Schaatsen in de media 2006-2008

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 24 jan 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Was een leuk stukje bij Holland Sport, twee meiden die het echt enorm goed met elkaar kunnen vinden.
  2. Sportgekkie

    Sportgekkie New Member

    Paulien & Ireen lijken me ook echt 2 van die giechelende meiden die enorm veel plezier in een ploeg kunnen brengen.
    Ook leuk om schaatsers eens in vrijetijdskleding te zien.
  3. Kim

    Kim New Member

    De video-chat van Sven Kramer kan je ook nog kijken op de site van de telegraaf, zitten wel leuke vragen bij!
  4. Kimmy

    Kimmy New Member

    Hein Vergeer was vanavond bij de wereld draait door om over zijn nieuwe boek te praten. Het is morgen wel te zien op uitzendinggemist.nl voor degene die het nog willen zien.
  5. Sabine

    Sabine Well-Known Member

  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Was het net via omropfryslan zelf aan het kijken en op een of andere manier moet ik dan bij Marrit aan iemand denken :roll:

    Heerlijk taaltje dat Fries trouwens
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik heb laatst al in de boekwinkel gekeken naar dat boek, maar het lag er nog niet. Volgende week maar weer eens neuzen, en als ze het weer niet hebben ga ik het bestellen. Toch leuk om een boek van mijn oude jeugdheld te lezen! :D
  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    JEEEJ!!!! Wat een leuke reportage!!! Marrit is echt zo schattig hier! <3 <3 <3... Wyckel de gekste! *Zet filmpje bij favorieten*...
  9. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

  10. Davos

    Davos New Member

    Na het overweldigende succes van het live vraaggesprek met Sven Kramer, vorige week op Telesport.nl, geeft woensdagmiddag Marianne Timmer acte de présence. De drievoudig olympisch kampioene zal vanaf 13.30 uur een half uur lang antwoord geven op de vragen die u als bezoeker van Telesport.nl kunt insturen. Vanaf 12.30 kunt u uw vraag insturen.
  11. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Uit de Volkskrant

  12. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als ik een miljoen over had, zou ik het haar zo geven....
  13. Flambeau_

    Flambeau_ Member

    HEERENVEEN - Het selectiebeleid van bondscoach Wopke de Vegt heeft zondag wederom voor wrevel gezorgd. De Vegt maakte bekend dat vier TVM-schaatsers zeker zijn van een plek bij de ploegenachtervolging op de WK afstanden, terwijl de coaches van DSB en Team Telfort niet in dat besluit werden gekend.
    ANP

    De Vegt selecteerde Sven Kramer, Wouter Olde Heuvel, Carl Verheijen en Erben Wennemars. Vooral de aanwijzing van de laatste twee schaatsers is opmerkelijk, omdat zowel Verheijen als Wennemars de laatste tijd niet op zijn gebruikelijke niveau acteert.

    De Vegt wekt bij de concurrentie de indruk dat de schaatsers van Telfort en DSB tweederangs zijn. Enkele uren nadat het TVM-kwartet duidelijkheid had gekregen, vulde De Vegt de laatste plek in.

    Die ging naar DSB-rijder Mark Tuitert. Diens teamgenoot Simon Kuipers viel er daardoor buiten. "Ik vind het belachelijk", reageerde Kuipers.

    "Wopke heeft mij dit seizoen nog nooit gesproken over de achtervolging", vervolgde de geboren Spaarndammer. "En dan moet ik plots lezen dat hij al vier man heeft aangewezen.

    Kijk, ik vind dat in Nagano mensen moeten schaatsen die in vorm zijn. Maar bij dat viertal zit ook een schaatser die zich niet eens plaatste voor dat WK." Kuipers doelt op Wennemars, die zich individueel niet wist te kwalificeren voor de titelstrijd in Nagano.

    Orie

    Ook DSB-coach Jac Orie moest via de media vernemen dat De Vegt al vier TVM-ers had aangewezen. "Er is totaal geen overleg geweest", sprak hij kwaad.

    "Als er in Baselga afzeggingen zijn, dan vraagt De Vegt of Tuitert kan meedoen. In Thialf wil natuurlijk iedereen graag schaatsen en dan is de zaak al dichtgetimmerd." In Heerenveen reed overigens het TVM-trio Kramer, Olde Heuvel en Verheijen naar de WB-zege.

    Afspraken

    Het argument dat de TVM-schaatsers dit seizoen vaker de ploegenachtervolging hebben gereden, geldt niet volgens Orie. "Simpelweg omdat daarover geen afspraken zijn gemaakt. Als je voor het seizoen niet zegt dat je zoiets laat meewegen in je keuze voor de WK-selectie, dan mag dat ook niet meespelen."

    Er bestaat een kans dat het conflict zich nog vanzelf oplost. Erben Wennemars besluit deze week of hij nog wel naar Nagano wil reizen. Indien hij zich afmeldt, komt Simon Kuipers alsnog bij de ploeg. De onvrede bij DSB over het functioneren van De Vegt wordt daarmee echter niet weggenomen.
  14. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Misschien is het toeval..maar wat krijg je als je een arts coach van een team maakt.. tja dan worden je rijders patienten.. :cry: :cry:

    Hoop wel dat er nog een fatsoenlijke speler in de markt stapt om de telfort rijders incl enkele aanstormende talenten op te nemen.

    Anders ook maar eens een KIA/Sunweb/Yacht ploegje in Nederland maken.
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Dat schaatsers het ook zonder sponsor goed kunnen doen, bewijzen Jacques de Koning en Lars Elgersma dit seizoen wel. Toch denk ik dat iedere schaatser liever een stabiele ploeg en een goed salaris heeft, en dat die successen zonder dat alles doorgaans een tijdelijke situatie zijn. Om echt goed te zijn heb je nu eenmaal veel training nodig, en het scheelt nogal als dat allemaal geregeld en betaald wordt. Je moet tenslotte ook eten, en vliegreisjes en hotels kosten ook geld. Dus voor het schaatsen hoop ik van harte dat er een sponsor opstaat voor Paul en haar clubje. Al kan ik me de terughoudendheid goed voorstellen, het is idd kommer en kwel daar in die ploeg.
  16. Flambeau_

    Flambeau_ Member

    Ik weet niet precies waar ik het anders kwijt moet maar na het WK Allround was er dat interview met Ireen, Paulien, Sven en Mart Smeets, het staat niet op de NOS-site, weet iemand waar die te vinden is of op youtube staat?
  17. roosje

    roosje New Member

    Vanmiddag ga ik naar de opname van Room 101, nieuwe show van Jan Jaap van der Wal, en ik kom er net achter dat Erben Wennemars de gast is..kicke:p. Maar ik weet nog niet wanneer het wordt uitgezonden.
  18. Ikke2009

    Ikke2009 New Member

    Volgens onze tv gids wordt het aanstaande donderdag uitgezonden.
  19. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Schaatsers in rij voor achtervolging
    ACHTERGROND, Van onze verslaggever Mark van Driel
    gepubliceerd op 26 februari 2008 02:46, bijgewerkt op 02:46

    heerenveen - Aan één woord had schaatser Simon Kuipers genoeg om het selectiebeleid van Wopke de Vegt, de bondscoach van de Nederlandse achtervolgingsploeg, te karakteriseren. ‘Belachelijk.’

    Het steekt Kuipers dat De Vegt hem niet als serieuze kandidaat ziet voor de nationale driemansformatie die sinds de introductie van de ploegenachtervolging in 2005 altijd wereldkampioen is geworden. Kuipers komt bij de WK afstanden, over anderhalve week, uit op de 500, 1000 en 1500 meter, maar acht zich ook geschikt voor de acht rondjes (3200 meter) in de landenwedstrijd.

    Op de individuele 3 kilometer doet Kuipers niet of nauwelijks onder voor bijvoorbeeld Erben Wennemars, die tot voorkort een onmisbare schakel was in de ploeg. Wennemars zag als eerste het belang van de nieuwe discipline die Nederlandse schaatsers een uitgelezen kans biedt op wereld- en olympische titels. Hij heeft zich er altijd voor ingezet.

    Nu Wennemars zijn vorm kwijt is, zien andere rijders hun kans schoon. Behalve Kuipers vindt ook zijn DSB-ploeggenoot Mark Tuitert dat hij thuishoort in de equipe. In 2005 vormde hij met Wennemars en Carl Verheijen het drietal dat wereldkampioen werd.

    Sinds 2006 wordt de nationale ploeg gedomineerd door schaatsers van de commerciële concurrent TVM. De afzegging van Wennemars werd afgelopen weekeinde bij de World Cup-finale soepel opgevangen. Sven Kramer, Carl Verheijen en Wouter Olde Heuvel wonnen met overmacht.

    Dat was vooral te danken aan Kramer, wiens positie in de ploeg onaantastbaar is. In Thialf sleurde hij 5,5 van de acht rondjes aan kop. Bij de vorige wedstrijd verrichte hij liefst zes ronden kopwerk.

    De relatieve zwakte van de andere twee sterkt Kuipers en Tuitert in de gedachte dat zij het met hun hoge basissnelheid beter zouden doen, vooral nu blijkt dat zij na een lang seizoen nog in vorm zijn. Kuipers: ‘Mij is nooit iets gevraagd. Er is nooit overleg geweest met de coaches en de rijders. En ik vind niet dat ik degene ben die naar de bondscoach moet stappen.’

    Of ze een kans krijgen, valt te bezien. Kuipers en Tuitert hebben afgelopen winter telkens individuele onderdelen verkozen boven de ploegenachtervolging. In de voorgaande jaren bleken ze blessuregevoelig. Ze wilden niet overbelast raken.

    De TVM-schaatsers waren meestal wel beschikbaar. Zij zijn bovendien op elkaar ingespeeld doordat zij vrijwel dagelijks met elkaar trainen en een soortgelijke schaatstechniek bezitten. Een soepel functionerend ‘treintje’ levert onmiskenbaar tijdsvoordeel op.

    Met een ploeg van louter TVM-schaatsers ligt een derde wereldtitel binnen handbereik, weet bondscoach De Vegt. Gezien hun overmacht kan eigenlijk alleen een valpartij tot gevolg hebben dat een ander land wint.

    Voor De Vegt staat het nationale belang vanzelfsprekend voorop, maar in de kleine schaatswereld is een keuze al gauw politiek. Naast de individuele belangen van de schaatsers zijn er ook commerciële belangen van de verschillende sponsors.

    De bondscoach werpt de suggestie van politiek handelen ver van zich. Verzoeken aan DSB-trainer Jac Orie om Kuipers of Tuitert eerder dit seizoen beschikbaar te stellen hebben volgens hem niets opgeleverd. ‘Jac heeft ze meerdere malen teruggetrokken. Kramer en Wennemars hebben zelfs eens gebeld met Tuitert om hem te vragen, maar hij mocht niet. Kuipers laat in de wandelgangen weleens weten dat hij wil rijden, maar hij heeft in een wedstrijd nog nooit laten zien wat hij kan.’

    Voor Kuipers is de kans dan ook klein dat daar in Nagano verandering in komt, zeker nu Wennemars ondanks zijn vormcrisis naar Japan gaat. Tuitert heeft wel de toezegging dat hij mag meetrainen met de TVM-ploeg, maar hij zal beseffen dat de bondscoach in de belangrijkste wedstrijd van het jaar vermoedelijk zal vertrouwen op een oude sportwet: never change a winning team.
  20. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Volgens iemand die er geweest is woensdagavond :?:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina