Olympisch kwalificatietoernooi 26 t/m 30 december 2017

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 16 dec 2017.

  1. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Het zal ook afhangen of hij bereid is reserve/4e man op de TP te zijn of weer een Sochietje doet
  2. andre77

    andre77 Active Member

    Ireen Wüst heeft zich afgemeld voor de 5000 meter. Dat is heel jammer, want ik denk dat ze zeker kans zou hebben op Olympisch goud.
    En ze wil overigens graag met Letitia de Jong naar de OS, maar door haar afzegging wordt deze kans alleen maar kleiner.
    Duif vindt dit leuk.
  3. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    De Jong, Achtereekte of Schouten zal vast wel top 2 rijden.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik denk dat het gewoon Bob de Vries wordt. Kunnen tegenstanders lekker de gaten dichtrijden. :p
    strawbale vindt dit leuk.
  5. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Als het maar 1 van die is, moet de tweede wel een geschikte MS rijdster zijn.

    Uit het huidige lijstje weet ik niet wie er met Schouten mee moet. Wüst? A. De Jong? Achtereekte? Ter Mors?
    Das, Leenstra, L. De Jong, Van Beek lijken me sowieso geen optie, maar die eerste 4 zijn ook niet ideaal.
  6. Mey

    Mey Well-Known Member

    Vaak? Afgelopen jaar gingen ze toch juist allemaal prima op de 1500 meter. Ik denk trouwens niet dat hij Krol aankan, maar dat is meer de kwaliteit van Krol dan dat Kramer de afgelopen tijd slechte 1500 meters gereden zou hebben.
  7. stijnsportgek

    stijnsportgek Well-Known Member

    Ik geloof nooit dat Wüst echt aanspraak zou kunnen maken op goud op de 5 km. Daarvoor heeft ze toch echt te weinig specialistisch getraind. Een Sablikova of Pechstein versla je niet zomaar op je basisniveau. Qua uithoudingsvermogen zullen zij altijd aan het langste eind moeten trekken.
  8. Mey

    Mey Well-Known Member

    Zie trouwens dat Bob de Vries zelfs het wereldbekerklassement ooit eens gewonnen heeft. Weliswaar in het vorige olympische seizoen (toen nog niet olympisch dus waarschijnlijk door weinig topschaatsers serieus genomen), maar laat wel zien dat Kuiper serieus over hem moet nadenken als deelnemer ipv Bergsma of Kramer.
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Goud zag ik ook niet gebeuren. Zilver of brons wel. Zeker als ze in een goede flow zit. Maar goed, dat gaat dus niet.


    Ik hoop vooral op De Jong en Achtereekte vanmiddag. Dan kan L. De Jong op de 500m en Van der Weijden mee voor de MS. Zit NL wel aan 10, dat is dan weer slecht voor het maximum van 80 dames.
  10. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Faire reactie hoor, maar even een paar dingen toelichten:

    Ze kwam al overtraind terug uit Sochi; daar en in dat seizoen reed ze werkelijk alles, zowel langebaan als ST. Ze liep daarna volgens mij een infectie op en had het privé zwaar waardoor ze in feite tegen een burn-out opliep. Ze raakte overtraind toen ze net een zomer onder de vlag van Clafis reed, maar ze heeft zelfs nog nooit met dat team getraind. Daarom heeft Anema/Jonker het contract met haar laten ontbinden. Ze trainde alleen maar zelf op de fiets en met de shorttrackers. Waar Anema met Otter een plan zou opstellen om haar te begeleiden, werd enkel het plan van Otter getrokken. Het nieuws dat Ter Mors overtraind was vernam hij Anema vanuit het nieuws. Pijnlijk. Als juist iemand het zijne kan vertellen over hoe het lichaam te preserveren onder zware omstandigheden... Het leek mij - karakters daargelaten - een match made in heaven. Dat sterke lijf van Ter Mors met diepgangstrainingen van Anema. Waar ze altijd al teer overkwam zou dat verholpen kunnen worden, maar helaas.

    Het twijfelen aan haar mentaliteit doe ik vooral op basis van haar interviews. Altijd zegt ze weer dat ze iets er wel bij doet. Oh ja, dat shorttracken doe ik er wel bij, of die 1.500m die komt wel vanzelf. In het verleden ook met al die afzeggingen: 'maakt niet uit'. En nu: 'oh, kan ik geen WC wedstrijden rijden? Geen probleem, ik plaats mij wel'. Dat kan een paar keer goed komen, maar dat is deze keer niet gelukt. Ondertussen wel een paar keer bij dat sportprogramma van Jack van Gelder verschijnen natuurlijk. Dit is natuurlijk vooral gebaseerd op hoe ze overkomt op tv en dat hoeft niet veel te zeggen, maar de laksheid die er vaak van afstraalt in combinatie met alle afzeggingen..

    Ik ken ook weinig wereldtop die zo vaak ziek worden. Eens in de zoveel tijd is dat als topsporter niet meer dan normaal, maar Ter Mors heeft het ieder seizoen meerdere keren. En vaak nog eens in de voorbereiding op cruciale toernooien. Als je dan al die voorgeschiedenis hebt, dan doe je ook iets niet goed. Dit jaar gaat ze juist weer méér shorttracken, terwijl ze vorig seizoen al de helft van de langebaanwedstrijden moest missen (shorttracken deed ze uiteindelijk ook niet veel). Mja, dan moet je conclusies trekken. Juist schaatsers met veel diepgang (midden- tot lange afstanden) overkomt dat veel minder dan sprinters die explosiviteit moeten leveren. Ik ben altijd al van mening geweest dat allrounden meer haar ding zou zijn (zeker in zo'n deelnemersveld onverslaanbaar met haar 500m). Dan hoor je echter in interviews dat ze die 3.000m en 5.000m (trainingen) niet leuk vind, want ze zijn zwaar... Als ik nu terugdenk, dan zou dat echt een rampcombinatie zijn geweest: Anema en Ter Mors. 'T is echt mijn type niet, ondanks al dat potentieel.
    leenstrafan, alexander79, Monique en 2 anderen vinden dit leuk.
  11. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Dat was een leuk jaar, maar inderdaad deden juist in dat jaar minder toppers mee (zoals Bergsma, Lee en Francolini) omdat het nog niet Olympisch was. In de jaren daarvoor deden wel veel toppers mee. https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldbeker_schaatsen_2013/2014_-_Massastart_mannen

    Dat waren nog de jaren dat Anema het deed met zijn pupillen. In dat jaar won Bob de Vries het klassement, werd Stroetinga 2e en werd Groeneveld 6e. De jaren daarvoor waren nog wat succesvoller met zeges van Stroetinga, Groeneveld en Bergsma die vrijwel altijd oa. Contin, Lee, Swings, Mantia en Silovs voorbleven. Vooral deze blijft machtig mooi:
    Snits vindt dit leuk.
  12. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Op Olympisch goud?! :eek:.. heeft Sablikova zich afgemeld zonder dat ik het weet?
  13. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Nee, maar je hebt blijkbaar een voorseizoen met constante rugproblemen gemist...
    Pechstein is voor mij de favoriet.
  14. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Is het echt mentaliteit? Of is het toen zo gemakkelijk gekomen... dat ze beetje overmoedig werd?! Ze kwam, ze won... en ging weer. Maar nu wordt ze met het feit geconfronteerd dat het niet altijd ultra makkelijk gaat, je moet kunnen knokken. Benieuwd of ze dat kan.

    Schaatsfans hebben niet zoveel met outsiders.. valt wel op. Als je niet in het plaatje past of bij de juiste ploeg zit, dan ben je al gauw: niet mijn type.
  15. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Zelfs zonder Sablikova.. is Wust toch geen favoriet voor goud op de 5 km. Een outsider die op een goede dag een uitschieter kan hebben, maar favoriet? Zeker niet dit seizoen waar al zelfs de 3.000 m te lang lijkt te zijn.
  16. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Nou ja, als er eentje hier met zijn voorliefde voor de marathonsport op outsiders in het langebaanschaatsen valt... :D
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Zat outsiders die wel worden gepruimd. Neem Davis, misschien wel de populairste schaatser van de afgelopen 10 jaar. Maar de meeste fans, van welke sport ook, hebben niks met sporters die altijd klagen dat nu het ene niet goed is, dan het andere niet goed... en daar heeft Ter Mors wel een specialiteit van gemaakt.
    Monique en Lorca vinden dit leuk.
  18. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Jorien heeft nu een wijze les geleerd: je kunt niet altijd iets maar effe doen.. soms je moet er VOL voor gaan. Tot nu toe was het door haar talent wel goedgekomen en heeft ze prachtige dingen laten zien, maar nu moet ze laten zien dat ze kan knokken.

    En het niet geliefd zijn: Tsjaa... outsiders he. Bergsma, Bob de Jong, Ter Mors.. als je de favorieten paar keer verslaat, dan wordt je al gauw minder 'geliefd'... lijkt het.
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Bergsma komt het gewoon door zijn rare coach met zijn wereldvreemde uitspraken, Bob de Jong was ook in de schaatswereld zelf zo moeilijk dat hij in geen enkel team welkom was.

    Takagi, Davis... de lijst met populaire concurrenten voor de favoriete toppers is eigenlijk eindeloos. Of kijk naar vandaag: de meesten zullen hier hopen op Krol, niet op Kramer. En Krol lijkt me toch normaal niet iemand die bij de standaard favorieten hoort.
  20. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De laatste kansen voor 2017.
    De 5000 meter dames is de spannendste afstand van dit toernooi. De dames rijden hem weinig en ook nog al eens met wisselende resultaten. En dan zijn er ook nog maar 2 plekken. Dus het is allemaal op voorhand erg onzeker:

    Carien Kleibeuker 39, Clafis 50%
    Carlijn Achtereekte 27, Lotto-Jumbo 39%
    Antoinette de Jong 22, Justlease 37%
    Irene Schouten 25, Clafis 30%
    Esmee Visser 21, RTC Noord 23%
    Lisa van der Geest 23, MKBasics 13%
    Femke Markus 21, RTC Noord 5%
    1-5%
    Reina Anema 24, Frysk
    >0-1%
    Melissa Wijfje 22, Justlease
    0%
    Annouk van der Weijden 31, Plantina-allround
    Linda de Vries 29, Plantina-allround
    Sanne in 't Hof 19, RTC Oost

    Op de 1500 meter mannen ook volop spanning. Nummer 1 lijkt wel duidelijk, maar de nummers 2 tot en met 4 zijn too close to call.
    Kjeld Nuis 28, Lotto-Jumbo 85%
    Thomas Krol 25,Plantina-sprint 63%
    Sven Kramer 31, Lotto-Jumbo 58% (oei, die heeft een 5000 en een 10000 gereden)
    Koen Verweij 27,Plantina-allround 55% (oei, hij heeft vorige week een 5000 meter gereden)
    Patrick Roest 22, Lotto-Jumbo 31% (oei, hij heeft vorige week een 5000 meter gereden)
    1-5%
    Marcel Bosker 20, Justlease (etc...)
    Lucas van Alphen 26,Plantina-allround
    >0-1%
    Jan Blokhuijsen 28, Justlease
    Pim Schipper 29,Plantina-sprint
    Douwe de Vries 35, Lotto-Jumbo
    Thomas Geerdinck 22, Justlease
    0%
    Lennart Velema 24, IKO
    Chris Huizinga 20, Lotto-Jumbo
    Thijs Roozen 23, IKO
    Simon Schouten 27, Clafis
    Jos de Vos 26, Justlease
    Wesly Dijs 22
    Tijmen Snel 20, RTC Zuidwest
    Gijs Esders 25, Friesland
    Joep Kalverdijk 22, Spindl

Deel Deze Pagina