ISU World Cup 1 2017/18 Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 7 nov 2017.

  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Grootste verliezer van het weekend is toch Bergsma. Dat gaat leuk worden.. ik zie hem echt onder de druk bezwijken bij het OKT.
    Zo koel als Sven is, zoo.... twijfelkontje is Bergsma.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Volgens mij heeft Bergsma de afgelopen jaren maar op 1 belangrijk moment gefaald: de 10km bij het NK 2015/2016. Al jaren vaste klant op het WK 5km met Kramer.
  3. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Lorentzen is door zijn goede 500 en 1000 meter van dit weekend gestegen naar plek 5 op de adelskalender sprint laagland. Koelizjnikov heeft zijn eerste plek verstevigd. Kai Verbij is 1 plaats gezakt, ondanks zijn laagland pr. Zie hieronder de top 10:
    upload_2017-11-12_22-56-11.png
  4. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Aan Kuiper heb je niks langs de kant, zie ook de MS.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De mass start ligt lastiger omdat de rijders op veel dingen moeten letten.
  6. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Nao Kodaira is gestegen van plek 2 naar 1 op de adelskalender sprint laagland. Vanessa Herzog is gestegen naar plek 9. Zie hieronder de top 10:
    upload_2017-11-12_23-27-22.png
    EenBrabander vindt dit leuk.
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    In jouw reacties na de TP kreeg eerst Sven Kramer de schuld van het falen (onrust door zijn afzegging), toen Koen Verweij (haalde de Sochi-wond weer open) en daarna Blokhuijsen (loste het lossen van Bergsma verkeerd op). Alleen Arie Koops ontbreekt nog. Over oude reflexen gesproken.

    Sorry voor de sneer. Nu inhoudelijk.

    Ze lieten Bergsma op kop rijden maar duwden hem continu. Dat is een tactiek die ook andere landen regelmatig gebruikt hebben. Ik ben geen onderzoeker, maar het zou mij niet verbazen als het voordeel van geduwd worden in de buurt komt bij in de slipstream rijden. Met het bijkomende voordeel dat je de zwakke schakel dan continu in het zicht houdt.

    Verder: Bergsma had gewoon een slecht weekend. Kan gebeuren. Geen paniek. Hij verdient zeker krediet. Maar het is ook terecht om kritisch te blijven kijken naar zijn snelheid in de teampursuit en dat doe ik dan ook. Precies hetzelfde als dat je kritisch moet kijken naar de vraag of Verweij genoeg inhoud heeft. Verweij is niet de Verweij van 2014, die ook 5 en 10 kilometers reed. Als hij vrijdag zou zijn gelost in de slotfase was ik kritisch geweest. En jij ook! Resultaten uit het verleden tellen niet meer. Dat geldt ook voor Bergsma.

    Over de Massastart: dat er hier gezegd wordt dat het met Verweij ipv Stroetinga beter zou zijn gegaan is onzin. Grote kans dat Verweij het gat op Swings en Michael niet had dichtgereden, zoals Stroetinga wel deed. Dan was de zege weg geweest.

    Bergsma deed het daar gewoon goed. Stroetinga had erbij moeten zitten, ondanks zijn inspanning vlak daarvoor. Of is er een reden bekend dat hij de slag miste?
    Monique, Sidekick, Lorca en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Je leest hier vooral wat je wil lezen. Wat ik zei is dat Bergsma's plannen enorm omgegooid werden door het afzeggen van Kramer. Omdat het beide teamonderdelen zijn waar de samenwerking nauw luistert. Moet je nagaan: eerst heeft Bergsma geaccepteerd, waarschijnlijk na een oorwassing door Verweij (zie Telegraaf link) dat hij met hem de mass start (moest) rijden. Vervolgens komt diezelfde Verweij er in een keer bij op de TP en valt hij weer weg op de mass start. Hoeveel meer onrust wil je hebben? Komt ook nog eens bij dat Verweij 3 jaar nergens was en nu haantje de voorste speelt terwijl Bergsma na Kramer de meest constante factor is. Blokhuijsen reed gewoon tot 3x toe de trein kapot terwijl de bondscoach als een zak zout langs de kant bleef staan.... Is er dan nergens een plan voor dit worst case scenario?
    vergeer vindt dit leuk.
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Jij zet hier weer Verweij als de boze man neer.

    Maar als er 1 dit weekend constant met het teambelang bezig was, was het Verweij. Tot mijn verrassing was hij enorm volwassen en gaf hij niemand de Zwarte Piet. Die was dus zeker niet de oorzaak van het falen.


    Het zou zo fijn zijn als jij 1 keer zou erkennen dat het hier volledig door Bergsma kwam, die dit weekend hopeloos was (ook op de 5000m). Dat Bergsma gewoon zo slecht was, dat het met hem onmogelijk was om voor een medaille te rijden, maakt niet uit wat de andere 2 hadden gedaan. Geef dat nou een keer toe, zelfs Bergsma geeft zichzelf ook volledig de schuld.
    Monique vindt dit leuk.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het beslissende moment:

    Mass_start_Heerenveen_beslissing_klein.jpg

    Stroetinga zit achteraan het groepje Swings. Na de aanval van Tsuchya valt er een gat achter Lee omdat de Noor het niet dicht krijgt. Op dat moment springt de tweede Koreaan alsnog naar het eerste groepje toe. Ontzettend slim gespeeld van de Koreanen die tot dan toe helemaal niets deden in de wedstrijd en vooral de anderen tegen elkaar lieten rijden. Het lukt ze steeds weer in de eerste mass start van het seizoen, ook in 2014-15 en 2016-17 deden ze het soortgelijk. Je ziet Mantia die ontzettend attent reed even later omkijken wie er mee zitten. Of je dit een fout van Stroetinga kunt noemen weet ik niet, misschien had hij meer naar voren moeten zitten, dan had hij gezien dat er een gat viel. De vraag is of hij dit dan dicht had gereden.
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    @Hakkie2: maak je niet zo druk! Ik geef nergens Verweij de schuld van het falen. Ik geef alleen aan dat de hele reeks gebeurtenissen precair is gezien het verleden. Ik heb al duidelijk aangegeven dat Bergsma minder was. Dat betekent niet dat je dan maar de boel moet laten crashen zoals nu gebeurd is. Misschien moet jij je eens gaan verdiepen in de betekenis van TEAM pursuit?
  12. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Jij insinueert wel steeds vanalles, waarbij je iedereen er bij sleept behalve Bergsma.



    En zelfs al hadden ze braaf op Bergsma gewacht, hem op sleeptouw genomen. Dan zouden ze toch nog geen top 3 hebben gereden. Op dat moment was er niets meer te redden, gewoon omdat Bergsma het tempo had om max 6e/7e te worden. Kan gebeuren, maar zoek dan niet naar excuses.

    En als het door het verleden komt, dan is dat ook met name de schuld van Bergsma. Die had zich daar na 4 jaar wel overheen moeten zetten als een volwassene, of van te voren aan moeten geven dat hij niet mee deed. Maar ik denk niet dat het verleden er hier toe deed, Bergsma was gewoon slecht en als ik hem was zou ik vandaag bij de dokter zitten om wat bloedtestjes te doen.


    Geen excuses dus, Bergsma was slecht en dat was het. Dat was de enige reden.
  13. proeme

    proeme Well-Known Member

    is het ook een optie dat Bergsma gewoon niet goed genoeg was?

    edit: oh, dat heb je blijkbaar al genoemd. Heb ik dan overheen gelezen.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Misschien niet. Als ze de situatie op 1:21 meteen hadden opgelost had Bergsma er nog door kunnen komen. Maar goed de boel is gecrasht. Nu zal de grote meerderheid wel gaan roepen dat Bergsma uit de TP gezet moet worden. Dan ben ik wel benieuwd wie dan de vierde man moet gaan worden.
  15. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    zou Stroetinga op Swings gerekend hebben om het gat te dichten, die dat niet deed omdat ie al 2x in de punten reed bij de tussensprints?
    "Door mijn plaats in de top 5 van de massastart ben ik al zo goed als zeker van de Spelen. Dat kan ik al afchecken. Wel vreemd dat de Nederlanders, die nog geen punten hadden gesprokkeld, het gat niet wilden dichtrijden. Ik snap hun tactiek niet altijd."
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik mag toch hopen dat Bergsma wat credit heeft opgebouwd de afgelopen jaren. Dat hij dit weekend de zwakste schakel was moge duidelijk zijn, maar hij was over de hele linie niet goed. Ook zijn MS en 5km reed hij niet zoals hij zou moeten kunnen en dat geeft hij zelf ook aan. Hem vanwege 1 zo'n weekend uit de TP gooien zou ik triest vinden.
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Swings had idd zijn doel wel bereikt en die heeft ook geen belang om met Stroetinga naar de streep te rijden. Ik denk dat Stroetinga gegokt heeft dat er geen gat zou vallen én dat de voorste groep wel weer stil zou vallen. Maar dat laatste gebeurde juist niet omdat Bergsma gas gaf.
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat roep ik zeker niet direct. Ik ben eerst voor kijken waarom het zo ging. Aan de 5000m was te zien dat Bergsma niet goed is. Als hij bijvoorbeeld toch iets onder de leden heeft, is het totaal onzinnig om hem af te rekenen op dit weekend.

    Dus zeker niet meteen uit de TP. Maar hij moet wel voor de bekendmaking wie er op de TP naar de OS gaan laten zien dat de snelheid wel weer terug komt. Want dat was op het NK ook al niet goed bij Bergsma. En ook in de voorbereiding heeft hij geen indrukwekkende rondetijden gereden, kijk bijvoorbeeld naar zijn zeer vlakke 3000m. Heel knap, maar kan hij ook snellere rondjes?

    Zo moet Verweij bewijzen dat hij langer aan kan dan 1500m. Dat had hij dit weekend kunnen doen, maar dat is dus mislukt.
  19. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Dit stukje zag ik nergens terug komen. Het leek alsof Bergsma degene was die zich dit weekend moest bewijzen... en niet Verweij die na 2,3 jaar terugkomt en niet meer op allrounden is gefocust.
  20. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Over Verweij ging het van te voren wel. Achteraf gaat het natuurlijk over degene die dit weekend bewees dat hij op dat moment de TP niet aan kon.

Deel Deze Pagina