpeers Team.

  Team Stijnsportgek v Leo’s Gouden Plak (536,5 v 1297,5)
  Opnieuw geen echte competitie. Ik zou dit duel met gemak moeten winnen.

  Hilbert Nognbiedrondje v Een Goede Sprint... (382,5 v 1147,5)
  De verschillen zijn aanzienlijk en wijzen behoorlijk in het voordeel van Een Goede Sprint... Zelfs een dubbele overwinning van Denis Yuskov op de 1000 en 1500 meter kan daar waarschijnlijk geen verandering in brengen.

  De IJsheiligen v Skil-Shimano (405 v 1657,5)
  Een levensgroot verschil tussen de klassementsleider en de nummer voorlaatst uit het klassement. Dit kan maar één iemand winnen.

  Per Ivar Moe v Scheve Schaats (1005 v 1339)
  Geen enorm groot verschil. Hier zou Per Ivar Moe nog voor een verrassing kunnen zorgen als de sprint-Canadezen van Scheve Schaats in eigen land tegenvallen. De kans daarop lijkt echter niet heel groot. Nee, waar Per Ivar Moe waarschijnlijk de grootste winst zal behalen is met Koen Verweij op de TP en MS. Een overwinning op de TP én MS zou hem zomaar als winnaar uit de bus kunnen laten komen. Kortom, wie hier gaat winnen is nog alleszins onzeker.

  Niet-Alleen-van-Leenstra-Fan v Team UALAR (937,5 v 1204)
  Ook hier zijn de verschillen niet al te groot. Bij Niet-Alleen-van-Leenstra-Fan is er nog behoorlijk wat ruimte bij Marrit Leenstra. Ze heeft dit seizoen nog helemaal geen team pursuit gereden en kan daar in het klassement na Calgary dus behoorlijk van meeprofiteren. Verder kan ze op de 1500 nog wel wat plekken stijgen. Door een val in Heerenveen en slechts winst in de B-groep op de 1500 staat ze op die afstand nog niet eens in de top 15 van het klassement. Dat kan zomaar veranderen als ze in Calgary weer eens een 4e plaats op haar palmares bijschrijft. Ook Marsha Hudey zou op haar thuisbaan nog wat plekjes kunnen stijgen in de wereldbekerstand. Team UALAR is dus absoluut niet zeker van 3 punten in deze ronde.

  De IJshakkers v Team Koe (1050 v 1095,5)
  Verreweg het spannendst is het tussen middenmoters De IJshakkers en Team Koe. Minder dan 50 punten scheiden de twee teams na 2 wereldbekers. Met name in het eerste team is er veel ruimte om te stijgen. Als Ireen Wüst een goed weekend draait, scheelt dat zo een heleboel punten. Ook Nico Ihle en Claudia Pechstein (met name op de massastart) kunnen met een goed weekend nog een hoop plekken stijgen. Bij Team Koe is er ook zeker nog ruimte voor verbetering. Met name Andrea Giovannini kan nog heel veel stijgen. Op de 5 km, maar ook zeker op de TP en de MS is hij nog niet zo goed als hij vorig jaar was. Bart Swings komt dit seizoen ook nog niet helemaal uit de verf. Op de 1500 meter staat hij niet eens in de top 15 van het klassement. Hij is echter wel vaak goed op snel ijs en hij lijkt steeds beter te worden. Het zal erom spannen!
  Laatst bewerkt: 30 nov 2017
  leenstrafan en Hakkie2 vinden dit leuk.
 17. kabo12

  kabo12 Member

  Kloppen deze puntentotalen na Stavanger wel? Ik heb er al 1419.
 18. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ja, dit gaat om de klasseringen van de wereldbeker. Dus het huidige wereldbekerklassement na 2 manches en daar krijg je per schaatser op elke afstand punten voor. 150 voor de nummer 1 t/m 4 punten voor de nummer 15 van het WB-klassement. De puntentelling die ik hier heb aangehouden is exact de helft van het WB-Eindklassement (waar je voor elke afstand per schaatser maximaal 300 punten kunt scoren).

  Het klassement voor de SchaatsLiga staat hier verder los van.
  Laatst bewerkt: 30 nov 2017
 19. kabo12

  kabo12 Member

  Sorry, denkfout.
 20. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik heb in elk geval 2 mooie duels, beide kunnen ze verloren en gewonnen worden, het zit dicht bij elkaar. De ritten van Wüst, Lee, Ihle en Pechstein zijn inderdaad het belangrijkste, maar vergis je niet in Kay op de TP en de MS en hopelijk De Neeling/de Jong op de zwak bezette TS die daar ook zo maar mooie punten kunnen pakken als het goed valt. En dan is Bosker er inderdaad nog. Helaas reserve op de TP, dat zou anders ook een goede puntenkans zijn.

Deel Deze Pagina