Pavel Koelizjnikov betrapt op het gebruik van meldonium

Discussie in 'Lange baan' gestart door MasterAJA29, 8 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    En Aranxta Rus, die tennis toch niet onaardig?
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ze heeft haar naam alvast niet mee. ;)
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

  4. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Sommigen verdenken alleen buitenlanders he ;) wij Nederlanders zijn roomser dan de paus...
    strawbale vindt dit leuk.
  5. Duif

    Duif Well-Known Member

    Nee, Bart Veldkamp en Gunda Niemann waren de eersten, gevolgd door Rintje Ritsma.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Het zou me heeellll erg verbazen als Sablikova aan de doping zou zitten. Maar goed...ze is bevriend met Pechstein, ben je meteen verdacht he?! :rolleyes:
  7. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Elke buitenlander die geweldige tijden rijdt en titels pakt, is in de ogen van sommige mensen verdacht. En dan zegt ze nu ook nog af voor wedstrijden. Ja 1 +1 = 2... Zo simpel en slecht gedacht. Je kunt altijd twijfels hebben bij bepaalde prestaties (ook bij die van Nederlanders!), maar we kunnen niemand beschuldigen. Dus dat er door sommige mensen nu al bepaalde dingen gesuggereerd wordt terwijl daar geen enkele aanleiding voor is, jammer.
  8. Elina

    Elina Well-Known Member

    @strawbale
    Juist dit jaar gaat het weer wat beter...

    Ik ben trouwens fan, dus geen kwaad woord over Arantxa :D

    En wat betreft de hele discussie hier. Mijn tante zou zeggen. Ik kijk tegenwoordig nergens meer van op.
    strawbale vindt dit leuk.
  9. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Misschien ben ik de enige, maar ik vond het jammer om al die schaatsers zo fel te keer zien gaan op social media. Zonder het hoe en wat precies te weten hadden ze allemaal hun mening in harde bewoording al klaar liggen. Naar mijn mening kun je van alles denken en vinden, maar is het niet verstandig om alles maar op social media te gooien.

    Begrijp me niet verkeerd, de Rus is fout bezig geweest en wordt terecht gestraft. Daar ben ik het ook helemaal mee eens. Maar de anderen hoeven nu ook weer niet moeder Theresa uit te hangen.
    Jeronimo1, alexander79 en strawbale vinden dit leuk.
  10. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Ja en wie weet wat die niet allemaal slikt ;)
  11. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ik ben het niet vaak met je eens, maar in dit geval ben ik 100% met je eens. Net of die Nederlanders altijd zo heilig zijn. Kijk maar naar die schijnheilige Boogerd en die won nog niet eens.
  12. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    En wie was verdacht? Gunda...
  13. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Boogerd...maar die is zoooooo leukkk!
  14. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    even iets over TuE/sDS, hier (pagina 18 van http://www.nlsporter.nl/wp-content/uploads/2014/09/topsporter_antidopingbeleid_totaal.pdf ) lees ik:

    "Het is mogelijk om dispensatie aan te vragen voor medicijngebruik of voor het gebruik van een geneeskundige methode als de betreffende stof(fen) of methode op de dopinglijst staat (staan). Internationaal wordt dit een Therapeutic use Exemption (TuE) genoemd; in Nederland spreken we van een geneesmiddelen Dispensatie Sporter (gDS). Sporters zijn over het algemeen goed op de hoogte van de mogelijkheid om voor therapeutisch gebruik van verboden middelen dispensatie aan te vragen (93%); de kennis van en ervaring met de regeling onder voetballers is wat geringer.
    Een derde van de groep die op de hoogte is van de regeling heeft ook zelf ervaring met de aanvraagprocedure. Die gaat niet altijd even soepel: zo’n 20% van de sporters die ervaring heeft met aanvragen is tegen een of ander probleem aangelopen. Die problemen zijn zeer divers."

    Maak ik hier nou, kort door de bocht, uit op dat zo'n 30% (1/3 van 93%) een TuE/gDS aangevraagd heeft (aldanniet met succes)?
  15. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    In dit (http://www.dopingautoriteit.nl/media/files/2015/Topsportonderzoek_doping_2015-07-21_DEF.pdf) recentere rapport kom ik dit tegen (mbt de statussporters):
    Screen shot 2016-03-09 at 4.40.57 PM.png
  16. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Die zaak van Pechstein is nog steeds niet definitief uitgesproken. Claudia heeft schadevergoeding geëist. Binnenkort uitspraak.
  17. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Nou ik vind hem zo schijnheilig als ..... (ja wat)
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Zeker omdat Sven Kramer ook tijdens het WK junioren positief bevonden was en toen hij domineerde net terugkwam van een schorsing. Of wacht... :rolleyes:
    G1ant vindt dit leuk.
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

  20. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    De verdachtmaking van Sablikova door @Duif vind ik nergens op slaan. Gaat er natuurlijk voor zorgen dat @alexander79 weer jarenlang gaat zeggen dat 'de Nederlanders' Sablikova totaal niet vertrouwen en onze eigen helden allemaal naïef vertrouwen. Terwijl ik Sablikova net zo verdacht of onverdacht vind als Wüst of Ter Mors. En dat geldt, durf ik te gokken, voor 95% van het forum. Want ze heeft een brandschoon blazoen en komt niet uit een land wat de laatste tijd opvallend in het nieuws is geweest qua doping. Ze rijdt hard, dat is het enige. Ik weiger om mensen op grond daarvan te verdenken, want dan kan ik nooit meer van sport genieten.

    De verdachtmaking van Kulizhnikov, Yuskov en Pechstein vind ik van een andere orde. Ik weet wel, tweede kans, enzo. Maar het is wel begrijpelijk. Als ik naast een veroordeelde inbreker woon doe ik mijn deur ook beter op slot. Dan kunnen hier mensen over anti-Rusland-stemming enzo beginnen, maar er is niemand hier die ooit Graf of Lalenkov heeft verdacht.

    Als onze vriend Wesley 'Bullet' Lommers morgen weer begint met schaatsen en hij rijdt zich binnen een jaar richting de internationale top, dan vind ik dat net zo verdacht. Dus het heeft met wel of niet Nederlander zijn niets te maken.
    kernploegfusie, proeme, Sidekick en 3 anderen vinden dit leuk.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina