Wereldbeker 5, Salt Lake City, 26-28 januari 2024

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 20 jan 2024.

  1. NienDND

    NienDND Member

    Nette tijd voor Beune, mooi!
  2. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Vroeger was het heel gebruikelijk dat er een wereldbeker was met 2x 1000 meter. Misschien willen ze dat opnieuw introduceren.
  3. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Één ding staat vast: de communicatie en logica van de ISU is compleet mesjogge. Eerst schaffen ze de 2e 500 meter af 'want anders duurt het allemaal zo lang', ook al is duidelijk dat juist bij de 500 dit competitievervalsing geeft ivm binnen of buiten starten en wat doen ze? Ze laten de 1000 éénmalig in het hele WBprogramma 2 x rijden. Schiet mij maar lek.
    VictorP vindt dit leuk.
  4. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Ik snap het probleem niet zo. Je maakt je nogal druk lijkt het. De 10 km krijg je tussendoor toch ook eens ipv de 5 km. Waarom moet het elk weekend hetzelfde zijn?
    Duif en Yuskov vinden dit leuk.
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Waarom is er in Japan en in Amerika een Mixed Relay? Waarom de 10.000 meter in Stavanger en de ene keer de Teamsprint en de andere keer de Team pursuit? De 500 meter wordt nu 10 keer gereden, de 1000 meter 7 keer en de 1500 meter 6 keer. Lijkt me prima.
    Duif, Nickel en Yuskov vinden dit leuk.
  6. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Beune pakt zo toch een paar mooie zeges mee dit seizoen. Profiteert dan wellicht van het laat afreizen van de Anema's, maar haar eigen rit was ook gewoon sterk en met lef. Had haar paar jaar terug eigenlijk al afgeschreven gezien de stagnatie van haar ontwikkeling, maar lijkt nu toch echt nog door te stoten richting wereldtop dit seizoen.
  7. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Ik denk toch echt dat Anema een verkeerde keuze heeft gemaakt door zo laat naar SLC te vliegen. Zowel Groenewoud als Schouten liepen rood aan. Zuurstofschuld.
    Duif vindt dit leuk.
  8. RodyTur10

    RodyTur10 Well-Known Member

    Dit wordt zo een vreemde 1-2-3 voor Nederland. Niet alleen de volgorde Beune-Schouten-Groenewoud (tenzij Maltais nog wat doet). Maar vooral de tijden 3.56,8 - 3.58,2 - 4.00,9 (dat zijn Thialf-tijden)

    Edit: Maltais gaat er verandering in brengen. Die wordt nog derde met 3.59,7
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Stronrziek van dat lang wegschakelen#@
    En dan op de finish meteen weer zodat de tijd niet te zien is.
  10. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik dacht dat dat binnen/buitenbaan effect ontkrahct was? Of is het intussen weer bewezen dat het wel verschil maakt op de 500 (of misschien door ontwikkelingen "weer' verschil maakt)?
  11. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Ik maak me er niet druk om, ik probeer een antwoord te vinden omdat ik de logica hier niet van inzie. Ik wil altijd graag de achterliggende reden van dingen weten. Vooral bij een organisatie als de ISU, die wel vaker duidelijk maakt door idiote beslissingen te nemen niet veel van de sport te begrijpen.
  12. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    In Calgary zal pas blijken wat de juiste keuze was. Dan heeft Zaanlander in ieder geval geen last van de winnares van vandaag.
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Mijn verhaal over Beune klopt! :) :) :)

    waarom vertrouwde ik het zelf alleen niet genoeg en ben in voor Sablikova gegaan in de VSS :mad::mad::mad:
    HaagscheBluf, Jeronimo1 en mi vinden dit leuk.
  14. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Mwuah, valt wel mee denk ik. De enige reden om hier vroeg naar toe te vliegen is voor of een wereldrecord of het wereldbekerklassement. Dat zat er beiden niet in, dus ik denk dat het met het oog op het WK (pas over drie weken) een prima keuze is geweest om een weekje extra in Europa (Tenerife) te blijven.
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  15. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Er werd vorig jaar juist veel geklaagd dat er voortdurend teamonderdelen waren en minder traditionele afstanden. Ze zullen nu dit weekend een keer een Team Sprint geschrapt hebben zodat een 1000 kon worden toegevoegd. Dat is de reden denk ik.
    EenBrabander en HaagscheBluf vinden dit leuk.
  16. RodyTur10

    RodyTur10 Well-Known Member

    Wie wil een voorspelling wagen: haalt Hoolwerf zometeen de finish bij de massastart?
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  17. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Ik kan me nog herinneren dat iemand hier helemaal uitgerekend en onderbouwd had dat het wél uitmaakte. Niet lang nadat er sprake was dat het ingevoerd zou worden. Ik weet alleen niet meer wie.:)
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ergens had ik Beune verwacht maar vond haar op het EK te tegenvallen. Groenewoud nu toch van haar roze wolk af gevallen. Schouten slim solide gereden.
  19. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    De 3 km was een paar jaar geleden een van de leukste afstanden. Dit jaar het tegenovergestelde. In de breedte amper spanning.
  20. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Stolz rijdt hier harder dan ooit met een absoluut sublieme race.
    Verder is het allemaal veel ziek-zwak-misselijk tijden eerlijk gezegd. Takagi en Goetz nog wel prima, Beune ook gewoon goed. Maar dit zijn uitslagen die 10 jaar geleden verder weinig opzienbarend zouden zijn. Behalve Stolz dus.
    RodyTur10 en HaagscheBluf vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina