Schaatsforum SchaatsLiga 2017-2018

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door De Goudsche Doorloper, 30 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  Benieuwd of ik in Calgary kan winnen. Zou leuk zijn, is toch een beetje mijn stad.

  Toen ik de tussenstand van ronde 4 zag dacht ik: jeutje, hoe kan het dat ik zo goed scoor! Tot bleek dat ik geluk heb en tegen het slechtst scorende team heb geloot... Nou ja, ook dat levert 3 punten op.
 2. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  hela hela Team Koe staat wel (gedeeld) aan de leiding he [​IMG]

  ;)
 3. stijnsportgek

  stijnsportgek Well-Known Member

  Mijn debuutseizoen verloopt tot nu behoorlijk slecht. Het restant van het seizoen zal in teken staan van een betere tactiek ontwikkelen om volgend jaar beter voor de dag te komen. Ondanks de nederlagen, is het spel wel een geweldige stimulans om bepaalde schaatsers meer te gaan volgen.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Middenmoot qua scores voor de WB stand ;)
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik heb een vraag over die WB standen (die voor mezelf heel nadelig uit kan pakken): ik zie bij de punten dat Wüst ergens 2e staat en Lee zelfs 2x eerste. Ik neem dus aan dat jij de TP mee neemt. Is dat wel logisch? Wie laat je dan allemaal mee tellen? En wat als de NL mannen volgende week bijvoorbeeld met Roest, Bosker en Van Alphen rijden, krijgen zij dan aan het eind van het seizoen ook die punten van de WB stand?
 6. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ja, iedereen die heeft gereden krijgt punten in de TP en TS. Dus ook voor het eindklassement. Zelfs als ze maar één keer in actie komen.
 7. kabo12

  kabo12 Member

  Dat vind ik heel raar: stel rijder x rijdt 1 keer mee met de TS en zijn team wint die keer, in het spel krijg je dan 40 punten. Als zijn land aan het eind het hoogste staat krijg je nog eens 300 punten voor die rijder voor het eindklassement???? Krijgen dan alle rijders van dat land die punten of ook maar weer 1? Eerlijker zou volgens mij zijn dat voor het eindklassement (en dus ook voor het tussenklassement) de TP en TS niet meedoen: dat is een landenklassement geen klassement met personen.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Prima, in feite ook wel zo eerlijk omdat er een aantal specialisten in teams zijn opgenomen voor de TP (Kay, de andere Takagi).
 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Speelronde 3 heb ik volgens mij makkelijk gewonnen. Speelronde 4 is een stuk spannender, maar Kay en Lee op 1 en 2 bij de massastart is wel lekker voor depunten.
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  ik ben wel benieuwd eigenlijk, met zowaar mijn B-groep-babe Saskia Alusalu die met een 4e plek op de massastart beter scoort dan ik ooit had vermoed.
 11. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Uitslag Speelronde 3
  SL Ronde 3 Score.png

  Er zijn al behoorlijk wat snelle gereden in het derde wereldbekerweekend in Calgary. Maar wie profiteert daar het meeste van in de SchaatsLiga?

  Team Proeme v Peterpeers Team (186 v 362)
  Peterpeers Team pakt hier de eerste punten. Bij Team Proeme blijft de gedroomde comeback van Håvard Bøkko voorlopig uit en reed Laurent Dubreuil in eigen land een redelijk teleurstellende 500 meter. Bij Peterpeers Team ging het iets beter, hoewel ook bij hem het maximale er nog lang niet uit is gehaald. Vanessa Herzog haalde de meeste punten binnen en voor de rest was Moritz Geisreiter met een vijfde plek een positieve uitschieter. Ntab en Otterspeer stelden ietwat teleur op de 500 meter. Wat betreft Otterspeer is het jammer dat hij in de B-groep moest starten, want met zijn tijd was hij in de top 5 gekomen van de A-groep.

  Leo’s Gouden Plak v Skate4Fun (561 v 164)
  Met Miho Takagi in mijn team was Skate4Fun redelijk kansloos tegen mij. Een eenvoudige driepunter voor mijn team.

  Skil-Shimano v De Sterke Diesels (667 v 302)
  Dit leek op voorhand al een vrij kansloze onderneming te worden voor De Sterke Diesels. Team Clafis is niet in vorm en als je team rond de troepen van Anema is gebouwd, dan kun je al bijna niet meer opboksen tegen de koploper die ook nu weer de hoogste score van het weekend weet neer te zetten.

  Scheve Schaats v Team Stijnsportgek (400 v 496)
  Dit duel wordt vrij onverwachts verloren door Scheve Schaats die daarmee op drie punten blijft steken in het klassement. Bij Team Stijnsportgek lijkt Kjeld Nuis zichzelf weer te hebben hervonden met een tweede en derde plek en doet ook Yekaterina Shikhova goede zaken. Verder halen Jan Blokhuijsen en Peter Michael nog aardig wat punten binnen. Team Scheve Schaats zal vast balen van de val van Lotte van Beek in de vrouwen TP. Dat kost hem namelijk heel wat punten en waarschijnlijk zelfs de overwinning. Daichi Yamanaka (van wie Erben voorspelde dat hij een WR kon rijden) reed achteruit op de 500 meter en ook Thomas Krol en Vincent de Haître zijn teruggevallen naar de subtop.

  Team UALAR v De IJsheiligen (438 v 256)
  Team UALAR wint het hier waarschijnlijk op aantal klasseringen. Alle schaatsers uit het team kwamen op veel onderdelen in actie, wat bij elkaar wel veel punten oplevert, ondanks dat Pedersen opnieuw geen goed weekend kende in Calgary en ook Sáblíková verre van top is. Bij De IJsheiligen zette een DQ van Kulizhnikov op de 1000 meter een streep door de overwinningskansen van het team. Dat hij op de 500 in de B-groep in actie moest komen hielp daar ook al niet bij.

  Team Koe v Per Ivar Moe (507 v 383)
  Op papier was dit het spannendste duel, maar door een superweekend van Andrea Giovannini en goede optredens van Nana Takagi en Mia Manganello is de overwinning uiteindelijk toch nog redelijk overtuigend naar Team Koe gegaan. Het zat Per Ivar Moe niet helemaal mee met een Canadese val in de mannen TP en een DQ van Verweij op de MS, maar zeker ook niet tegen met verder prima klasseringen van zijn rijders.

  Een Goede Sprint... v Niet-Alleen-van-Leenstra-Fan (536 v 514)
  Uiteindelijk was het zeer close tussen deze twee teams. Maar toch bleek een goede sprint het halve werk te zijn. Natuurlijk, zonder val van Kodaira op de 1000 meter waren er meer punten gehaald door Een Goede Sprint..., maar je kunt bijna hetzelfde zeggen van Leenstra in de vrouwen-TP. Bovendien vielen Hudey en Weidemann op hun thuisbaan toch wat tegen. Marrit Leenstra had echter een topweekend en harkte verreweg de meeste punten binnen voor Niet-Alleen-van-Leenstra-Fan.

  Hilbert Nognbiedrondje v De IJshakkers (232 v 504)
  Het was vooral punten sprokkelen in de B-groep voor Hilbert Nognbiedrondje. Alleen Denis Yuskov en Erik Jan Kooiman mochten rijden in de A-groep. Die laatste stelde echter zwaar teleur met een 12e plek. In de eerste wereldbekers reed hij nog sterk, maar nu lijkt de Clafis-misère ook hem te grazen te hebben genomen. Verder lieten sprinters Wás en Smeekens door slechte starts het weer behoorlijk afweten. Bij De IJshakkers zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Zo wint de 45-jarige Pechstein opnieuw een World Cup-onderdeel en lijkt Wüst er langzaam maar zeker bovenop te komen. Verder pakt Reyon Kay veel punten in de MS en TP, maar valt Seung-Hoon Lee juist weer erg tegen op zijn favoriete onderdeel.

  Klik hier voor de uitslagen en tussenstand na Speelronde 3: https://drive.google.com/open?id=1cchOijHTHIxLp0CIRjAIc6ngey6J6F-VuJP0eehOhfM

  Hier vind je de uitslagen per schaatser: https://drive.google.com/open?id=1xAFUn3laMAaTRCLXk-xKJ_hzMLB6QA7b_Jtkhxi1DxA  De uitslag van Speelronde 4 en de tussenstand in het klassement van de SchaatsLiga volgen later...
  Laatst bewerkt: 5 dec 2017
  leenstrafan en EenBrabander vinden dit leuk.
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Tsja, de vierde beste score het van weekend en toch verliezen. Part of the game zullen we maar zeggen. Nu zie ik dat speelronde 4 ook al verloren heb, maar ja, dan had ik maar een beter team moeten samenstellen.
 13. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Er zijn overigens wat scores niet helemaal juist. Het systeem waar de punten worden ingevoerd herkent de klassering DNF en DQ niet en geeft de teams met deze uitslag automatisch de punten van het laagst geklasseerde team dat wel is gefinisht. Daardoor hebben de Nederlandse dames en de Canadese en Amerikaanse heren ten onrechte punten toegekend gekregen.

  Ik zal de boel daarom nu aanpassen en later de juiste scores hieronder plaatsen. Voor de uiteindelijke uitslag verandert er volgens mij niet zo heel veel.

  EDIT: De juiste scores voor Speelronde 3 zijn als volgt:
  SL Ronde 3 CorScore.png

  Er verandert niet heel veel. Scheve Schaats heeft 30 punten minder, Per Ivar Moe en Niet-Alleen-van-Leenstra-Fan verliezen er beiden 10.

  De uitslag van Speelronde 4 volgt later vanavond.
  Laatst bewerkt: 5 dec 2017
 14. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Uitslag Speelronde 4
  SL Ronde 4 Score.png

  Tegelijk met ronde 3 is ook Speelronde 4 afgerond. Deze gaat over het tussenklassement van de wereldbeker na de WB in Calgary. Aangezien 5 van de 8 duels met redelijk grote verschillen zijn beslist, skip ik liever naar de duels waar het erom spande dit weekend.

  Per Ivar Moe v Scheve Schaats (925 v 1045)
  Zoals ik in de voorbeschouwing al zei kon dit treffen nog wel eens spannend gaan worden wanneer de Canadezen in eigen land tegen gingen vallen. En ze reden nou niet bepaald de sterren van de hemel. Echter ging bij Per Ivar Moe ook niet alles van een leien dakje. Jorien ter Mors was opnieuw afwezig en zakte dus weer wat plaatsen in de ranking. Verder liepen de treintjes van de Canadese mannen en Nederlandse vrouwen behoorlijk in de soep door valpartijen. Tot slot heeft Koen Verweij nog altijd geen klassering weten te behalen op de massastart.

  Niet-Alleen-van-Leenstra-Fan v Team UALAR (1074 v 1252)
  Ik schreef in de voorbeschouwing dat die drie punten voor Team UALAR allerminst zeker waren als Marrit Leenstra een goed weekend zou draaien. Nou, dat deed ze (en of!), maar een DNF op de teampursuit houdt in dat zij geen punten ontvangt van dat onderdeel in het klassement. Dat maakte uiteindelijk niet zoveel uit. Team UALAR was gewoon sterker, met Ronald Mulder (op de 500 m), Golikova (op de TS) als Min Seok Kim (op de TP) op een tweede plek van een klassement. Kopman Sverre Lunde Pedersen staat zelfs bovenaan in het klassement voor de ploegenachtervolging.

  De IJshakkers v Team Koe (1095 v 1135)
  Het klapstuk van dit weekend was echter toch het duel tussen De IJshakkers en Team Koe. Bij verlies zou Team Koe zomaar de aansluiting met de top van het klassement kunnen verliezen. In de voorbeschouwing zei ik dit: “Ook Nico Ihle en Claudia Pechstein (met name op de massastart) kunnen met een goed weekend nog een hoop plekken stijgen. Bij Team Koe is er ook zeker nog ruimte voor verbetering. Met name Andrea Giovannini kan nog heel veel stijgen. Op de 5 km, maar ook zeker op de TP en de MS is hij nog niet zo goed als hij vorig jaar was.”
  Ik voorspelde hier dus zomaar de winnaars van de massastart dit weekend (had ik nou maar op mijn onderbuikgevoel vertrouwd in het VSS). Zowel Pechstein als Giovannini heeft veel punten binnengeharkt. Eigenlijk had iedereen bij De IJshakkers best een goede klassering: Pechstein, Wüst, Kay en Seung-Hoon Lee. Iedereen behalve Nico Ihle.

  Team Koe was alleen net iets beter. Giovannini is behoorlijk gestegen in het klassement van de massastart en teampursuit, terwijl Nana Takagi en Ivanie Blondin hun topklasseringen vasthouden.

  SL Ronde 4 Tussenstand.png

  Dat brengt ons naar de tussenstand: Geen grote wijzigingen in de top 5, al is Per Ivar Moe met twee verliesbeurten dit weekend er nu wel uitgevallen, ten faveure van Team Koe die met een nipte overwinning toch net de aansluiting weet te behouden. Onder de 5 koplopers is er een gat van 6 punten met de rest van het veld. Alleen De IJsheiligen en Skate4Fun hebben nog geen punten behaald.


  Voor de loting, huidige tussenstand en uitslagen per speelronde, klik hier: https://drive.google.com/open?id=1cchOijHTHIxLp0CIRjAIc6ngey6J6F-VuJP0eehOhfM

  Voor de punten per schaatser in Speelronde 4, klik hier: https://drive.google.com/open?id=1QlNZQgZ6BYyPeMoFf7ODmeNGQ1SkRaxl70wn1Yvi7c8
  leenstrafan vindt dit leuk.
 15. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het voelt een beetje als voetbal dit... allemaal zo willekeurig! @ZeeKoei heeft al vier wedstrijden gewonnen terwijl ondergetekende een beter team met meer punten heeft samengesteld maar op 1 winst en 3 verlies staat. Uiteraard hoort het bij het spel, en ja, mijn strategie werkte en werkte niet.
 16. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Tja, voorlopig zijn er alleen nog maar wereldbekers geweest. Straks komt het OKT en zoals je in Speelronde 0 al hebt kunnen zien, zal deze een heel ander karakter hebben dan de rondes die nu zijn geweest. Volgende week in Salt Lake zullen sommige teams waarschijnlijk al behoorlijk wat grote puntenpakkers missen. En bij de NK Sprint/Allround wordt het natuurlijk helemaal feest met teams die 0 punten gaan scoren, omdat ze geen Nederlandse sprinter/allrounder in hun team hebben of überhaupt geen Nederlander. Wellicht dat we dan ook voor het eerst gelijkspel krijgen (beide teams 0 punten).

  En wat te denken van het EK Allround? Er is nog niemand die openlijk heeft gezegd om trek te hebben in dat toernooi zo vlak voor de Spelen. Geen idee wie daar naartoe zullen gaan. Daar zullen de Sanne van der Schaars en Nikola Zdrahalova's van de SchaatsLiga wellicht de kastanjes uit het vuur moeten halen.
 17. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Tegen drie van de top 4 teams als tegenstander kansloos verloren, nu eindelijk een keer winst. Ik zie ook wel uit naar de Nederlandse wedstrijden. Zou het EK afstanden überhaupt nog wel doorgaan?
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  40 punten verschil met Team Koe, dat is wel heel weinig. Jammer... anders hadden we nu gelijk gestaan.
 19. willempaap

  willempaap Member

  Per Ivar Moe is nog hoopvol voor wat betreft een goede klassering in de volgende tweestrijden. Immers, Jorien ter Mors gaat heus wel weer eens een keertje meedoen. Door haar afwezigheid bij de laatste wereldbekerwedstrijden heb ik nu helaas al wel twee keer het onderspit moeten delven. Heya Jorien!
  Laatst bewerkt: 7 dec 2017
 20. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Voorbeschouwing Speelronde 5
  WB Salt Lake City
  SL Ronde 5 Loting.png

  Dit weekend is Salt Lake City het decor van de laatste internationale ontmoeting voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Veel Nederlandse toppers hebben al afgezegd en een aantal subtoppers is verkouden of anderszins niet fit. Ook Heather Bergsma lijkt niet aanwezig te zijn op haar thuisbaan. In Ronde 5 staan opnieuw weer aantal interessante duels op het programma.

  Zowel Team Proeme als De Sterke Diesels wisten in ronde 4 hun eerste overwinning te boeken. Helaas echter kan er nu maar één winnaar uit de bus komen. Daarbij zijn De Sterke Diesels ondanks het ontbreken van Irene Schouten en Jorrit Bergsma licht in het voordeel. Dat komt vooral door Joey Mantia die ook nu in eigen land weer een erg vol programma draait.

  Een ander treffen dat wellicht spannend kan worden is het duel tussen Scheve Schaats en De IJshakkers. Ondanks het ontbreken van Ireen Wüst hebben de IJshakkers laten zien met Pechstein en Seung-Hoon Lee nog altijd veel punten te kunnen scoren. Toch is de overwinning daarmee zeker nog niet veiliggesteld. Als De Haître en Boisvert-Lacroix een topweekend hebben, kan Scheve Schaats het ze zomaar lastig maken.

  Verder lijkt het niet heel spannend te worden. Team Stijnsportgek moet eenvoudig kunnen winnen van Skate4Fun, Peterpeers Team zou gemakkelijk moeten kunnen afrekenen met De IJsheiligen die het zonder Sven Kramer moet doen. Zelf mis ik Antoinette de Jong, maar zou ik mede door Takagi nog steeds moeten kunnen winnen van Per Ivar Moe. Ik zal Team Niet-Alleen-van-Leenstra-Fan in het vervolg niet meer onderschatten, maar winnen van koploper Skil-Shimano lijkt me toch iets teveel gevraagd. Team UALAR heeft geen afzeggingen en zal derhalve ook een eenvoudige driepunter veilig moeten kunnen stellen tegen Hilbert Nognbiedrondje. Tot slot zal Een Goede Sprint... waarschijnlijk een einde maken aan de ongeslagen status van Team Koe. Met twee 500 meters in een weekend is dat team schier onverslaanbaar, zelfs zonder Heather Bergsma.
  Laatst bewerkt: 8 dec 2017
  leenstrafan vindt dit leuk.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina