NK Sprint 29-30 december 2011

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 4 dec 2011.

  1. nina

    nina New Member

    Na deze toch wel verrassende ontknoping bij de vrouwen ben ik wel zeer benieuwd naar de mannen. Nuis heeft nog wel een kans op een goede tweede 1000m, want omdat hij in de buitenbocht start rijdt hij met een tegenstander. Wie weet wat het nog oplevert.
  2. Elina

    Elina Well-Known Member

  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    *Doet vreugdedansje*

    *Droomt ook van 1000 meter op WK afstanden in Heerenveen*
  4. em1205

    em1205 New Member

    Prachtige afsluiting bij de dames. Spanning dat maakt sport zo mooi. Fantastische wederopstanding van Marrit Leenstra, gisteren leek het toernooiseizoen voorbij en nu een WK-plaats en zelfs een medaille.
    Hopen dat het bij de heren net zo spannend en verrassend verloopt, eigenlijk gun ik Elgersma wel een succesje. Hij heeft tot nu toe diverse kwalificaties op honderdsten of tienden niet gehaald.
  5. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Ik zit hier wel ontzettend te balen dat ik zo moet werken en dus de ontknoping van het mannentoernooi moet missen.
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    Gefeliciteerd, jij kan vannacht heerlijk slapen. :D
  7. stijnsportgek

    stijnsportgek Well-Known Member

    En de WK Afstanden niet te vergeten
  8. naomie70

    naomie70 Active Member

    Mooie loting idd!
    Groothuis laatste binnenbocht, ik verwacht daarom dat hij wel gaat winnen. Maar het gat is VEEL te groot. En ik wil niet dat er iets ergs gebeurd, een valpartij van Otterspeer bijvoorbeeld. Groothuis heeft het voor hem helaas vandaag verprutst op de 500 meter. Hoewel ook zijn 1000 meter gister niet geweldig was. En ik gun het Otterspeer wel :) als Groothuis zich maar wel gewoon plaatst ;)
  9. Palko

    Palko Active Member

    Wow, die Leenstra. Vanaf de start zag je gewoon in alles aan haar dat ze er vol voor ging en zeker nog niet had opgegeven. Ze wist dat dit haar beste kans was op nog een groot meerkamptoernooi, alhoewel deze kans eigenlijk ook maar heel klein was.
    Ze zou namelijk ook nog de WK allround kunnen rijden, maar dan moet ze zich via een hele goede NK allround moeten plaatsen. Dat zie ik niet zo gebeuren, omdat haar langere afstanden stukken minder lopen helaas dan vorig jaar. Haar snelheid is inderdaad juist stukken beter en dat laat ze zien door deze fabuleuze 1000m.

    Ik vind het echt leuk, dat zij het nog redt. En een geweldig toernooi was dit zeg, bij de dames! En bij de heren wordt het ook nog heel spannend. Jammer dat daar wel een van de kanshebbers onderuit is gegaan, want bij de dames was alles wel lekker duidelijk en helder, doordat iedereen (fit) aan de start stond en er niemand viel. was bij de heren ook wel zo makkelijk geweest als dat zo zou zijn.

    Genieten zeg zo, van dat schaatsen :)
  10. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik hoop van harte dat Hein vandaag kampioen wordt. Ik ben echt wel onder de indruk altijd van Stefan Groothuis maar vind Hein Otterspeer vele malen leuker. En na 3 fantastische afstanden verdient hij het ook gewoon. Dus hopen dat hij die 1000 meter goed doorkomt.
  11. Palko

    Palko Active Member

    Wow, is het niveau zo hoog?
    Het WK was vorig jaar ook in Heerenveen, toch?
    Dan gaan 'we' ook hoge ogen gooien op het WK sprint bij de dames. Alleen ik denk dat de hele wereldtop sterker is geworden.
  12. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Zometeen bij de 1000 heren zijn ook de laatste twee WB-tickets van het seizoen te verdienen. Op de 1000 zijn Nuis, Groothuis en Sjoerd de Vries reeds zeker. Ook Otterspeer lijkt bijna zeker met zijn 1.08.82 van gisteren. Het laatste ticket lijkt te gaan naar Schipper en zijn 1.09.61 maar mannen als Elgersma, R. Olde Heuvel, Michel Mulder en Tuitert liggen op de loer.
  13. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Nuis is langzamer dan Schipper gisteren...
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Nuis nog langzamer dan gisteren, ik neem aan dat het nu echt niet genoeg is om naar het WK te gaan.
  15. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Geen denderende 1000m voor Nuis... Begrijpelijk gezien zijn val, maar helaas niet uitzonderlijk goed en daarom denk ik geen aanwijsplek?
  16. nina

    nina New Member

    Na deze race lijkt het toch echt voorbij voor Nuis. Daarmee toont hij niet aan recht te hebben op een aanwijsplek. Daarvoor is de prestatiedichtheid in Nederland gewoon te sterk.
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Nog even afwachten wat de rest rijd. Nuis is nog steeds 4e in het klassement van de beste 500+ beste 1000.
  18. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik vind het relevanter wat hij staat in het "beste 500 + de twee daadwerkelijk gereden 1000 meters"-klassement.
  19. Joanne

    Joanne Member

  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Het is ook gewoon helemaal niets, het verschil met Gerritsen. Tuurlijk baalt ze enorm, zou ik ook doen als ik haar was.

Deel Deze Pagina