1000 meter vrouwen, woensdag 14 februari 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door leenstrafan, 13 feb 2018.

?

Op basis van het verleden, wie VERDIENEN de drie medailles

  1. Heather Richardson-Bergsma

    28 stem(men)
    62,2%
  2. Brittany Bowe

    26 stem(men)
    57,8%
  3. Karolina Erbanova

    3 stem(men)
    6,7%
  4. Vanessa Bittner-Herzog

    3 stem(men)
    6,7%
  5. Nao Kodaira

    28 stem(men)
    62,2%
  6. Marrit Leenstra

    8 stem(men)
    17,8%
  7. Jorien ter Mors

    11 stem(men)
    24,4%
  8. Miho Takagi

    6 stem(men)
    13,3%
  9. Ireen Wüst

    2 stem(men)
    4,4%
  10. iemand anders, leg uit in de comments

    1 stem(men)
    2,2%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
  1. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    En ze is fysiek in orde. Misschien dat dat door de krachttraining kwam.
  2. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Niet helemaal fair richting Wust, die juist een geschiedenis heeft van heeel veel rijden, alleen de laatste jaren wat minder. Bovendien wordt ze altijd beter in Januari/Februari, dat is niet specifiek zo voor een olympisch seizoen.

    Wel eens dat het jammer is dat de olympische titels zo overgewaardeerd worden. Ik kan het de schaatsers ook nauwelijks kwalijk nemen dat ze veel wedstrijden overslaan. De media, sponsors, iedereen eigenlijk om hun heen maken de OS by far het belangrijkste, en om daar op je best te zijn zul je waarschijnlijk vrij veel over moeten slaan.
    ZeeKoei en JohnZero vinden dit leuk.
  3. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Je kunt sowieso al verschillende opstellingen kiezen in de eerste ronden. Dan kun je nog op basis daarvan de keuze van het finaleteam (als dat nodig is) kiezen.
    dat geldt voor de mannen ook, waar Roest beter in vorm is (lijkt) dan Verweij.
    strawbale vindt dit leuk.
  4. Forza

    Forza Active Member

    Denk ik ook. Ik weet niet hoe goed Leenstra en Ter Mors 2 races op een dag verteren, dus je zou ook van samenstelling kunnen wisselen als de tegenstander zwak is.
  5. arsimo

    arsimo Active Member

    Dat was oorspronkelijk helemaal niet zo. In het voorgaande Olympische seizoen 2013/2014 deed Ter Mors het heel goed in de opening vh seizoen bij de Nederlandse afstandskampioenschappen op zowel kortere als langere afstanden (o.a. 1500, 3000). Als dat het OKT was geweest had ze zich voor meerdere afstanden geplaatst. Dat was ook de planning om dat te doen, maar tijdens het OKT was ze nauwelijks een beetje hersteld van ziekte en redde het alleen net aan op de 1500km. Ik ben er van overtuigd als ze toen tijdens het OKT normaal fit was geweest dat ze zich dan voor 2 of 3 individuele lange baan afstanden geplaatst had voor Sochi en dan met de vorm van Sochi op meer dan alleen de 1500m individueel medailles had gewonnen.

    Omdat het seizoen na Sochi Ter Mors met diverse fysieke problemen zat en geen zware lange trainingen wilde (durfde? kon?) aangaan, specialiseerde ze zich daarna in een soort vrouwelijke versie van Nuis. Maar nu ze - althans dat heeft ze aangekondigd - vanaf volgend seizoen de short track laat vallen en alleen lange baan gaat doen dat ze zich ook weer op de 3km kan richten en ook een keer het all round wil proberen, al zou het maar voor 1 jaar zijn. Stel 1 keer WK allround winnen (2020? 2021?) zou toch heel mooi op haar erelijst staan - de kans lijkt me daarop groter dan een keer het WK sprint winnen trouwens.
    Duif vindt dit leuk.
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ja, maar je mag maar 4 dames/heren gebruiken. Er is dus geen plek voor Ter Mors, aangezien Wüst, Leenstra, De Jong en Van Beek ook hebben laten zien in topvorm te zijn.
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Net zoals ze heeft aangekondigd te stoppen met shorttrack, heeft ze ook al aangekondigd niet te gaan allrounden en zelfs de 3000m niet te overwegen. Gewoon, omdat ze daar geen plezier in beleefd.
  8. Forza

    Forza Active Member

    Ter Mors klopt Van Beek en Leenstra op iedere mogelijk afstand, dus het lijkt me logisch om de minste van die twee te wisselen. Als je voor een maximaal resultaat wil gaan is dat de enige juiste optie.
  9. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    -Roest zit al bij de TP
    -Waarschijnlijk wel, vnl. omdat de Vries volledig door het ijs zakte
    -Je maakt de fout hier om te denken dat een uitstekened 1000 race zoch ook per definitie vertaalt in een uitstekenede 1500 race. Als 1 van de 3 1500 vrouwen nou door het ijs was gezakt, dan ja, maar dat was zeker niet het geval.
    -Misschien wel, maar we hebben totaal geen idee hoe ter Mors het op de langebaan zou doen bij alles langer dan 1000 t.o.v. de 4 aangewezenen. Bovendien is goed zijn bij kwalificatiemomenten ook onderdeel van een sterke schaatster zijn.
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  10. RodyTur10

    RodyTur10 Well-Known Member

    Sorry, de 1500m van Nuis was erg goed, maar niet 'perfect' of van uitzonderlijke klasse vanwege zijn wat magere slotronde.

    Forza benoemt hier de juiste races vind ik. De records van Kodaira op de 500 en 1000 komen dan eerder in aanmerking dan deze race van Nuis.
  11. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Wanneer de buitenlanders dat meer zouden doen kun je de World cups wel afschaffen. Nederland heeft zoveel potentieel dat er altijd goede mensen worden afgevaardigd, maar dat ligt elders wel even anders. Ik ben het helemaal met je eens dat de media daar een groot aandeel in hebben. Die hebben het over twee weken al weer over Peking..
  12. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Een uitschieter???.
    Je weet het aardig te relativeren
    Dit jaar
    NK 1500 Heerenveen 1.54,93 (1,24 voor Wüst, 1,71 voor Leenstra)
    Wereldkampioen: 1000 en 1500 2016.
    Wanneer heeft ze echt gefaald.
    OKT 2014 3000m (toen was ze dus herstellende van een griepje)
    WK 2017 1500: 5e en een derde plaats in 1500 WC met een mager veld
    OKT 2018: 500 en 1500.
    In topvorm heeft ze geen uitschieters, dan is ze superieur.
    Vergeet ook niet haar nationale allroundtitel in 2013 tegen de complete Nederlandse top.
    Jeronimo1 en Nogevendit vinden dit leuk.
  13. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Dat is nergens op gebaseerd. Dat ter Mors ze klopt op de 1000 is geen verrassing, dat deed ze ook makkelijk op het OKT. Hey, guess what, op datzelfde OKT waren vBeek en Leenstra allebei sneller dan ter Mors op de 1500. En of ter Mors beter is dan Leenstra en vBeek op nog langere afstanden is helemaal de vraag.
    G1ant en Hakkie2 vinden dit leuk.
  14. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Bijna iedereen. Ze was niet eens het overwegen van een bespreekgeval waard. Gelukkig dat Wüst won anders hadden we goud weggegooid.
  15. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Dat is het grootste argument dat Wust groter is dan Kramer.
  16. arsimo

    arsimo Active Member

    Dat is een goed punt. Bij Verweij zou het terecht zijn na zijn dramatische 1500m om minstens na te gaan of zijn conditie en vorm wel voldoende is voor de TP. Bij de op dit moment 4 geselecteerde vrouwen bij de TP is daar geen aanleiding toe. Vermoedelijk zou Ter Mors prima aan de TP kunnen meedoen - ze heeft naar mijn weten daar nog nooit op gefaald - en misschien is ze zelfs beter dan 1 of meer van de huidige 4, maar op tijd selecteren hoort er ook bij en die 4 anderen hebben zeker al voldoende vormbehoud aangetoond op deze OS.
  17. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Die ene mindere race van Ter Mors juist op het OKT is haar duur komen te staan net als Bergsma.. want haar eerdere prestaties worden zo in de prullenbak gegooid. Als ik dit zo lees en ze was ziek geweest dan zou ze niet eens op de 1.000 m worden aangewezen door de forum leden.
  18. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Jij wilt alleen de lusten en niet de lasten van een OKT. Als je geen OKT zou hebben, maar zou aanwijzen op basis van de wereldbekers of op basis van gevoel...

    - Had Achtereekte de 3km niet gereden
    - Had Roest de 1500 niet gereden

    En dan was er nog steeds geen enkele (objectieve) reden te verzinnen om Ter Mors aan te wijzen voor de 1500. Alleen puur op basis gevoel. En als je die kant op gaat, ga je wel op heel glad ijs komen.

    Dat Roest de TP niet zou rijden heeft niets met het OKT te maken. En bovendien ben ik het er niet mee eens dat hij zou moeten rijden. En bovendien (2) kan hij hem ook nog steeds rijden want hij zit gewoon in de selectie van vier. Sterker nog: júist door het OKT kan Roest de TP nog rijden. Zonder OKT had hij zich na zijn voorseizoen nooit voor de 1500 en dus ook nooit voor de TP geplaatst.

    Dat Ter Mors de TP niet rijdt is een inschatting van Kuiper. Natuurlijk mede ingegeven door haar slechte rijden op het OKT, maar het was zeker geen noodzakelijke beslissing.

    Achteraf is het heel erg makkelijk om te zeggen wie er wel of niet had moeten rijden. Zo kan ik ook op dit forum ook een discussie aangaan.

    En daarnaast, door het OKT hoeven Nederlanders niet vaak te pieken in wereldbekers en leren ze bovendien met druk omgaan. Ik ben ervan overtuigd dat Nuis hier bevrijd rondrijdt omdat hij al een enorme mentale drempel heeft overwonnen op het OKT. Het geeft ons juist een grote voorsprong en is een deel van de verklaring van het goede pieken.
    Laatst bewerkt: 14 feb 2018
    Eelco, Sidekick, Duif en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  19. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ze heeft dit jaar de WC in Heerenveen gereden en dat ging zeker niet slecht. Ze heeft volgens mij zeker meer inhoud dan Van Beek en Leenstra.
    En er is altijd geopperd dat het beste team zou moeten rijden. Daarom kwam Jorrit in 2014 niet aan bod.
  20. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Nederlands kampioen met meer dan seconde voorsprong.
    Beste Nederlandse in WC Heerenveen met 0,90 voorsprong op tweede Nederlandse.
    Dat zijn volgens mij objectieve redenen. Maar jullie willen ze niet zien.

Deel Deze Pagina