Aegon Kwalificatie Tournooi

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 24 nov 2009.

  1. Alwin72

    Alwin72 New Member

    Ik denk dat het voor een sporter behoorlijk verschil maakt of je al vrij snel zeker bent van deelname of dat je pas na een AKT of zelfs AKT2 weet of je naar de spelen mag. Je kunt dan namelijk je seizoen al helemaal indelen in piekmomenten en rustmomenten. Nu is er m.i. teveel onzekerheid over wanneer je wel of niet moet pieken.
     
  2. spook

    spook Member

    Omdat er maar één kwalificatie vergeven is, kan maar één vrouw zich plaatsen via de 5000 meter. Dit is óf Nauta óf De Vries. De tweede plaats zal in alle gevallen opgevuld worden door een 3000 meter schaatster óf door de aanwijsplek. Ten minste, zo vatte Schaatsfan86 het hier op.

    Ik had het in eerste instantie ook zo begrepen, maar in dit geval klopt de matrix echter niet. Opvallend genoeg is die 2e plaats op de 5000 meter namelijk wel opgenomen in de matrix (net als de 3e en 4e plek op de 500 meter mannen). Ik zou dus niet durven te zeggen of Elma de Vries gegarandeerd geplaatst is (als #2 op de 5000 meter) of dat ze hoe dan ook de strijd aan moet gaan met de winnares in een AKT2.
     
  3. Jeroen90

    Jeroen90 New Member

    ALS RHIAN (KRO)KET ZICH NIET VOOR DE SPELEN PLAATST VANDAAG, BEEINDIGT HIJ NA DE NK SPRINT ZIJN CARRRIERE!!!!
     
  4. Jeroen90

    Jeroen90 New Member


    Die Olympische Spelen zitten wel goed voor Mulder. Bovengenoemde heren weten zich alle 4 te plaatsen voor de 1.500 meter, en dus gaat Ronald Mulder ook naar de Spelen.
    Zielig voor Wennmars.
     
  5. jaap

    jaap Active Member

    Daar ben ik nog niet zeker van wat Sven betreft, jeroen90.

    Heel TVM rammelt!
     
  6. ChouChou

    ChouChou New Member

    Op het AKT rijd ze nogmaals 4.10.72, opnieuw een PR. Een vele hogere piek, die op de NK afstanden gewenst was voor kwalificatie voor de WC en zodoende kwalificatie voor de OS. Dan was ze nu met een tijd van 4.16.18 juist geplaatst voor de OS (vlak voor Groenewold) !

    Gegeven dat Nauta tijdens het AKT 4.10 in de benen heeft en op de NK afstanden 'slechts' 4.16 rijd, zeg ik verkeerd gepiekt.

    Op de OS zie ik graag schaatsers die presteren op het moment dat het moet. Nauta presteert optimaal op het moment dat het niet hoeft.

    PS - Ik ken die hele Nauta niet, maar het is enigzins karaterstiek voor andere gevallen als Nuis, Nijenhuis. Ze hadden zich veel sores bespaart als ze dit hadden gedaan op de NK-afstanden & WC.
     
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik hoop heel erg voor Mulder mee, maar ik zie dan toch graag Wennemars is plaats van Tuitert, Groothuis of Kuipers (wie van deze drie dan afvalt maakt me niet veel uit). Ook dan mag Mulder nog vrolijk fluitend naar Vancouver. Voor Kramer hoop ik ook heel erg dat hij zich plaatst, maar ik geef hem nog altijd niet heel veel kans. Maar wat zou het fijn zijn als ik het helemaal mis heb. :D
     
  8. Jeroen90

    Jeroen90 New Member


    Ik denk precies hetzelfde als jou Monique! Wat zou het leuk zijn voor Erben.
    Hoe groot schat jij de kans in dat Erben het haalt? Ik denk dat Kramer op zeker gaat. Presteren als het moet kan Kramer als geen ander! Bijkomend nadeel voor Wennemars is dat hij de laatste buitenbocht heeft. En iedereen weet..... Alle goede 1.500 meters die Wennemars in zijn leven heeft gereden, is hij geeindigt, in jawel..... de binnenbocht :(
     
  9. ChouChou

    ChouChou New Member

    Mulder hoort zijn teamgenoot aan te moedigen, nederlands kampioen Rhian Ket !
     
  10. Monique

    Monique Well-Known Member

    Mulder hoort gewoon te hopen dat hij naar Vancouver mag, ongeacht of dat nou ten koste van een ploeggenoot gaat of niet.
     
  11. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Als ik de hersenkronkels van de KNSB volg, dan zit het volgens mij zo...
    Bij de 3000 meter dames zou een niet genomineerde rijder die eerste of tweede zou worden via een AKT 2 de kans krijgen om een genomineerde rijder die onder haar eindigt, nog een keer te verslaan en op die manier als derde in presatiematrix te komen. Dit is niemand gelukt. Dus blijft de genomineerde Groenewold ondanks alles gewoon de nummer drie in de matrix.

    Bij de 5km dames geldt dit alleen voor de eerste plaats. Als bijvoorbeeld Nauta of Valkenburg wint dan krijgt die vrouw de kans om zich in een AK2 zich te bewijzen tegen Elma de Vries. Die twee maken dan uit wie er als eerste en wie er als tweede in de matrix komt.
    Als Elma wint dan komt er, denk ik, niemand als tweede in de matrix. En wordt plek in Vancouver dus opgevuld door iemand van de 3km. Waarschijnlijk Valkenburg.
     
  12. dientje

    dientje New Member

    Nauta is nog juniore, dit betekent dat ze nog volop in ontwikkeling is. De tijd die ze op het NK Afstanden reed, was voor haar gewoon heel goed. We zijn nu een paar maanden verder en Nauta ontwikkelt zich door en rijdt nu 4.10. Wat mij betreft piekte ze op beide toernooien, en heeft ze juist goed gepiekt! Dit meisje kan nog heel veel beter, rijdt aan het einde van het seizoen in een wedstrijd misschien wel 4.09 of 4.08. Ga je dan ook zeggen dat ze dat maar eerder had moeten doen en dat ze verkeerd heeft gepiekt? De komende OS komen voor haar gewoon net te vroeg, maar we gaan vast nog veel van haar horen.
     
  13. Jeroen90

    Jeroen90 New Member

    Monique???
     
  14. ChouChou

    ChouChou New Member

    OK - ik heb wat meer info ingeslagen over meisje Nauta (zoals Visser haar noemde):

    Ze heeft op 27-12-2008 4.16 gereden. Gegeven dit lijkt mij je verhaal van een natuurlijke ontwikkeling als junior in 2 maanden (1/11 tot 28/12) niet correct. Dit zou betekenen dat hiervoor 10 maanden stil heeft gestaan. Zodoende denk ik nog, niet goed genoeg gepiekt. Ie, gegeven een tijd van 4.10 nu en de 4.16 van een jaar eerder had er een betere tijd ingezeten op de NK afstanden. 1 seconde beter en ze had WC gereden. Daarna de 4.10 rijden op de WC in Heereveen & kwalificatie voor OS is binnen. Daarna zou ze op het AKT genoegen kunnen nemen met een tijd beter dan 4.15.

    Verder, als ik het zo bezie, is er een skate-off geweest voor de WC plekken voor Noord Amerika. Daar reed ze 4.19 (!), terwijl Voorhuis 4.10 rijd. Als Voorhuis de WC kwalificatie had kunnen omzetten in een OS kwalificatie, was ze binnen geweest. In Calcary blijft ze steken op de 15e plek, met een tijd van 4.05. In SLC is ze, denk ik, ziek. Anyhows, pieken op de skate-off had meer waarde dan de 4.10 nu, maar opnieuw lukt dit niet.

    Dus, mijn verhaal blijft: slecht gepiekt. Dit is natuurlijk een baud verhaal voor een meisje van 19, maar maakt wel een en ander duidelijk vind ik. Voor mij maakt dit namelijk duidelijk dat er verder moet worden gekeken dan een goede prestatie op het AKT. Nu zeggen dat Nauta zou moeten gaan is onzin. Voorhuis heeft mintens zoveel 'recht' hierop, kan presteren als het erom gaat (skate-off) & heeft toegevoegde waarde voor de TP. Dit slechts als voorbeeld.
     
  15. Jan Rap

    Jan Rap New Member

    Ik weet niet hoe je hierbij komt. Er is nergens sprake van een relatie tussen het aantal rijdsters met een kwalificatie en het aantal startplekken dat op het OKT op die afstand te verdienen is. Het aantal startplekken op een afstand is alleen afhankelijk van de positie in de matrix. Zodra de 5km aan de beurt is in de matrix zijn er dus gewoon 2 startplekken te verdelen bij dit OKT. Als Elma de Vries het OKT dan wint, neem ik aan dat de nummer 2 van het OKT ook mee gaat. Er is (via de matrix) immers een plekje in de ploeg gereserveerd voor een specifieke 5km rijdster. En wie heeft daar dan meer recht op dan de nummer 2 van het OKT?

    Als Elma de Vries geen eerste wordt, gaat ze hoogstwaarschijnlijk alsnog naar Vancouver, aangezien de kans heel erg groot is dat de tweede 5km plek wel aan de beurt komt in de matrix. En aangezien zij sowieso de enige gekwalificeerde buiten de top-1 is, is zij de enige die in aanmerking komt (zelfde situatie als met Groenewold).
     
  16. sportman

    sportman New Member

    Jeroen:
    Wennemars plaats zich als hij bij de beste 4 eindigd.
     
  17. TommyVentoux

    TommyVentoux New Member

    Zo lust ik er nog wel een paar ;-) als iedereen super was geweest op het NK waren er weer anderen buiten de World Cup boot gevallen, enz.
     
  18. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ik vind Nuis en Nijenhuis niet te vergelijken, Nuis en Nauta wel. Jong (Nauta is nog maar 18 jaar), en komen als een komeet (vooral Nuis). En ach, de OS komen voor beiden gewoon een jaartje te vroeg, maar ze zijn nog zo jong! En vooral Nauta zal niet meegedaan hebben aan het AKT met de gedachte om echt een ticket te pakken, ze zal er ongetwijfeld van dromen, maar in hoeverre had zij vantevoren op zo'n tijd en klassering gerekend?

    Voor Nuis is het vast zuurder, en Nauta zal ook wel even gedacht hebben 'als ik nu 2 seonden sneller was geweest'. Maar deze twee gaan samen met Lotte van Beek en Roxanne van Hemert het één en ander aan eremetaal in Sochi halen. :D
     
  19. erki

    erki New Member

    Wanneer rijden de vrouwen de 10000 meter?
     
  20. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Niet ;) de 1000 is morgen.

    Er wordt hard gereden, misschien een 37'er voor Gerritsen?
     

Deel Deze Pagina