1000 meter vrouwen, woensdag 14 februari 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door leenstrafan, 13 feb 2018.

?

Op basis van het verleden, wie VERDIENEN de drie medailles

  1. Heather Richardson-Bergsma

    28 stem(men)
    62,2%
  2. Brittany Bowe

    26 stem(men)
    57,8%
  3. Karolina Erbanova

    3 stem(men)
    6,7%
  4. Vanessa Bittner-Herzog

    3 stem(men)
    6,7%
  5. Nao Kodaira

    28 stem(men)
    62,2%
  6. Marrit Leenstra

    8 stem(men)
    17,8%
  7. Jorien ter Mors

    11 stem(men)
    24,4%
  8. Miho Takagi

    6 stem(men)
    13,3%
  9. Ireen Wüst

    2 stem(men)
    4,4%
  10. iemand anders, leg uit in de comments

    1 stem(men)
    2,2%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Jorien ter Mors is in potentie misschien een soort Eric Heiden-type die de Adelskalender-positie van Klassen kan overnemen, maar we weten ook dat ze te vaak geblesseerd is en te vaak ziek is om dat echt te kunnen waarmaken. Ze is op OS'en goed, maar op de kwalificatiemomenten niet. Haar niveau is enorm hoog als ze goed is, maar if not, dan wordt plaatsing lastig. Ter Mors is misschien wel zo iemand die veel baat zou kunnen hebben bij uitkomen voor België.
    Sidekick vindt dit leuk.
  2. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Maar heeft TM ook getraind op de TP?

    We weten: individu + individu + individu = niet per se een goede TP.

    Die wet geldt ook elders: individu + individu + individu + individu + individu + individu + individu + individu + individu + individu + individu = Nederlands elftal anno nu = geen team.
  3. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    dit was toch een uitslag in lijn met het voorseizoen, de japanse dames zijn nu ook goed, alleen heeft ter mors in het voorseizoen amper meegereden (en stond ze iedere keer op het podium als ze dat wel deed), al had het omgekeerd kunnen zijn, dit is een perfect normale uitslag

    ook op de 1500 reed bv een takagi gewoon uitstekend, alleen was wust shit in het voorseizoen en zag je ze steeds beter worden, takagi hield trouwens haar niveau nu veel beter aan dan ik in november durven hopen had

    op de 3000 rijdt de eeuwige buitenlandse concurrente al een heel seizoen slecht, heeft ook weer weinig met pieken te maken, eerder de normale vorm van wust die terug is en de race van haar leven van achtereekte, daar viel de Jong vooral tegen, heeft zij goed gepiekt?

    bij de mannen is dit op de 5k de slechtste uitslag in jaren, en op de 1500 was de belangrijkste uitdager van nuis er niet, die doet zeer sterk zijn ding, maar dat doet ie ook al maanden, Roest natuurlijk wel super, maar heeft verweij zo goed gepiekt?

    jullie hebben gewoon grote kampioenen, die er staan wanneer het moet, maar of dit nu zo hard met het overslaan van world cups te maken heeft?
    Voor elke kampioen is er wel eentje die faalt ook.
    strawbale, alexander79 en chicagodude vinden dit leuk.
  4. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Wat een hoop onzin en frustratie in dit bericht zeg......... Er zijn dit jaar vooral door de Nederlanders veel werelbekers overgeslagen omdat er ergens eind december iets veel belangrijkers werd geschaatst. Dat hebben al die buitenlanders natuurlijk niet aangezien die zich op halve kracht kunnen plaatsen.
    Duif vindt dit leuk.
  5. Forza

    Forza Active Member

    Bij de vorige OS ging het prima. Shorttrackers zijn juist erg ervaren in dicht achter elkaar aan rijden.
  6. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Individuele kwaliteit is wel degelijk belangrijk. Het Nederlands elftal als voorbeeld ondersteunt je stelling ook niet echt. Hoeveel Nederlandse voetballers spelen er nog bij een Europese topclub?
    Laatst bewerkt: 14 feb 2018
  7. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ze won ook WC in Stavanger met wel een sterk deelnemersveld. Ze won ook een afstand bij WK sprint.
    Laten we het zo zeggen. Ze hoort bij de top 4 waarbij niemand er echt bovenuit steekt.
    Zover zit Jorien trouwens niet boven het echte WR. Vorig jaar toen ze niet eens in topvorm was reed ze bij WK sprint 1.12.53 (tweede 0,02 achter Kodaira) en 1.12.58 (tweede 0,30 achter Bergsma die met 1.12,28 het WR pakte.
    Vrij magere caririere op 1000m. Sorry
    Geholpen door loting omdat Kodaira laatste buitenbaan had. Scheelt dat 0,26 seconde.
    Volgens GPS (OK niet helemaal nauwkeurig) lagen beiden gelijk op de kruising na 800m. Toen moest de laatste bocht nog komen.
  8. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Is ze in potentie echt zo goed op de lange afstanden? Zo sterk zijn 3k/5k tijden niet, dat is echt een enorme sprong om te denken dat ze uberhaupot in de buurt van Klassen zou kunnen komen. We zullen het waarschijnlijk ook nooit weten omdat ze die afstanden niet wil rijden.
  9. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Nee, dat was ook ironisch bedoeld omdat anderen die resultaten uit het verleden niet mee willen tellen. Ik schreef ook "telden" ipv "tellen"
  10. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    In potentie zeker. Derde op enige WC A-groep en 1e in B-groep met snelste tijd van de dag voor Sablikova en Wüst. Zegt niet alles maar wle iets.
    Op enige en eerste 5k reed ze in een allroundtoernooi 7.06 en de snelste tijd.
  11. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ik stoor me ook vreselijk aan al die Nederlandse WB afzeggingen maar je kunt niet om het feit heen dat juist degene die dit jaar niets heeft afgezegd en overal aan de start stond, tot nu toe het minst heeft gepresteerd van iedereen.
  12. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Leenstra?
  13. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Neem ik wel aan anders had ze toch niet meegedaan aan WC in Heerenveen.
  14. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Verweij lijkt mij
  15. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Lijkt mij ook, maar Leenstra is ook overal gestart en heeft wel haar beste uitslag ooit gereden.
  16. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    In 2014 werd het Nederlands elftal vooraf weggeschreven. Van Gaal maakte daar een team van maar dat werd eigenlijk ook niet gewaardeerd omdat het negatief zou voetballen/
    Bas Dost, Arjen Robben en Virgil van Dijk maar die is nooit voor vol aangezien. Daarvoor moet je bij Ajax (Ajakkes mag blijkbaar niet) spelen.
  17. arsimo

    arsimo Active Member

    Nederlandse topschaatsers zijn profsporters. Die willen op hun best zijn op de momenten waarom het gaat, die bepalen hun marktwaarde. WB's zijn leuk, maar meer ook niet, zeker in Olympische jaren. Net als bij wielrennen het leuk is om Dwars door Belgie, de Panne, Gent Wevelgem, Parijs Nice, Romandie, Dauphine, Ronde van Zwitserland e.v.a. te winnen terwijl het natuurlijk gaat om (o.a), Parijs Roubaix, LBL, RVV, de Tour, Giro, Vuelta en WK. Zo ook met het schaatsen: OS en WKs. Zeuren dat schaatsers die veel WB's winnen of hoog in klassement van een WB staan het zo verdienen is mijn inziens lariekoek. WB's zijn er om beter te worden, niet om er rijker van te worden.
    chicagodude vindt dit leuk.
  18. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Mathieu van der Poel: goed lezen. Je wint al die WB's, maar Wout is gewoon doodleuk 3x WK.
  19. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    De ISU heeft verzuimd om de World Cup echt belangrijk te maken. Bij het alpine skieën is de Worldcup algemeen nog belangrijker dan de OS. Bovendien heb je daar ook nog twee belangrijke klassiekers als de Lauberhorn en de Hahnenkamm. Kwa belangrijk te vergelijken.
  20. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Van der Poel wordt ook door de Belgens als coureur van het seizoen gezien. Maar ja WK's zijn toch wel een beetje belangrijker. Maar velen beschouwen Sven Nijs als beste veldrijder aller tijden terwijl die ook maar 2 WK titels op zijn naam heeft staan.

Deel Deze Pagina