NK Allround en NK Sprint in het Olympisch Stadion

Discussie in 'Lange baan' gestart door Danielle, 13 jan 2014.

  1. Elina

    Elina Well-Known Member

    Patrick John vindt dit leuk.
  2. Koen

    Koen Well-Known Member

    voor zover ik weet doet Maurice Vriend nog wel mee
    edit: owh toch niet. vaag dat dit nergens genoemd wordt
  3. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

  4. Patrick John

    Patrick John Well-Known Member

    Toch!
  5. Danou

    Danou Active Member

    Ik ben het er deels wel mee eens, ondanks ik zelf een geweldige avond gehad heb. Je moet het ook niet te vaak doen, nu komen er een heleboel mensen op af omdat het uniek is. Ga je dit ieder jaar doen dan is dat het niet meer en dan is de aanloop ook een stuk minder. Maar ik vind wel dat dit succes, wat mede komt door een serieus geweldige organisatie, aantoont dat het absoluut geen kwaad kan om toernooien buiten Thialf te houden. Als er een EK op een buitenbaan plaats vind, organiseer dan ook het NK op een buitenbaan, ga eens naar Alkmaar, Den Haag etc, tour met die schaatsers het hele land lekker door. Als jongetjes en meisjes uit Den Haag dan een dagje naar het schaatsen in hun stad gaan en daar de grote Sven en Ireen zien rijden dan motiveert dat om zelf ook op schaatsen te gaan en dat komt de sport alleen maar ten goede. Met die gedachte is het niet gek dat er zoveel schaatsers uit Friesland komen, die hebben de sport veel dichterbij.
  6. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Tsss, alsof 5x per jaar in Heerenveen zo uniek is...
  7. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Sorry Leenstrafan!! maar als ik bijvoorbeeld het stukje van Leenstra lees kan ik me daar toch wel een beetje aan irriteren:
    "Ik rijd liever in Thialf. Het is goed opgezet, maar doordat het zo open is, komt de sfeer niet zo goed over". "Het is even afwachten wat de reacties van het publiek zijn, maar van mij hoeft het niet buiten. Het ijs is nu wel goed, al was het donderdag helemaal niks toen we hier moesten trainen. Voor mij is het jammer dat er geen dak op zit. Ik kan eigenlijk helemaal niets op een buitenbaan."

    Dus omdat je er zelf niet goed op kunt rijden is het gelijk niks?! Veel schaatsers van deze tijd zijn echt verwend en watjes geworden; sorry maar dat geklaag vind ik altijd zo irritant! Dit is gewoon een geweldig initiatief; hangt een super sfeer dus geniet daar gewoon van! Nee hoor; dat rijden op een buitenbaan is niks.... Is schaatsen een wintersport of niet? Ik hoop op meer wedstrijden op een buiten baan! Veel beter dan in zo'n (lege) saaie hal!
    Monique vindt dit leuk.
  8. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Ik denk ook niet dat we dit jaarlijks moeten doen, het moet bijzonder blijven.
    Laten we eerlijk zijn. Als je dit over twee jaar doet moet je weer heel erg je best doen (lees: kaarten weggeven) om dat stadion drie dagen vol te krijgen. Dan leeft Nederland niet meer in de schaatshype waar we nu in leven, want dan hebben we niet vorige week meer dan 20 medailles gehaald op de spelen.

    1 keer per jaar een internationale wedstrijd op een buitenbaan? Ja, dat wel. Een world cup ofzo. En dan doe je de bestaande banen aan en je legt ook eens ergens zo'n gelegenheidsbaan aan. Maar ik denk ook niet dat je jaarlijks WK's in de buitenlucht moet gaan houden. Het kan allemaal zo eerlijk, dan moet je het niet jaarlijks met kans op ongelijke omstandigheden gaan doen.

    En het punt van Leenstra kan ik me best voorstellen. Je traint je niet jarenlang te blubber op binnenbanen om vervolgens met een beetje pech meteen al geen kans meer te maken. En niet omdat je niet goed bent, maar omdat je toevallig wind regen had. Kan niet.
    leenstrafan en Elina vinden dit leuk.
  9. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Het is een nk sprint; laten we het aub niet groter maken dan dat het is! Je kunt ook blij zijn dat dit speciaal voor de schaatsers is georganiseerd! En hoe vaak rijden ze nu eigenlijk op een buitenbaan? Bijna nooit! Zal goed zijn voor die schaatsers dat het vaker gebeurd; op een buitenbaan moeten ze ook gewoon kunnen rijden vind ik.
  10. Elina

    Elina Well-Known Member

    Volgens teletekst is de 500m dames straks op Nederland 1...
  11. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    O echt? Bedankt voor de tip! Zal straks eens kijken!
  12. frederica

    frederica Active Member

    De livestream geeft alleen de vlam. Gaat lekker.
  13. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Het is idd op ned 1 nu!
  14. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    het is gewoon op tv hoor mensen
  15. frederica

    frederica Active Member

    Ah. Nederland 1. Toch nog op TV.
  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Eindelijk beelden, erg fijn. Ik ben heel benieuwd wat Wüst kan vandaag, ik hoop op een heel snelle 500 meter zodat ze nog kampioen zou kunnen worden.
  17. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

  18. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Ireen niet sneller dan gisteren; ze rijdt een betere 1000 dan de andere 2 maar Boer en van Beek kunnen wel weer veel tijd pakken nu
  19. Monique

    Monique Well-Known Member

    Donders, Ireen nog iets langzamer dan gisteren. Kans voor Boer, maar die moet ook nog maar zien dat ze onder de 40 seconden blijft.
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Jaja, Margot veel sneller dan Ireen. De titel lonkt voor Margot.

Deel Deze Pagina