ISU World Cup #4 2017/2018 SLC

Discussie in 'Lange baan' gestart door strawbale, 4 dec 2017.

 1. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Al bekend welke Nederlandse rijd(st)ers daar niet rijden (en wie hen eventueel vervangen)?
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Laatst bewerkt: 4 dec 2017
  strawbale vindt dit leuk.
 3. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Dat is leuk voor haar, maar wat levert haar/NL zo'n uitstapje vlak voor het OKT op, behalve een PR? Haar kansen op het OKT nemen misschien daardoor alleen maar af, terwijl de OS plaatsen voor NL al binnen zijn.

  NL heeft tot nu toe al 6 vrouwen op de 3000m laten meedoen, met Anema erbij worden dat er 7. Zoiets kost punten en daarmee potentieel OS plaatsen voor andere landen/rijd(st)ers, terwijl NL die punten helemaal niet (meer) nodig heeft.
 4. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Het is juist eerlijker voor de andere schaatsers, die hebben namelijk in de eerste 3 races ook tegen de Nederlandses op moeten boksen. het zou oneerlijk zijn als er nu opeens 'gratis' punten zouden worden weggegeven aan de schaatsters die het goed doen bij de SLC World Cup. Bovendien kan iedereen zich altijd nog plaatsen bij de tijdsnelsten, dus als je goed genoeg bent haal je het als nog wel.
  Sidekick, G1ant en SprintMaster vinden dit leuk.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Het levert NL ook een ervaring op voor een 24 jarige schaatster. Wie weet of die ooit nog wereldtop is, zo oud is ze nog niet.
 6. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Dat vind ik eerlijk gezegd, gezien de ontwikkeling van het schaatsen in het gheel, minder zwaar wegen dan de punten, en de eventuele OS-plaatsing, van anderen.
 7. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ik vind het ook oneerlijk dat Nederland, of welk land dan ook, op elke WC max 5 deelnemers heeft in een selectie-reeks voor max. 3 plaatsen per land; en dan ook nog boven op die max. 5 anderen mag laten invallen.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik weet niet wat dit met de plaatsing van anderen te maken heeft. Nederland heeft gewoon 5 plekken en mag die vullen. Daarnaast zal Anema in de B-groep rijden, dus de a-groep rijdsters rijdt ze niet in de weg. Ook zal haar tijd niet tellen bij de tijdsnelsten, want er zijn 3 Nederlandse dames rechtstreeks geplaatst.

  Ik denk ook dat je dit helemaal niet in verband met de OS moet brengen. Dit is gewoon een enorme kans en ervaring voor de 24 jarige Anema. Niet meer, maar ook niet minder.
 9. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Het gaat me helemaal niet om, in dit geval, Reina Anema, maar om het systeem dat landen, zoals/metname Nederland, veel goede rijders heeft bevoordeelt door én meer dan 3 deelnemers per WC per land toe te staan én daar bovenop nog vervangers, en de resultaten te gebruiken voor OS-kwalificatie, met max 3 deelnemers/land.
  Laten ze gewoon die 'grote' schaatslanden drie WC-cyclus plaatsen (per afstand) geven, met 1 reserveplaats i.g.v. ziekte.
 10. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  @strawbale Het is gebruikelijk om wat informatie over de te rijden afstanden, de aanvangsttijden etc. op te nemen in de openingspost.
 11. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  mij niet bekend - sorry
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat zie je in elke sport. En in feite benadeeld zo'n groot land zichzelf, door de punten te verdelen. Dan is de kans groter dat ze er toch buiten vallen. Voor het probleem wat jij schetst is er gewoon al jaren een oplossing: de ISU (en elke andere sportbond) gebruikt geschoonde lijsten voor plaatsing. Dus ik zie werkelijk waar niet waar jij je nu druk over maakt.

  Zo zie je bij de 500m vrouwen dat op dit moment plek 22 in de WB stand al genoeg is voor rechtstreekse plaatsing, in plaats van top 20. Die 2 Japanners teveel worden gewoon weggestreept.
 13. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ik (gelukkig) wel.
  Het beïnvloedt de puntenverdeling, o.a. door A-groep plaatsen te bezetten, maar ook door het sowieso mee laten doen van meer dan 3 rijd(st)ers; dat je daarna opschoont heeft niet per se hetzelfde effect als überhaupt maar 3 rijd(st)ers/land mee te laten doen.
 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Als dit al van invloed zou zijn dan heeft toch iedere schaatser die zich nog wil plaatsen daar evenveel nadeel/voordeel van? En feitelijk heeft het geen invloed, omdat de grens voor het benodigde aantal punten zal dalen als er meer Nederlanders een wegstreepresultaat hebben.

  Daarnaast is de laatste WB in SLC. Dat zal betekenen dat iedereen die er last van zou kunnen hebben zich plaatst via tijd, van de tijden voor de tijdssnelsten zal het grootste deel komend weekend worden verreden.
 15. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Zoals ik al in een eerdere post aangaf gaat mijn het niet speficiek om deze laatste WB, maar om de regels van de hele cyclus.
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Volgens mij zie jij een probleem wat er niet is. Een Mia Manganello heeft nu 33 punten nodig om net bij de geplaatsten op basis van de wereldbekerstand te horen. Als er minder Nederlanders mee deden aan de 3000m, had ze gewoon meer punten gehad, maar ook meer punten nodig gehad om zich te plaatsen. Dat heft elkaar volkomen op.

  Verder: de regels en tegenstanders zijn voor iedereen hetzelfde. Alleen dat je ook in een B groep tijdssnelste kunt zijn in een kwartetstart is eigenlijk oneerlijk.
 17. Mey

  Mey Well-Known Member

  Interessante vraagstuk. Ben benieuwd of het echt voor verschillen zou zorgen of dat het spijkers op laag water zoeken is. Neem aan dat je dat wel kunt uitrekenen;)
 18. Mey

  Mey Well-Known Member

  Dat is niet waar, zou alleen gelden als de puntentelling volkomen lineair is, en dat is hij niet. Een Nederlander uit de top 10 eruit halen zorgt ervoor dat iedereen een plaatsje hoger komt. Maar de nummer 11 wint er meer punten meer dan de nummer 20. Het kan dus wel degelijk voor kleine verschuivingen leiden. Dus een oproep aan Stawbale om het te onderbouwen met wat berekeningen op de huidige wereldbekerstand.
 19. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  Je gaat niet in op het argument van VorstM die een heel goed punt maakt: schaatsers die er mu goed voor staan ondanks alle Nederlandse tegenstand, worden benadeeld als anderen nu opeens meer punten kunnen krijgen in SLC door een gebrek aan Nederlanders.
 20. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Als die schaatsers die er nu goed voorstaan ook gewoon in SLC rijden, dan zie ik het probleem niet. Als ze daar niet rijden, dan is het hun eigen schuld toch? kortom, ik zie het probleem niet.

Deel Deze Pagina