1000 meter vrouwen, woensdag 14 februari 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door leenstrafan, 13 feb 2018.

?

Op basis van het verleden, wie VERDIENEN de drie medailles

  1. Heather Richardson-Bergsma

    28 stem(men)
    62,2%
  2. Brittany Bowe

    26 stem(men)
    57,8%
  3. Karolina Erbanova

    3 stem(men)
    6,7%
  4. Vanessa Bittner-Herzog

    3 stem(men)
    6,7%
  5. Nao Kodaira

    28 stem(men)
    62,2%
  6. Marrit Leenstra

    8 stem(men)
    17,8%
  7. Jorien ter Mors

    11 stem(men)
    24,4%
  8. Miho Takagi

    6 stem(men)
    13,3%
  9. Ireen Wüst

    2 stem(men)
    4,4%
  10. iemand anders, leg uit in de comments

    1 stem(men)
    2,2%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    massastarts vrouwen is toch een zekerheidje voor minimaal een medaille.. bij de mannen zie ik NL geen medaille pakken op de MS.
  2. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ja, wie wil je er uit gooien? De olympisch kampioen op de 1500 die zilver pakte op de 3000? Of de nummer 3 van de 1500 of de nummer 4 van de 1500 (die een honderdste van een medaille af was)? Of de nummer 3 van de 3000m?


    Laat Ter Mors zich nu vooral vol gaan richten op de 1500m shorttrack, daar heeft ze gewoon een kans.
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Schouten/Van der Weijden is een prima koppel, die kunnen zeker wel winnen. Zeker omdat Bo Reum Kim echt niet goed leek op de 3000m, ik geloof niet dat ze bewust zo traag was.
  4. arsimo

    arsimo Active Member

    Mannen 500m zou zelfs wat raar zijn als Nederland geen enkele medaille pakt. Goud is echter niets van te zeggen.

    Massastarts zie ik als veredelde loterij. Best leuk, maar van alles kan gebeuren. Nederland is echter niet kansloos. Zie Blokhuizen die er eigenlijk nooit aan meedoet (wel ervaring heeft in dat soort wesstrijden vanuit de "wieletjes" trouwens) fraai het EK massastart winnen waar toch heel wat massastart medaillekandidaten op deze OS aan meededen (niet de niet europeanen natuurlijk). Als Verweij goed is geef ik hem best wel kans, hij zal gebrand zijn. Als-ie niet goed is trouwens kan beter Blokhuizen met Kramer het gaan proberen. Ineke Schouten is trouwens bij de vrouwen een serieuze medaillekandidaat.
  5. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    ^dit. Fantastische race van ter Mors, en leuk haar zo happy te zien

    Maar wel wat overdreven reacties, nl
    -ze zou de 1500 ook gewonnen hebben. Op het okt won ze de 1000 ook met overmacht om daarna op de 1500 het niet te kunnen.
    -ze had 4 jaar geleden ook de 1000 gewonnen. Behalve dat Zhang een toprace had toen, was ter Mors toen juist meer van de inhoud, terwijl ze nu juist veel meer sprinter is.
    -ze kan in potentie klassen voorbij...kom kom, die tijden liggen nog steeds erg ver weg, behalve de 500, en of ter Mors sprint en duur zo goed kan combineren is niet te zeggen.

    Wat wel zo is, is dat ze veel meer kan en kan winnen dan ze tot nu toe doet. Dat heeft met keuzes te maken maar ook met haar kwetsbaarheid.

    Ze heeft de potentie om hele scherpe WRs meer te zetten, vooral op de 1500, ik denk dat zij als eerste onder de 1.50 zou kunnen
    Sidekick, Jeronimo1, G1ant en 2 anderen vinden dit leuk.
  6. Forza

    Forza Active Member

    De rit van Ter Mors is tot nu toe het beste wat ik heb gezien op deze spelen, een niveau dat de perfectie benadert. Ik weet nog niet helemaal zeker of ik dit de beste race van het seizoen vind, want de 1000m van Nuis op het OKT en het wereldrecord 5km van Bloemen waren ook nagenoeg perfect. Het geeft aan wat voor een geweldig schaatsjaar dit is.
    RodyTur10, chicagodude, Jeronimo1 en 2 anderen vinden dit leuk.
  7. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Die Ter Mors lijkt me zo'n type die als ze over een paar jaar aan biatlon zou gaan doen daarin over 4 jaar ook een medaille gaat pakken. Dat zou wat zijn want dat is wel een van de koningsnummers op de OS-winterspelen.
  8. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Niet allemaal tegelijk... ze lijkt meerdere afstanden tegelijk niet aan te kunnen, dus allrounden wordt lastig.
    Maar op een goede dag kan ze wel op losse afstanden mooie dingen laten zien...net als Wust, maar net een fractie sneller.. alleen moet ze wel goed zijn fysiek.
  9. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Bovendien weten we niet hoe goed ter mors op langere afstanden is. De ST relay is geen goede graadmeter want daar rijd je niet de hele afstand.
  10. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik zie ter Mors wel een medaille pakken op de 500 trouwens.

    Goud en zilver zie ik toch naar kodaira en lee gaan, maar je weet nooit...
  11. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ze heeft 10 stemmen gekregen in de poll wie zou een medaille verdienen... dit is volgens mij de enige afstand waarbij een Nederlandse medaillekandidaat ( en eigenlijk was zij de enige serieuze kandidaat op de 1.000 m) zo weinig stemmen heeft gekregen vergeleken met de andere afstanden.

    En nu is het helemaal de andere kant: ze is zo goed, dit en dat.. stel haar op voor de TP, etc... persoonlijk heb ik zoiets van: of je bent fan of je bent geen fan.
  12. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    De 1500m van Nuis gisteren was ook niet slecht
    Forza vindt dit leuk.
  13. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Op basis van de afgelopen jaren, waarin ze vaak ontbrak door allerlei redenen was het niet per se Ter Mors die de medaille het meest zou verdienen. De top drie in de poll was Kodaira, Bowe en Bergsma. Alle drie vrouwen die vaker dan Ter Mors hoge ogen gooien in de wereldbeker, alle drie vrouwen met een wereldrecord op de 1000 meter op hun naam en alle drie nog geen Olympische medaille hadden (individueel). Dus dat mensen in de poll op die drie stemmen dat is goed verklaarbaar. Jorien ter Mors staat in de poll boven Leenstra, Takagi en Wüst en die hebben toch nog wel meer fans hier op het forum.

    Verder vind ik het raar dat je insinueert dat je geen complimenten mag maken aan iemand waarvan je geen fan bent. Als ik moet kiezen tussen óf fan zijn óf niet, dan ben ik geen fan van Jorien ter Mors. Ik ben fan van Marrit Leenstra en Jorien vind ik als persoon een stuk minder aansprekend. Toch wil ik graag een groot compliment maken aan Ter Mors omdat ze een van de beste schaatsraces van de laatste jaren heeft gereden (alle afstanden) en dat doet op het belangrijkste moment. Ik vind haar heel erg goed, maar dat maakt mij nog geen fan.

    En dat @gerrit stevens haar nu op wil stellen voor de TP is logisch, Gerrit is volgens mij wel fan van Jorien ter Mors en bovendien kan het zijn dat je denkt dat een team met Jorien ter Mors meer kans heeft om de gouden medaille te winnen.
    ZeeKoei, Duif, strawbale en 2 anderen vinden dit leuk.
  14. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Vlak Herzog (44.79) en Erbanova (45.06) ook niet uit, die waren na 600 meter respectievelijk 0,27 sneller dan en precies gelijk aan Ter Mors. Bowe had na 600 meter ook nog een snellere tussentijd (44.88).
    strawbale vindt dit leuk.
  15. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    haha
    Ik heb niks tegen ter Mors, maar ik had liever een winnaar gezien die het hele seizoen sterk reed. Net als bij Wust heb ik wat moeite met schaatsers die zo extreem pieken. Het schaatsen bestaat voor mij niet alleen uit de Olympische Spelen. Die overwaardering van Olympische titels is overgewaaid uit Amerika en het lijkt inmiddels het enige wat nog echt telt.
    Nee het zit momenteel zo mee dat Anice Das zo maar eens goud kan halen. :)
  16. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik ben ook een beetje bang daarvoor. Kodaira is erg goed, maar volgens mij niet zo top meer als eerder in het seizoen, terwijl Lee juist sterker leek te worden en zich alleen gericht heeft op de 500. Ze zou zomaar weer kunnen winnen.
    strawbale vindt dit leuk.
  17. Forza

    Forza Active Member

    Klopt. Hij ging alleen een beetje kapot in de laatste ronde, vandaar dat ik de race van Ter Mors een stukje hoger inschat. Nuis heeft natuurlijk nog de kans om zelf ook zo'n mooie 1000m te rijden!
  18. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Misschein genoeg om een apart topic voor aan te maken, maar met het OKT als procedure heeft Nederland, ale prestties ten spijt, behoorlijk de plank misgeslagen
    - Roest zou naar de TP moeten
    - Bergsma had de 5 km moeten rijden
    - ter Mors had de 1500 moeten rijden
    - ter Mors zou inderdaad een goede zijn voor de TP

    Zeker tav de aanwijzingen voor TP en MS zou je nu alsnog wat kunnen bijstellen
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Roest is gewoon aangewezen voor de TP, toch?

    En bij de 1500 ben ik het niet met je eens. Daar werd Nederland 1, 3, 4. Het is helemaal niet zeker dat dat met Ter Mors beter zou zijn.
  20. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Er wordt hier wel heel erg veel uit zijn verband getrokken. Volgens mij heb ik voor dat de 1500m vrouwen werd gereden al gezegd dat de kans groot zou zijn dat Ter Mors zou winnen als ze mee zou doen. Volgens mij heb ik dat gezegd na haar trainings 1000m. Volgens mij had ze best een paar behoorlijk 1500m in het voorseizoen, tevens is ze de regerend kampioen. Na deze 1000m lijkt het mij niet raar dat Ter Mors in de 1.53 had gereden. Overigs ben ik blij dat ze niet mee deed want dan had Wust misschien geen historie geschreven en dat vind ik toch ook veel waard.

    Ik zeg al jaar in jaar uit dat Ter Mors de beste (ook als ze niet presteert) van allemaal is. Om dat ze zeggen hoef ik toch geen fan van haar te zijn? Ik probeer ook altijd objectief ernaar te kijken.

    De sterkste ploegenachtervolgingsploeg lijkt mij toch Ter Mors, Leenstra en Wust op dit moment, alleen ik weet niet of ze dat nog kunnen of willen veranderen. Deze ploeg maakt kans tegen Japan elke andere normaal gesproken niet, omdat ze dan in het begin te veel laten liggen.

    Voor de rest gun ik het Ter Mors om ook geschiedenis te schrijven door op de 1500m Shorttrack ook een medaille te winnen, al wordt dat heel moeilijk denk ik.

Deel Deze Pagina