5000 meter mannen, zondag 6 februari, 09:30

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door EenBrabander, 3 feb 2022.

  1. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    ‘we’?
    Ik heb precies 1 reactie gezien die vond dat Pechstein zich moest schamen.
    Verder is er een duidelijk verschil met hoe Pechstein reed en daarna het uitgebreid voerde, vs Kramer die het probeerde maar gewoon niet harder kon en daarna nou niet bepaald opgetogen reageerde.

    zoals al jarenlang probeer je weer zo hard mogelijk zaken te vinden die er niet zijn, je lijkt echt per se te willen concluderen dat ‘we’ tegen schaatsers als Pechstein, Sablikova, en de Russen zijn, en juist zwaar bevooroordeeld jegens NL schaaters en dan vooral kramer. En als er ergens kritisch tegen kramer aan wordt gekeken is het hier wel.
    Laatst bewerkt: 6 feb 2022
    leenstrafan, sysya, VictorP en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  2. mi

    mi Well-Known Member

    Wat is nou officieel de laatste 5 km die hij gewonnen heeft? Was dat PyeongChang?
  3. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Het EK Allround 2019 zat daar in ieder geval nog achter. Die 5000 meter won Kramer.
    mi en SprintMaster vinden dit leuk.
  4. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Men zou je waarschijnlijk hebben aangeraden om schrijver van fictieverhalen te worden of gewoon met het vingertje naar het voorhoofd hebben gewezen. :D
    Camila en EenBrabander vinden dit leuk.
  5. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De helft van de schaatsers op de 5km had een slotronde van boven de 31,0.

    Van der Poel: 28,9 lololololol
    Camila vindt dit leuk.
  6. proeme

    proeme Well-Known Member

    op wereldniveau wel ja.
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Hoe kan het dat de omstandigheden in Beijing vergelijkbaar zijn met Thialf, als:
    - iedereen zegt dat het zware omstandigheden zijn?
    - Beijing geen blowers heeft?
  8. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Gaan we weer. :( Ik vind niet eens dat Kramer aangepakt hoefde te worden. Ik heb voorbeeld van Pechstein genoemd gewoon omdat er werd gedaan dat het bijna ondenkbaar moest zijn om Kramer lastige vragen te stellen.

    Jouw laatste alinea: kom op, dit is zo oud en ging over een totaal andere discussie die we niet meer hoeven op te rakelen. :)
  9. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Jazeker, de nummer 3 en 4 waren nog nooit eerder zo snel op laagland. Die is de eerste keer dat het hele podium onder de 6:10 rijdt.
    upload_2022-2-6_23-3-6.png
  10. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ja ik snap dat ook echt niet. Drie man onder de 6:10 op laagland kan echt niet onder zware omstandigheden. Hetzelfde geldt voor drie vrouwen onder de 3:59.
  11. CasperW

    CasperW Well-Known Member

    10 verschillende rijders maakt deze statistiek lekker verwarrend. Ik moest lang nadenken voor ik het begreep en hoe er dus een top 10 gecreëerd kon worden op de 5K zonder SK
    leenstrafan en Nickel vinden dit leuk.
  12. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    well, a few hours later, here I am. I might tweak it tomorrow just a bit. But since it was a speedpaint, I'm quite happy with how it turned out. I hope Nils will like it too when he receives this piece together with a very special message tomorrow morning :)

    p.s. resized for the sake of not crashing the forum under the weight of the full-size file xD

    nils_OG_gold_resize.png
    leenstrafan, Monique, Camila en 9 anderen vinden dit leuk.
  13. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ja, mijn "position records", zoals ik ze noem, kunnen soms wat verwarrend zijn, maar het is wel een interessante statistiek als je naar de breedte van een wedstrijd kijkt.
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  14. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Wat mij opvalt na twee dagen schaatsen is dat men bij Jumbo-Visma heel erg bezig lijkt te zijn met rondetijden. Alle JV-rijders hebben het daar ook continu over. Sven móest rondjes 29.1 rijden om naar 6.10 te gaan wat genoeg zou moeten zijn voor een medaille. Hij probeerde een aantal keer om de rondetijd laag te krijgen, maar dat kostte hem uiteindelijk zoveel energie dat hij eindigde met rondjes 30. Hij legde uit dat dit schema nodig was om voor een medaille te gaan, maar een vlakke rit met rondjes 29.4 die je dan misschien nog wel kunt afbouwen was misschien beter voor hem geweest.

    Patrick Roest had rondjes 28,9 in zijn hoofd en was daardoor zo bezig met hard genoeg rijden, dat hij nét boven z'n macht reed en dat in de laatste drie ronden dubbel en dwars moest bekopen. Zo erg dat het hem misschien wel de winst kostte. Had hij wat meer op gevoel gereden, dan had hij misschien ook wel een vlakkere race eruit kunnen schudden.

    Van Antoinette de Jong werd duidelijk dat ook zij veel bezig was met openen met dit, dan een rondje zus en dan een rondje zo. Veel te veel in haar hoofd bezig met de perfecte rit rijden, waardoor er uiteindelijk niet zoveel uitkwam. Het is nu te hopen dat zij een slechte generale heeft beleefd en een goede repetitie zal hebben op de 1500 meter morgen.

    Ik ben ook wel een beetje teleurgesteld in de mentale support voor de schaatsers van Orie. Direct na de rit zie je hem de rit evalueren met zijn atleet. Dit zag ik oa bij Achtereekte en De Jong gebeuren en aan de lichaamstaal te zien waren het geen leuke gesprekken. Heel koud en analytisch werd geduid waar het op technisch gebied mis ging. Maar met technische aanwijzingen ga je op dit moment van bijvoorbeeld Antoinette (maar ook Patrick) geen betere schaatster maken. Zij is zelf al analytisch genoeg en dat is nu ook precies het probleem. Zelfs Bert Maalderink voelde zich genoodzaakt om haar een hart onder de riem te steken. Arme meid. Ik hoop dat ze morgen vrij van alle druk een hele sterke 1500 neer kan leggen.
    Camila, alexander79 en VorstM vinden dit leuk.
  15. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    tja, dat is ook wel echt de Orie methode. Vooral zoveel mogelijk analyseren en alles berekenen.
    Op gevoel rijden lijkt in die ploeg echt een vies woord te zijn.
    Nou geloof ik wel heel erg in een wetenschappelijke aanpak, maar ik heb soms de indruk dat het net wat te ver doorslaat bij JV in echt helemaal geen ruimte meer voor intuïtie.
    Maar ja, hij is er wel al heel lang bizar succesvol mee, dus wat weet ik er nou van?

    het direct na de wedstrijd analyseren zal voor de meeste misschien wel goed werken om niet in negatieve emotie te blijven hangen, maar het komt wel vaak kil over
    Camila vindt dit leuk.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik denk soms dat direct na de race het misschien beter is om iemand anders dan Orie die schaatser op te laten vangen. Analyseren is op zich niet erg, maar een beetje aandacht voor het mentale zo vlak na zo'n race vind ik geen overbodige luxe.

    Ding is dat we bij Orie altijd terugvallen op, maar hij is wel succesvol. Tja, dat was Kemkers ook toen hij nog veel te weinig aan het meten was en alleen maar bezig was met gevoel, ook dat was niet de juiste methode, maar hij heeft er toch echt grote kampioenen mee gecreëerd.

    Ik denk dat je in het succes van een methode ook vooral moet kijken naar de sporters waarvoor het niet werkte, kom ik weer aan bij het hoofdstuk Sanneke de Neeling. Een methode of aanpak hangt niet alleen op voor wie het wel werkt als je alleen naar die mensen kijkt mis je de verbeterpunten die er absoluut zijn. Een Roest is er alleen maar bij gebaat dat de aanpak van Orie zich ontwikkelt, maar als je alleen maar oog hebt voor de successen en de mislukkingen afschrijft als incidenten die niet veroorzaakt zijn door de aanpak, ontwikkel je dus niks.
    Camila vindt dit leuk.
  17. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Mee eens hoor. Sommige schaatsers hebben zelf goed door wat voor ze werkt, anderen lijken lang te blijven zitten met het idee dat een aanpak voor hun MOET werken of uit een loyaliteitsgevoel.

    Anyway, Lang verhaal kort: ik zou roest graag eens een paar jaar bij een ander team zien, hehe
    Camila vindt dit leuk.
  18. Ikbenerweer

    Ikbenerweer Active Member

    Waar ik pas net achter kwam is dat Bergsma ouder is dan Kramer. Verbaasde me wel ff.
  19. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Nouja, ouder. Ze schelen twee maanden ongeveer. Jorrit is net 36 geworden en Sven wordt in april 36.
  20. Ikbenerweer

    Ikbenerweer Active Member

    Ja, het verschil is niet veel, maar als je kijkt naar het verschil nu tussen Bergsma en Kramer. Bergsma die nog steeds heel dichtbij bij zijn top zit, en dit jaar nog onder de 12.40 reed in Thialf, en Kramer die daar ver verwijderd van is.

Deel Deze Pagina