WielerVSS 2015 (11) Amstel Gold Race

Discussie in 'Wielrennen' gestart door stijnsportgek, 12 apr 2015.

  1. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Het was toch een gok. De missie van BMC was duidelijk: Gilbert moest winnen. Waarschijnlijk was Van Avermaet bang dat als hij mee zou strijden, dat Fuglsang dan weg kon blijven en ze samen de dienst zouden kunnen uitmaken op de Cauberg. Maar sowieso had ik niet echt het idee dat Fuglsang op volle sterkte reed toen hij doorhad dat Van Avermaet niet op kop wilde. Wellicht had hij meer moeite gedaan als Van Avermaet gewoon meedeed.

    Heb die finale trouwens nog een keer teruggekeken en het is bizar hoeveel meters Kwiatkowski maakt voordat hij als eerste over de streep komt. Alsof de rest (voornamelijk Van Avermaet) stilstond.
  2. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik vind dat extra stukje niet zo goed. Nu zijn er veel ploegen die de (terechte) hoop koesteren dat er af gereden worden op de Cauberg nog niet het einde hoeft te zijn. En er daarom belang bij hebben om de boel bij elkaar te houden, liefst nog met veel knechten. Daarom zullen die zelf niet aanvallen, en aanvallers snel neutraliseren. Als de finish boven op het steilste ligt, dan zijn er opeens veel minder kanshebbers, en zou eerder aanvallen kunnen lonen.

    Nog wat overpeinzingen:

    Ik denk dat de Bemelerberg te licht is om het verschil te maken. Het zou beter zijn om aan het eind weer uit het oosten te komen, met de Keutenberg op 10km voor de finish. Ik dacht dat dat tot een paar jaar geleden ook zo was.

    Gisteren De Mart weer op de commentaarpositie. Mooi hoe hij de hele uitzending naar zich toe trok (Ducrot kwam er nauwelijks tussen) en toch een bepaalde sfeer weet te creëren. Ik kan het niet precies omschrijven, maar hij maakt wielrennen onderdeel van Het Leven, met dwarsverbanden naar de actualiteit en terugblikken in de geschiedenis. Met meer afstand, anders dan het pietepeuterige gemilimeter, waarin Herbert en Maarten meestal blijven steken.

    De renners rijden drie zware koersen in een week. Wat een contrast met de HH Schaatsers die al piepen bij 6 wereldbekers per jaar.
    leenstrafan vindt dit leuk.
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als Van Avermaet met Fuglsang was doorgereden was hij er op de Cauberg waarschijnlijk wel afgereden door Fuglsang, de betere klimmer.

    Het extra stukje achter de Cauberg zorgt er in ieder geval voor dat de race een ander karakter heeft dan de Waalse Pijl, en dat is ook belangrijk in het Ardennendrieluik (-vierluik als je de Brabantse Pijl meetelt). De Bemelerberg is inderdaad niet zwaar genoeg, redelijk lang wel, maar nauwelijks steil. Dus ik zou de huidige finish houden, maar iets meer zware cols vlak voor de Cauberg leggen.

    Verder. Wielrennen en schaatsen zijn natuurlijk een andere inspanning. In het wielrennen zit je gewoon vijf of zes uur op de fiets te wachten en te wachten en je vooral niet in te spannen. Schaatsen is vol gaan in één of enkele minuten.
  4. stijnsportgek

    stijnsportgek Well-Known Member

    Dat had ik nog wel willen zien. De Cauberg is natuurlijk geen echte klim en van Avermaet acht ik wel in staat om een renner als Fuglsang in ieder geval heel lang bij te blijven. In de Strade Bianchi reed Greg ook behoorlijk sterk heuvelop vergeleken met een Valverde.
  5. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    je moet twee dingen niet verwarren ! Het spelen van de kaart van Avermaet betekent niet, dat je de kaart Gilbert minder speelt. Sterker nog, ik denk dat het elkaar versterkt.
    Andere ploegen hadden toch meer daarachter moeten rijden, met alle krachtverlies van dien.
    Nu stopte greg met rijden, werden ze ingelopen, en kon je hem toch opvegen. Gilbert kon het alleen ook niet.

    Soms moet je, het klinkt tegenstrijdig, tegen elkaar rijden. Met een mannetje mee bij de voorste twee, en een favoriet erachter, hoef je bij beide niet echt te rijden.
    Dát is de ideale situatie
  6. proeme

    proeme Well-Known Member

    zeg maar... wat Tony Martin en Kwiatkowski deden ;)

Deel Deze Pagina