1000 meter vrouwen, woensdag 14 februari 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door leenstrafan, 13 feb 2018.

?

Op basis van het verleden, wie VERDIENEN de drie medailles

  1. Heather Richardson-Bergsma

    28 stem(men)
    62,2%
  2. Brittany Bowe

    26 stem(men)
    57,8%
  3. Karolina Erbanova

    3 stem(men)
    6,7%
  4. Vanessa Bittner-Herzog

    3 stem(men)
    6,7%
  5. Nao Kodaira

    28 stem(men)
    62,2%
  6. Marrit Leenstra

    8 stem(men)
    17,8%
  7. Jorien ter Mors

    11 stem(men)
    24,4%
  8. Miho Takagi

    6 stem(men)
    13,3%
  9. Ireen Wüst

    2 stem(men)
    4,4%
  10. iemand anders, leg uit in de comments

    1 stem(men)
    2,2%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Heel lang geleden... en remember: prestaties uit het verleden en garanties...:);)
  2. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Klopt, het was Duif die dat zei.
  3. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    je doelt op het afzeggen? Ik heb de exacte stand niet bijgehouden, maar voor mijn gevoel zit daar niet veel onderling verschil tussen.
  4. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ze werd ooit derde in WC 3000. De enige 5km die ze tot nu toe reed was op NK allround 2013 (dec. 2012) en die won ze voor alle Nederlandse toppers.
  5. Duif

    Duif Well-Known Member

    Klopt. In ieder geval door mij. Weten zullen we het nooit, maar met "aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid" denk ik dat ze in Sochi ook de 1000 had gewonnen. Maar had is als hebben is geweest, dus aan die wetenschap hebben we niks meer.
  6. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Gerrit, ik snap dat je fan van ter Mors bent, maar je beroept je nou wel op resultaten van heel lang geleden. Leenstra heeft dit seizoen nog een aardige 3k gereden, ter Mors heeft geen enkele 3k gereden deze olympische cyclus...
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dit was een hele goede race van Ter Mors. Ze laat zien, zoals ze vaker heeft laten zien, dat ze fantastisch kan schaatsen.

    Wellicht dat ze ook beter kan dan dit. Dat ze echt kan gaan overheersen op de 1000 of 1500m. Maar dat wil ik dan wel eerst zien, voor ik zeg dat ze dat doet... en al helemaal de stelling dat ze elke afstand kan domineren is nogal sterk. Met haar start zal de 500m nooit zo worden dat ze die domineert, ze kan hem misschien wel af en toe winnen. En de 3000m en de 5000m heeft ze weinig gereden en zal ze wellicht nooit meer rijden (haar woorden), dus dat zal ze nooit kunnen laten zien.

    Ik ben benieuwd wat ze de komende jaren kan laten zien. Kan zo constant zo'n hoog niveau halen? Maar voor nu: wat een fantastische race en wat een hoog niveau op deze afstand.
  8. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Kleine kans nog op de relay als daar met penalties gestrooid wordt.
  9. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Je vraagt je af waar ze toe in staat. Dat dus en volgens mij zou ze dat nog kunnen. Gezien haar slotrondes op de 1500 als ze in vorm geeft aan dat ze nog meer inhoud heeft dan Wüst.
  10. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik heb niets onbeleefd gezegd, volgens mij.

    En jij reageert zeker achteraf, omdat je met voorbeelden komt die alleen achteraf waarde hebben. Als Bergsma niet die sterke trainingswedstrijden zou hebben gereden en Bob de Vries goud had gepakt voor Kramer en Blokhuijsen, alledrie in toptijden, had je het Bergsma-op-de-5km-voorbeeld niet gepakt. En als Ter Mors vandaag gefaald zou hebben had je haar ook niet genoemd voor de 1500 meter. Dus is absoluut achteraf-gepraat, sorry dat ik het zeg.

    Dat ik 'op gevoel' zei komt omdat ik dat opmaakte uit jou voorbeelden. Een andere manier om Bergsma op de 5km of Ter Mors op de 1500 meter te krijgen is er namelijk volgens mij niet. Maar goed. Leg me uit hoe jij had willen selecteren. Ben oprecht benieuwd.
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Dat is niet waar, die slotronde geeft aan dat Wüst meer moeite moet doen om de snelheid van de 1500m te halen. Niet dat ze minder inhoud heeft.
  12. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Dit jaar is ze niet superieur, ze heeft gewoon deze race gewonnen met een hele goede tijd. Haar 1500 in 2016 was inderdaad super, maar haar 1000 was echt niet superieur, die won ze enkel omdat Bowe die race faalde. Verder is het geen kwestie van falen of superieur zijn, ze is gewoon 1 van de beste op de 1000 en 1500 die ze soms wint en soms niet. Ze heeft in haar carrière een aantal echt supergoede races gereden, uit mijn hoofd: 2x in de 1.53, NK Allround 2013, deze 1000.
    Ik ben het er niet mee eens dat Ter Mors intrinsiek de beste 1000-meterrijdster is omdat ze nu een wereldrecord laagland rijdt. Ze heeft hiervoor nog nooit een echte toptijd gereden op de 1000 op laagland (1x onder de 1.14,5) en op hoogland alleen maar tijden die vergelijkbaar zijn met wat Richardson, Bowe, Zhang, Nesbitt, Kodaira en Takagi ook hebben. 1x met een ideale loting 3 tienden harder rijden dan de nummer 2 is blijkbaar genoeg om intrinsiek de beste 1000-meterrijdster te zijn. Dat gaat er bij mij niet in, we zeiden na de vorige spelen ook niet dat Zhang op basis van die ene toprit intrinsiek de beste 1000-meterrijdster was.

    De 1500 vind ik een ander verhaal, daar denk ik wel dat ze momenteel intrinsiek de beste is, omdat ze volgens mij momenteel de enige is die in de 1.53 kan rijden op laagland, maar ook die wint ze nog vrij vaak niet.
    RodyTur10, chicagodude en strawbale vinden dit leuk.
  13. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Het lijkt erop dat ik een soulmate heb. WK sprint zou dit jaar in deze vorm toch kunnen.
  14. Forza

    Forza Active Member

    Nee, maar ik ben er vrij zeker van dat ze niet minder op de 3km is dan Leenstra en beter dan van Beek. Dus je moet haar altijd boven van Beek kiezen.
  15. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Nou, nou.... Bowe heeft gefaald dus... en dit geldt niet voor Takagi en Wust nu op de 1.500 m? Is beetje makkelijk. Voor de rest ben ik wel eens met je betoog.
  16. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Jij bent daar zeker van, maar ik denk dat Ter Mors daar niet eens zeker van is. Laat staan dat je op basis van die onderbuikgevoelens een olympische selectie moet gaan bepalen als bondscoach.
  17. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Bowe werd door Ter Mors in Stavanger verslagen. Jorien was inderdaad niet superieur op de 1000m. Ik zou zeggen zelfs matig want ze reed met beiden armen los om snelheid te kunnen maken. En dat was geen goed teken. Dit was een veel betere race.
    Maar in 2016 was ze gewoon één van de favorieten juist ook op basis van Stavanger.
  18. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Behlave dat de opmerking van @Hakkie2 over de snelheid waar is, is het ook veeel te makkelijk gedacht om een snellere slotronde op de 1500 meteen maar te extrapolerene naar een hele sterke 3k.
    G1ant vindt dit leuk.
  19. RodyTur10

    RodyTur10 Well-Known Member

    En ik vind dat onterecht.

    Je argument dat de zwakke slotronde hoort bij het type schaatser als Nuis is natuurlijk geen argument. Dan kun je zeggen dat Leenstra hier ook een fantastische race rijdt, want ze rijdt deze op de top van haar kunnen, ze heeft simpelweg de snelheid niet om met de echte sprinters mee te kunnen, dus dat kan je haar niet kwalijk nemen.

    Het gaat om hoe bijzonder de race is en dan kun je dat alleen objectief meten aan de hand van eindtijden (en de concurrentie). De tijd van Nuis op de 1500 was heel goed, maar niet uitzonderlijk zoals de wereldrecords van Nuis (1000m laagland), Bloemen (5000), Kodaira (500 laagland, 1000), Ter Mors (1000 laagland) en Japan (TP !!!!!).

    Het verschil met de concurrentie op de 1500 bij Nuis komt gewoon door weinig goede tegenstand. Als je eerlijk bent dan zou Roest met 1.44,8 eigenlijk geen medaille moeten kunnen halen. Kramer rijdt dat zonder op die afstand te trainen. Wüst pakt de 1000 mee, rijdt een goede 1.15,32 en wordt daarmee slechts 9e (door de sterke concurrentie). Kramer had met een goede 1500 een medaille gepakt.

    De beste race van het seizoen is heel lastig om te zeggen, omdat er dus inderdaad ontiegelijk hard is gereden door velen. Maar voor nu zeg ik dat de ploegenachtervolging door Japan in Salt Lake City met die tijd van 2.50,87 wel in mijn geheugen gegrift staat. Wat een massale verbetering, dat was echt ongekend. Van de andere wereldrecords kun je ook zeggen dat het er ook wel een beetje inzat dat de tijden wat zouden kunnen worden aangescherpt.
    Forza vindt dit leuk.
  20. Khlebnikov

    Khlebnikov Well-Known Member

    Eh, het is hoog van de toren blazen.
    Afz. de taalpolitie. ;)

Deel Deze Pagina