AMB tijdregistratie

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door rovar, 14 mrt 2006.

  1. Tjark

    Tjark Active Member

    true true... maar dat maakt mij nog niet jurylid-af :)

    en ik wil best 2 transponders dragen, als ik ze maar niet hoef te dokken!
  2. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Ik geloof dat de transponderopbrengsten gebruikt worden om de kosten van aanleg en onderhoud van het systeem te betalen...
  3. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ach ja, afgelopen zondag ging de ET weer op een hoop bij de 3km in Kardinge. Gelukkig zat ik niet bij de ET maar met een stopwatch. Waren we toch nog nodig die avond.

    Maar handklokkers zullen toch altijd nodig zijn, want zonder handtijden is een wedstrijd niet geldig. Misschien dat deze regels met het transpondersysteem afgeschaft worden, maar hoe moet het dan als dat systeem stukgaat?
  4. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Handklokkers worden nooit overbodig. Computers kunnen crashen (deden ze zaterdag ook) en het blijft mensenwerk...
  5. fred

    fred Member

    Weg met die transponders, het ziet er niet uit. Schaatsers zijn geen tbs-ers met proefverlof (toch...?)
    Gaat men tot 't uiterste om de luchtweerstand zo klein mogelijk te maken, krijgen ze van die idiote banden om hun enkels.
    En als ik het goed begrijp is het systeem absoluut niet nauwkeuriger, met die lus op 30 cm, zo van ''t zal wel ongeveer kloppen voor een gemiddelde schaatsbuis'.
    Wat ik trouwens niet begrijp; men kan tijd registreren tot op de 1000ste v/e seconde. Waarom wordt dat niet gedaan? Wanneer nu Cheek en Dorofejev allebei 35.17 rijden, denk ik: grote kans dat één van de twee toch sneller was. In één van de laatste nummers van Schaatssport ging hier een stuk over, en een kenner bracht hier (het invoeren van de 1000ste) een aantal argumenten tegenin waarvan ik er geen één begreep.
  6. SURSS

    SURSS New Member

    Dat is simpel. De rijders zijn niet even ver van het startpistool verwijderd. Nu weet ik niet hoeveel meter verschil er tussen de schaatsers is maar ik gok op 3 meter. Geluid heeft grofweg een snelheid van 340 meter per seconden. (let wel: niet gecompenseerd op temperatuur en luchtvogtigheid) Die 3 meter is dus een verschil van 0.008 seconden. Een schaatser zal dus bij een verschil van 3 meter met zijn tegenstander 0.008 seconden later het startschot horen. Dat moet toch wel te begrijpen zijn?

    Wellicht kunnen ze achter elke schaatser een luidspreker plaatsen waar het startschot uit klinkt net als bij atletiek.
  7. Krijn

    Krijn Member

    Schaatsen is en blijft statistiek, dat is juist het mooie. En die 30 cm is globaal, naar mijn weten wordt er een soort veld gecreerd waar je met de transponder terecht komt. Het systeem weet gelijk hoever je dan van de finishlijn afbent. Hierdoor wordt je eindtijd gelijk gecorrigeerd, daarom duurt het ook langer voordat de tijden in beeld komen. En wat betreft het aerodinamische aspect...de tijd en techniek staat niet stil...straks heeft gewoon iedereen een klein chipje op de punt van zijn buis zitten...

    En wat betreft de juryleden, bij grotere wedstrijden zitten er altijd veel mensen, niet iedereen krijgt een vergoeding...alleen de "hoge" functies. Die zal je altijd nodig hebben, maar een paar mensen minder gaat al snel hoor!
  8. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    De meetapparatuur zal in principe iedere transponder op dezelfde afstand waarnemen en hierdoor toch gelijke tijden hebben. Theoretisch zou je met de huidige ET kunnen zeggen dat wanneer je je ijzer meer naar voren zet je een snellere tijd zal hebben...
    Met de transponders zit er wel een meetbaar verschil tussen punt schoen en om de enkel, het zal maar om 1-2 hondersten gaan maar dat kan wel het verschil zijn tussen winnen en verliezen.
    Tevens helemaal foutloos is het AMB systeem niet..vandaar ook met twee tranponders rijden want hij mist soms wel een doorkomst met opgetild been.
  9. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    @Krizz: Twee transponders heb je zodat je altijd het voorste been kunt meten, of het nou de linker of de rechter is ;) Opgetild been komt niet buiten het meetveld, dat is dacht ik 60 tot 90 centimeter hoog. Je moet wel heel beroerd vallen wil je buiten die meting komen.

    @Krijn: welke hoge functies krijgen vergoeding?? Bij Nationale Kampioenschappen kom ik niet verder dan reiskostenvergoeding... Welke functie er ook bekleedt wordt. Allemaal vrijwilligerswerk :)
  10. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    @ Reitse, hoe verklaar je dan dat bijv tijdens een marathon bij mij regelmatig rondjes niet geregistreerd worden..of gaan wij echt van een rondje 36 naar een 1.12 en dan weer een 36???
    In Haarlem is dit een regelmatig voorkomend probleem.
  11. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Dat kan ik niet verklaren :) Enige dat ik kan bedenken is dat er een maximum verwerkingscapaciteit is van het systeem waar een marathonwedstrijd overheen gaat.
  12. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Aan de andere kant.. jij zegt een bereik van 60-90 cm..

    10 cm ijs
    20 cm afstand ijs-enkel

    bij een wat minder sterke batterij in je transponder hoef je je been nog maar 30 cm op te tillen om buiten bereik te komen.

    Tevens denk ik dat ook de maximale capacitiet mee kan tellen.

    Krizz
  13. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    10CM ijs??? Ga weg joh, die lus ligt niks meer dan 2 cm onder de toplaag.
    (Groningen heeft een max. ijsdikte van 4cm ;))

    Je batterij-argument is wel sterk, daar had ik zo snel nog niet aan gedacht... bij nk junioren waren er ook wat transponders die slechte batterijen hadden.
  14. Tjark

    Tjark Active Member

    dat er af en toe wat chips gemist worden is heel natuurlijk: bijna alle (zo niet alle) transpondersystemen hebben daar last van en werken 99,9% Wil je 100% halen dan moet je 2 meetsystemen na elkaar leggen: een main en een backup. Bij ChampionChip systemen wordt dat bijvoorbeeld bij marathons altijd bij de start en finish gedaan om er zeker van te zijn dat niemand gemist wordt.

    Een enkele lijn, zoals AMB legt bij de ijsbanen is nooit 100%. 't niet meten kan ook liggen aan de richting die de chip heeft op het moment van doorkomen (als die dwars op 't veld staat is 't ontvangst 't slechtste)

Deel Deze Pagina