1000 meter vrouwen, woensdag 14 februari 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door leenstrafan, 13 feb 2018.

?

Op basis van het verleden, wie VERDIENEN de drie medailles

  1. Heather Richardson-Bergsma

    28 stem(men)
    62,2%
  2. Brittany Bowe

    26 stem(men)
    57,8%
  3. Karolina Erbanova

    3 stem(men)
    6,7%
  4. Vanessa Bittner-Herzog

    3 stem(men)
    6,7%
  5. Nao Kodaira

    28 stem(men)
    62,2%
  6. Marrit Leenstra

    8 stem(men)
    17,8%
  7. Jorien ter Mors

    11 stem(men)
    24,4%
  8. Miho Takagi

    6 stem(men)
    13,3%
  9. Ireen Wüst

    2 stem(men)
    4,4%
  10. iemand anders, leg uit in de comments

    1 stem(men)
    2,2%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
  1. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Dit gaat over Bowe op het WK afstanden 2016 he ;). Toen reed Bowe in het voorseizoen 1.14,01 en 1.14,49 in Inzell en Heerenveen, een paar weken voor het WK 1.14,35 en 1.14,61 (Stavanger), een paar weken na het WK 1.14,22 (Heerenveen) en op het WK 1.15,01 (Kolomna). Op het WK won Ter Mors met 1.14,73, een tijd die Bowe in principe aan had moeten kunnen dus, maar ze reed de slechtste race van het seizoen op het WK afstanden. Dat durf ik wel falen te noemen.
  2. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Het is niet het feliciteren persé dat ik raar vind. Meer de alleluja stemming. Alleluja stemming zou je van de echte fan verwachten niet van iemand die gewoon respect heeft voor een goede prestatie.
    Jij gisteren in alleluja stemming voor brons van Leenstra, DAT is logisch.
  3. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Herinner je 2014. Vrijdag 1 heat TP en daarna 1000m ST
    Zaterdag: 2 heats TP met daarbij steeds snellere tijden.
    Leenstra reed trouwens die zaterdag ook 2 heats. Dus dat lijkt me geen probleem.
    Over Van Beek heb ik mijn twijfels voor wat betreft de inhoud. Het is waar dat ze twee goede TP's reed maar er was er ook één bij waar ze door het ijs zakte.
    Maar toen was haar vorm ook minder moet ik erbij zeggen.
  4. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Net als Takagi. ;)
  5. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    De Jong en Van Beek zijn in vorm. Niet in topvorm.
    Nogevendit en RodyTur10 vinden dit leuk.
  6. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Niet echt. Takagi rijdt hier haar snelste laaglandtijd van het seizoen alleen was Wüst nog sneller, Bowe reed haar slechtste laaglandtijd van het seizoen tijdens dat WK.
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik heb daar ten opzichte van Leenstra wel mijn twijfels over. Ik denk wel dat Ter Mors in deze vorm ook een super 1500-meter rijdt, maar een 3km is een compleet ander verhaal. Ja, ze kon het ooit, maar ze is wel een heel andere schaatster geworden. Het blijft een aanname, beide kanten op.

    Maar, zoals ik al eerder zei, je zou nu wel Ter Mors moeten kiezen voor de TP. Alleen kan dat niet meer, waarschijnlijk. Van Van Beek ben ik geen heel groot fan in de TP. Leenstra doet het de laatste jaren heel goed op dat onderdeel, die moet je zeker laten staan. Ik zou nu in de voorrondes met Wust/Leenstra/De Jong rijden. Die stellen dan een medaille veilig. En dan in de finale tegen Japan gokken met Ter Mors in plaats van De Jong. Dan kun je lekker snel starten en maak je de Japansen misschien nerveus.
  8. Forza

    Forza Active Member

    Die was ik bijna vergeten! Dat was inderdaad een geweldige race; Japan heeft de nieuwe standaard gezet voor de ploegenachtervolging. We vergeten zelfs nog Yuskov zijn wereldrecord, maar die race vond ik persoonlijk iets minder indrukwekkend dan zijn wereldrecord laagland in Heerenveen.
  9. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Eigenlijk geef je hier zelf al aan dat er geen hele duidelijk reden is om nu ter Mors te kiezen ipv vBeek. Als de 4de persoon nog gekozen had moeten worden, dan wel ja.
    Helaas presteerde ter Mors niet goed toen de 4de persoon gekozen werd, en er is geen reden om iemand van de huidige 4 geselecteerden eruit te knikkeren (mocht dat al een optie geweest zijn).
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  10. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ze is nooit een echt snelle opener geweest. Daarom zal ze ook geen goud winnen op 500.
  11. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Dit dus. Simon Kuipers en (op sommige momenten) Jan Bos konden ook prima slotrondes rijden op een 1500 meter. Een 5km-rijder als Blokhuijsen heeft er juist regelmatig moeite mee.
  12. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Er is nooit een reden geweest om die vierde persoon zo vroeg te kiezen. Toen die vierde persoon gekozen ging het blijkbaar alweer beter met Ter Mors.
    Eigenlijk hoop ik dat Nederland de TP of de Mass Start verliest want die ploegen zijn gewoon op gevoel genomen.
  13. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Omdat die de 1500m verkeerd benaderen door tegen hun natuur in te snel (voor hun doen) te willen openen. Ze moeten meer naar Fabris kijken. Je rustig laten overkruisen, dan kun je ook nog van de slipstream profiteren.
  14. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Mensen, ter Mors heeft gewoon goud met een briljante race!:)

    Alles verder hier is eigenlijk maar geneuzel tussen fans van ter Mors die denken dat ze zo ongeveer alles kan winnen, niet-fans die vinden dat er 0,0 reden is om aan te nemen dat ze andere afstanden ook sterk kan presteren, en neutralen die daar tussenin zitten. Mensen worden toch niet overtuigd :)
    Snits, EenBrabander, Eagle en 4 anderen vinden dit leuk.
  15. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Alleen was het natuurlijk veel te vroeg om Ter Mors af te schrijven.. en niet gewoon op de OS te wachten hoe de vorm zich zou ontwikkelen.
  16. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Zoals al gezegd, daar is wellicht een nieuw topic beter geschikt voor.
    OK, onbeleefd was je niet in bewoordingen, maar ik vond het juist in deze niet netjes mij woorden in de mond te leggen, zéker niet als dat woorden zijn van alles waar ik zwaar tégen ben.
    (nl doodselecteren)

    zonder dus nou al helemaal aan te geven welke kant je op zou moeten, wil ik toch wel even een richting aangeven.
    We zien het ook een beetje terug in de discussie met gerrit Stevens hierboven: we geven in NL nu wel erg weinig voorrang aan het échte toptalent, omdat we "iedereen goed "vinden. Want tja, smalle sport, iedereen pakt wel een medaille.

    Kijken we bijvoorbeeld naar de toch redelijk objectieve betsites, dan stond vooraf (as in vóóraf) Kodaira huizenhoog favoriet op de 1000 (1.5:1) met gewoon Jorien te Mors als tweede.
    (6.5:1). dat reflecteert gewoon de kansen: áls er iemand is die Kodaira kan verslaan, dan is ter Mors dat. Niet Wust of Leenstra.

    Ik heb het al (veel) eerder aangegeven: we selecteren in Nederland teveel mensen voor het OKT. En geven te weinig mensen een streepje voor.
    Ik dacht acht jaar terug was er zoiets als wat de 'Sven (en Ireen)-regel genoemd werd: als je bewijst er écht bovenuit te steken, krijg je een streepje voor in de selectieprocedure.
    Hoe je dat dan precies uitwerkt lijkt me beter elders te bespreken.

    Dat ik nu even voorbeeldjes gaf van de huidige OS is niet zozeer achteraf praten maar meer omdat die voorbeeldjes nu even beter aanspreken.
  17. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Oh, dus als jouw favroeieten niet worden geselecteerd dan moet het team ook maar verliezen? Denk je ook zo bij bijvoorbeeld het Nederlands elftal?

    Jezus wat een zurigheid. Sorry hoor, ik kan daar niet zo goed tegen.
    Doet me denken aan de vrij vele Bernie Sanders supporters die per se wilden dat Clinton zou verliezen nadat hun favoriet niet 'geselecteerd' (gekozen voor de democraten dus) was.
    Kan daar niet zo heel goed tegen, komt misschien ook door de verkiezingen hier.

    Maar goed, ik ben dan ook nog supporter van de ouwe stijl die op success van zijn favoriet hoopt ipv. op onheil voor alle anderen...
    Snits, JohnZero, Hakkie2 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  18. arsimo

    arsimo Active Member

    Over de TP-selectie nog even: was Ter Mors trouwens in Sochi daarvoor wel geselecteerd? Uiteindelijk deed ze er wel aan mee en won dus (ook) daarbij goud. Kan me alleen niet meer herinneren of ze daar voorgeselecteerd was. Wat ik best vreemd zou vinden omdat ze zich voor die ene 1500m tenslotte met hakken over de sloot op het OKT geplaatst had en alleen dat het niet rechtvaardigde. Of had ze nog tussen het OKT en de OS nog iets bijzonder gepresteerd? Of speelde er nog meer?
  19. Jeronimo1

    Jeronimo1 Well-Known Member

    Precies lekker genieten van deze toprace en fantastische overwinning.

    Denk dat deze discussies die er rond ter mors zijn gedeeltelijk ook zorgen voor de beeldvorming omtrent haar. Zelf heb ik haar in ieder geval nooit zulke uitspraken horen doen
  20. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Er is er maar één of twee. OKT en in geval van Van Beek het EK. Maar nu was ze langzamer dan Marrit en toen duidelijk sneller hetgeen een teken is dat haar piek te vroeg kwam.

Deel Deze Pagina