Transfertopic 2008/2009

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 7 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Jan Smeekens was dit jaar ziek op de NK Sprint, hierdoor heeft hij zich niet kunnen laten zien op het éérste hoogtepunt van het sprintersseizoen. Verder staat hij 12e in het WB-klassement als tweede Nederlander een paar punten achter Simon Kuipers. Vermoedelijk zal hij de WK Afstanden wel halen en ben benieuwd wat hij daar laat zien.

    Beorn Nijenhuis is aan het begin van het seizoen ziek geweest, is teruggekomen maar heeft zich eveneens net niet kunnen plaatsen voor de grote tournooien, dat ligt ook deels aan de overvloed aan goede schaatsers voor net te weinig plaatsen.
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Beorn was niet ziek maar geblesseerd. Een liesblessure en een hernia in het voorseizoen. En die lies, daar bleef die lang mee sukkelen.
  3. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Trouwens iemand zei hier dat als Nijenhuis en Smeekens geen onderdak meer krijgen bij TVM dat Wennemars dan de enige sprinter zou zijn en dat is nadelig voor hem. Maar Wennemars gaat zich meer richten op het allrounden dus ik zie hier niet zo'n groot probleem voor Wennemars eigenlijk....
  4. Tess

    Tess New Member

    Ik heb het gevoel, maar dat kan helemaal verkeerd zijn, dat TVM zich voornamelijk gaat richten op het allrounden en de midden-lange en lange afstanden.

    Ik baseer mijn gevoel puur op het feit dat Wennemars zich inderdaad meer gaat richten op het allrounden en niet meer op de 500 meters, het contract van Smeekens en Nijenhuis dit jaar gaat aflopen en ze nog geen nieuw contract hebben, TVM intresse lijkt te hebben in Leenstra en Verweij, die beide erg goed hebben gepresteerd op het NK allround en Leenstra ook op het EK allround. Dus alles wijst in de richting van een Allrounders ploeg.

    Ik hoop echt dat voor Smeekens en Nijenhuis ergens een plekje gaat zijn. Nijehuis heeft alleen al behoorlijk wat jaren tegenslag en ik hoop dat het hem anders vergaat dan Oltrop. En dan nog de geruchten over Kleinsman en Vis. Van Kleinsman weet ik het niet. Ze leek het vorig jaar al niet gemakkelijk te vinden om nog motivatie te vinden. Van Vis zou ik het echt super zonde vinden. Vorig seizoen ging het geweldig. Dit seizoen had ze die verschrikkelijke val. Zou jammer zijn als ze er nu mee zou stoppen.
  5. em1205

    em1205 New Member

    Ik kan me niet voorstellen dat een team als TVM Smeekens zal laten vallen, want hij is ondanks de tegenslagen samen met de Koning de beste 500 meter rijder van Nederland. Voor Nijenhuis is het een iets ander verhaal. Hij is op geen van de afstanden echt de beste en door blessures is hij de laatste jaren ook technisch niet meer vooruitgegaan. Daar komt bij dat er veel kapers op de kust zijn die zich snel ontwikkelen. Misschien is een andere werkomgeving voor Beorn ook wel verfrissend. Ik denk namelijk dat Nijenhuis weer een absolute topper kan worden op de 1000 en 1500 meter.
  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    WOGNUM - De schaatsploeg van DSB zal op weg naar de Olympische Spelen van Vancouver in grote lijnen intact blijven. Nadat eerder Simon Kuipers zijn verbintenis bij de ploeg van coach Jac Orie verlengde, hebben ook Annette Gerritsen, Mark Tuitert en Margot Boer nu voor twee jaar bijgetekend.
    DSB verwacht ook met Marianne Timmer een akkoord te bereiken over contractverlenging. Daarmee is Orie ervan verzekerd dat de kern van zijn ploeg behouden blijft.
    De talenten Sjoerd de Vries en Laurine van Riessen hebben nog een doorlopende verbintenis. Over de toekomst van Kip Carpenter, Ted-Jan Bloemen en Boris Kusmirak heeft het management nog geen besluit genomen.

    ----

    Dus Bloemen en Kusmirak misschien ook wel zonder ploeg? Alhoewel Bloemen voor het eerst sinds ie bij DSB zit een goed seizoen draait.
  7. em1205

    em1205 New Member

    In de Telegraaf een stuk van Kuiper (TVM), Hierin worden de plannen van de ploeg een beetje duidelijk. Men wil toch graag een sprint groep behouden en eventueel een sterke rijder aantrekken. Probleem daarbij is natuurlijk dat de toppers ( die niet bij TVM zitten ) in Nederland al bij 3 andere ploegen zitten. Dat betekent dat TVM diep in de beurs moet tasten voor een topper en consessies moet doen aan de wijze van voorbereiden, omdat de toppers toch al een eigenwijze van trainen hebben.
  8. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    wie zou dat dan moeten zijn?
    ze hebben wennemars al, ze kunnen nijenhuis en smeekens houden...
    zouden ze doelen op die jongens van de Wit?
    of... Jan Bos?
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ja, daar hadden we al over gespeculeerd ja. Jan Bos terug naar TVM. Misschien overigens dat de andere sprinters van Telfort (Freddy Wennemars, Remco OH en Stefan Groothuis) ook "goedkoop" te krijgen zijn. Alternatief zou nog kunnen zijn Jurre Trouw die nu voor VPZ rijdt.
  10. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Wennemars moet je niet meer als sprinter rekenen. Die wil allrounden en geen NK Sprint/WK Sprint meer rijden en alleen de 500 op allround tournooien (wat Tess en ik hier boven ook al hebben aangegeven ;))

    Oh ja en Freddy in een team met zijn broer :lol: Lijkt mee geen goed plan, een in een ploeg is meer dan voldoende ;)
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Waarom lijkt je dit zo'n slecht plan dan?
  12. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Omdat het dan wel een erg drukke/ hyperactieve ploeg wordt ;)
  13. Kimmy

    Kimmy New Member

    Van Deutekom tot Winterspelen bij TVM
    Uitgegeven: 17 februari 2008 09:05
    Laatst gewijzigd: 17 februari 2008 10:10

    INZELL - Schaatsster Paulien van Deutekom heeft zondag haar contract bij TVM met twee jaar verlengd. De 27-jarige rijdster, die vorige week in Berlijn wereldkampioene allround werd, blijft daardoor tot en met de Winterspelen van Vancouver (2010) bij de profformatie.

    Van Deutekom maakt momenteel voor het tweede seizoen deel uit van de selectie van coach Gerard Kemkers. Vorig jaar kreeg ze een kans in de vorm van een stageplaats. Haar eerste officiële contract ondertekende ze aan het begin van dit seizoen.

    De atlete uit Gouda brak in de huidige jaargang internationaal door. Voordat ze wereldkampioene werd behaalde ze al zilver op de Europese titelstrijd. Eerder al won ze twee nationale afstandstitels, op de 1000 en 1500 meter.


    Nou dat hadden we wel verwacht :wink:
  14. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    als vorig jaar een stage plaats was en dit jaar haar 1e een-jarige contract... dat spreekt ook niet echt van een grenzeloos vertrouwen in van Deutekom dan? dan heeft ze ze mooi een 'poeppie' laten ruiken door zo fantastisch te rijden.. ja toch?
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Mooi voor Paulien dat het nu rond is met TVM, al was het idd niet meer dan verwacht. :D
  16. Gerben

    Gerben New Member

    Je kunt het ook anders zien. Ze hebben een gok gewaagd (Paulien was tenslotte 'al' 25) en haar een kans gegeven, en dat betaalt zich nu uit.
  17. Loes

    Loes Member

    Ik heb het nog niet gelezen, maar dit staat deze week in sportweek:

    Sprinters van TVM: Gerard Kemkers evalueert de tegenvallende ploeg.

    Misschien wordt er wat gezegd over de toekomst van de ploeg, ben benieuwd!
  18. Joanne

    Joanne Member

    Er staat in dat het tegengevallen is. Gerard wil Beorn graag bij de ploeg houden, over Jan zegt ie niks, alleen dat hij wat pech heeft gehad met ziekte.
  19. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Beorn moeten ze zeker houden. Die is in goede doen absoluut een wereldtopper. Wennemars weet ik nog niet zo, hij is een beetje oud aan het worden, maar dat hoeft natuurlijk iet alles te zeggen. Uit Smeekens is volgens mij nog wel wat extra's te peuren denk ik.
  20. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Ja en 2 broers in 1 team lijkt me sowieso niet zo'n heel goed idee..
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina