Naar EK schaatsen @ Tsjeljabinsk n.a.v. politieke situatie Rusland?

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 3 sep 2014.

?

Moet het EK in Rusland gehouden worden?

  1. Ja, gewoon in Rusland

    12 stem(men)
    32,4%
  2. Ja, tenzij het verder escaleert

    7 stem(men)
    18,9%
  3. Misschien heroverwegen

    6 stem(men)
    16,2%
  4. Nee, elders houden

    10 stem(men)
    27,0%
  5. Weet niet / geen mening

    2 stem(men)
    5,4%
  1. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    En gelijk de '36 vergelijking (deels begrijpelijk aangezien ze daarop afstudeert natuurlijk).
    De: 'omdat we in '36 de toekomst verkeerd zagen zien we dat nu ook verkeerd' die je de laatste tijd keer op keer hoort, vind ik persoonlijk altijd erg goedkoop.

    Wel mee eens dat je mogelijk beter van te voren een minder discutabel land kan kiezen, al kan je o.a. China en Wit-Rusland dan gelijk ook afstrepen.
    JohnZero vindt dit leuk.
  2. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    En dan alsjeblieft Amerika ook...


    Alle sportonderdelen in Zwitserland?
    Quarantenove, Svenfan1 en JohnZero vinden dit leuk.
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Koen vindt dit leuk.
  4. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Als ik haar was zou ik dat dan prijzengeld opmaken aan boodschappen en dat doneren aan de voedselbank(en), dan weet je zeker dat alles van het geld goed terecht komt.
  5. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    zeker van?




    [​IMG]
    is mee een regeringspartij ondertussen
    Laatst bewerkt door een moderator: 15 dec 2014
  6. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    haar punt was "Sport is namelijk altijd politiek, al is het maar omdat een groot toernooi een land altijd politiek prestige en politieke erkenning oplevert." en daar valt zeker wat voor te zeggen.
    Maar waar je die lijn trekt is natuurlijk een andere zaak, gevoelsmatig heb ik ook een wrang gevoel bij Rusland, al van voor dat raketje, idem bij OS in Peking trouwens. Het IOC bv beweert langs hun kant dat ze door de OS in die landen te houden de zaken net een tikje verbeteren, net omdat er zoveel aandacht voor is. En dat zou inderdaad wel voor even het geval kunnen zijn, maar of dat na bv 2 jaar nog enig effect heeft zou ik ook niet meteen durven stellen.
  7. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik mag aannemen dat PSV zich terugtrekt uit de Europa Cup, nu ze Zenit Sint Petersburg hebben geloot?
    Quarantenove, Svenfan1, Duif en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  8. skate performance

    skate performance New Member

    Ben het eens met een eerdere mening, de beste schaatsers dienen naar het EK te gaan zowel bij de mannen of de vrouwen.

    Ik vind het goed dat als Leenstra wint of podium haalt dat ze haar prijzengeld voor een goed doel schenkt. Wat ?

    Ergens las ik dat er ook meer kampioenschappen gehouden mogen worden op snelle banen zoals Calgary, Salt Lake City etc.
    Hier ben ik het ook mee eens.
  9. jeroenw

    jeroenw New Member

    Quarantenove vindt dit leuk.
  10. Monique

    Monique Well-Known Member

    Tenzij ze via een skate-off alsnog naar het EK mag.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Voor een skate-off is niet echt plaats meer. Er is vast de mogelijkheid van een aanwijsplek, maar zoals Marrit zelf al aangaf komt ze daar niet zo voor in aanmerking, te weinig ge-allround de laatste jaren en teveel concurrentie. Dan zou ze toch wel echt de 3000 podium moeten rijden en de 1500 moeten winnen in een supertijd.
  12. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Ze gaf zelf al een daar geen aanspraak op te maken gezien het ontbreken van enig allround resultaat de laatste jaren. Dus ik denk niet dat die er gaat komen.
  13. proeme

    proeme Well-Known Member

    gaat ze die afstanden nog rijden dan?
  14. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Ze zei net van wel.
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ja, zie het filmpje op de NOS (dat ook op televisie was).
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    ah, ik loop vaak even weg in pauzes, dan mis je wel eens wat.

    zeker nu mijn vrouw in de pauzes de afstandsbediening verovert en de top2000 aanzet :p

    maar mooi dat ze mee blijft rijden.
  17. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Om van die belofte af te komen maakte ze natuurlijk opzettelijk die valse start.
  18. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ik ga er maar vanuit dat je dit als grap bedoeld hebt?

    Nu heeft ze, buiten het misgelopen prijzengeld, ook geen startplek voor het EK allround kunnen bemachtigen, dus die valse start heeft haar veel meer gekost dan alleen wat geld en dat zal echt niet de bedoeling geweest zijn.
  19. Bokito

    Bokito Active Member

    Alhoewel Kramer gelijk heeft als hij zegt dat de ISU bepaalt waar wedstrijden gehouden worden ontslaat hem dat niet van zijn verantwoordelijkheid om een eigen afweging te maken. Hij moet zich niet achter de ISU verschuilen. Ik zie Kramer toch een beetje als een persoon met opportunistische trekjes dus hij zal waarschijnlijk altijd rijden tenzij het zijn populariteit zou schaden (maar zo zijn er meer uiteraard). In principe is er sprake van een viertrapsraket in de boycot: (1) je boycot een evenement persoonlijk (2) je ploeg boycot een evenement (3) de nationale bond boycot een evenement (4) de overkoepelende sportbond besluit een evenement elders te laten plaatsvinden c.q. wijst het niet toe aan discutabele landen. Van de overkoepelende sportbonden hoeven we helaas niet veel te verwachten, prestige en geld spelen zo'n grote rol dat men niet op een mensenrechtenschendinkje meer of minder kijkt; bovendien zitten er bestuurders of machtige personen uit 'bad' regimes. Neem de FIFA: waarom gaan we in godesnaam voetballen in Qatar of Rusland? En in Brazilië werden mensen uit hun huizen gejaagd zonder redelijke compensatie (uiteraard dansen wij als nog de hoempapa als het Nederlands elftal ver geraakt, myself included). Ik zie de grootste rol weggelegd voor de nationale sportbonden, die zouden moeten opstaan en eens een keer een principieel statement moeten maken.

    Dan is de vraag: zijn er voldoende redenen voor de KNSB om het EK in Tsjeljabinsk te boycotten? Ik zou zeggen ja, maar nu zijn we te laat. Als we een en ander hadden willen boycotten dan hadden we dat eerder moeten besluiten. Het zou oneerlijk ten opzichte van sporters, ploegen en supporters zijn om op een dergelijke laat moment tot een boycot te besluiten gezien het feit dat de situatie de laatste maanden niet systematisch anders is geworden. Daarom: wat mij betreft moet de KNVB en de Nederlandse regering nu reeds aangeven dat we sowieso niet gaan voetballen in Qatar; daar werken arbeiders in erbarmelijke omstandigheden en zijn er al doden gevallen, bovendien is de toewijzing niet gespeend van vermeende fraude. Voor Rusland zouden we ook een dergelijk statement kunnen maken, maar dan eerder een conditioneel statement omdat er nog geen doden zijn gevallen bij de bouw van stadions zover ik weet ('we gaan er niet voetballen, zolang....'). Met conditionele statements denk ik dat je enige invloed van betekenis zou kunnen uitoefenen en proberen de situatie in een land te verbeteren (daar moet het uiteindelijk om te doen zijn en niet om jezelf te prijzen omwille van je principes). Deze tactiek moet je ook toepassen op schaatstoernooien, maar wees op tijd en kijk vooral naar het heden en de toekomst.

    Blijft natuurlijk staan dat iedere ploeg en schaatser uiteraard zijn of haar persoonlijke afweging moet maken. Overigens vind ik zelf dat zo'n statement van een individu als Leenstra mooi klinkt, maar het levert veel te weinig op en we kunnen helaas niet in de ziel van Leenstra kijken of zij in deze ook niet 'opportunistisch' handelt.
  20. Duif

    Duif Well-Known Member

    In het stadion van FC Twente zijn een paar jaar geleden 2 bouwvakkers om het leven gekomen toen een deel van het dak instortte. Volgens jouw redenering zouden daar dus geen wedstrijden meer georganiseerd mogen worden !?

Deel Deze Pagina