Team Pursuit Dames, maandag 19 en woensdag 21 februari

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Nogevendit, 12 feb 2018.

 1. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Is waar, echter persoonlijk zou ik helemaal niets voelen voor zo’n medaille... maar dat ben ik
  G1ant en Yuskov vinden dit leuk.
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Niets voelen is misschien beter dan het gevoel dat Rianne de Vries nu heeft...
  proeme, EenBrabander en chicagodude vinden dit leuk.
 3. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  In andere sporten gebeurt het inderdaad ook en dat vind ik voor mijn gevoel ook wel eens vreemd. Zo kreeg de derde doelman van Duitsland ook gewoon een medaille bij het WK van 2014 zonder een minuut te spelen. Marco Reus scoorde bij de WK-kwalificatie 5x, raakte vlak voor het daadwerkelijke WK geblesseerd en kreeg daardoor geen medaille. Bij voetbal weet je sowieso dat heel de selectie een medaille krijgt, bij de TP krijg je pas een medaille als je ook daadwerkelijk meegedaan hebt voor een land dat een medaille wint, ongeacht het resultaat van jouw gereden race. Dat werkt het natuurlijk in de hand van landen om het resultaat ondergeschikt te maken aan het delen van de medailles, dat is toch iets waar iedereen vreemde gevoelens bij heeft, denk ik.
 4. Elina

  Elina Well-Known Member

  Ik heb het maar half meegekregen vandaag, prima dat de Japanse dames gewonnen hebben. Maar hoe en wat, daar kan ik niks over zeggen. Marrit heeft na twee spelen alle soorten olympische medailles :D
  leenstrafan, EenBrabander en Koen vinden dit leuk.
 5. Koen

  Koen Well-Known Member

  doe mij deze vier dames maar op tv als gast in sportwinter dan dat domme gegiebel van die shorttrack dames.
 6. sanghwa _o_

  sanghwa _o_ Well-Known Member

  Toch nog even ter achtergrond dit vermelden voor wie het nog niet had meegekregen: https://sportnieuws.nl/overig/olymp...ctie-schaatssters-riskeren-verbanning-spelen/

  Die titel 'heel Korea woest' is geen overdrijving. Filmpjes van het schandalige interview dat Park en Kim na de race gaven (vooral het spottende lachje van de laatste, interview is overigens miljoenen keren op social media bekeken, de meeste aandacht die het schaatsen in Korea ooit gehad heeft.....) ,het feit dat geen enkele coach op Bob de Jong na Noh probeerde te troosten en de schimmige voorgeschiedenis rond de deelname van Noh hebben tot een volkswoede geleid in Korea. Zo is Noh haar broer, een shorttracker, is aan kanker gestorven. Er zijn zeer sterke geruchten dat hij operaties (te) lang heeft uitgesteld onder druk van de schaatsbond zodat hij aan Sochi zou kunnen meedoen. Tevens was Noh op eens ondanks haar kwalificatie 'per ongeluk' niet ingeschreven door de schaatsbond, enkel door de afwezigheid van de Russen kon ze toch nog meedoen en tot slot zou Noh buitengesloten zijn van gezamelijke trainingen.
  Bo Reum Kim gaf intussen een interview met verontschuldigingen, maar die werden totaal niet gesmaakt door de Koreanen. (top comment met 100000 upvotes op een Koreaanse social mediasite referenend naar haar neppe tranen: 'stuur haar naar het Noorden')

  Om een lang verhaal kort te maken: Boreum Kim kan het vergeten, zelf als ze toch nog aan de massastart mee zou mogen doen en evt. zelfs winnen, zal Korea haar dit nooit vergeven.
  evdz en G1ant vinden dit leuk.
 7. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Excuus alweer voor handen. Kapotte veer Bl
  Ik opperde om het toernooi in één dag te houden. Jij wierp terecht tegen dat dit in het voordeel van de grote landen was. En nu vind je het systeem van de tweede dag wel kloppen terwijl dat ook in het voordeel van de grote landen is. En als Amerika er één ronde met de pet naar kan gooien dan klopt het systeem gewoon niet. Vier jaar geleden ging het precies net zo.
  Gewoon de halve finale schrappen en na de tijdskwalificatie meteen de finales er dezelfde dag achteraan.
  Overigens in andere sporten zie ik ook de gemengde teams. Dan weet ik nog een mooie landenwedstrijd.
  Twee dames en twee heren. Één dame en één heer rijdt een 1000m, de andere een 3000m (wat mij betreft mogen ook andere afstanden zolang ze maar van karakter verschillen).

  Op basis van de klasseringen per afstand en de vier klasseringen optellen. Een dq betekent het maximaal aantal (straf)punten.
  Een gedeelde 6e/7e plek is 6,5 pnt.
  In principe zouden een onbeperkt aantal landen mogen deelnemen maar mogelijk is dat te veel.
  In dit geval zouden Nederland, Noorwegen, Duitsland, Polen, Italie, Rusland, USA. Canada, Japan, Korea en China een team op de been kunnen brengen. Zijn er 11. Mooi aantal of vergeet ik een aantal landen.
  Zijn 6 paren per afstand. 12 ritten op de 1000m en 12 ritten op de 3000 (met dweil). Hoe lang zou dat duren.
  Zelfde manier zoals de landenwedstrijd bij het kunstrijden.
 8. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Alleen Japan, die andere landen bakken er niks van. Ten minste bij de dames.
 9. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Miho had gewoon een slechte eerste 300m. Daar liet ze het liggen.
 10. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Waarom wil je die halve finales houden. Alleen in het voordeel van landen die verantwoord kunnen wisselen, de grote landen dus en in het nadeel van een klein land als Nieuw Zeeland.
 11. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Bij Nederland heeft toen iedereen (ook beide reservekeepers) meegedaan op WK. Ik dacht een zeldzaamheid.
  Volgens mij is dat op de Spelen niet zo. Ik herinner me LA 1984 Dames hockey. Martine Ohr speelde geen minuut en kreeg ook geen medaille. Paardesport. Degene die niet aan het resultaat bijdraagt (dus de schrappers levert) krijgt geen medaille
 12. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Ik wilde de discussie met Ter Mors uit de weg gaan, maar hier wordt ze er toch weer bijgehaald.
  Volgens mij heeft Ter Mors wel degelijk inhoudt, en ik denk dat ze wel degelijk op duurvermogen heeft getraind. Anderd hou je geen drie 1500m in een tijdsbestek van twee uur vol, zeker niet als j ze in alle heats veel kopwerk deed.
  In deze vorm was zij de ideale dame maar of dat ook genoeg was.
  Maar in de toekomst krijgt Nederland ernstige problemen als de motor Wüst wegvalt. In Antoinette de Jong zie ik echt geen opvolgster.
 13. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Op het moment dat Kuiper definitief voor Van Beek koos was Ter Mors kennelijk op de goede weg.
  Dat het bij de dames goed gewerkt heeft??. Er deden maar twee teams mee. De rest was buiten mededinging.
  En waarom moest hij toen kiezen. Is er daarna door de dames getraind.
 14. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Die stelt in ieder geval Ter Mors op.
  Maar ja dan moet Erben die lucratieve schnabbels opgeven.
  Overigens materiaalpech op deze manier mag natuurlijk niet voorkomen.
 15. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Erben weet wel hoe het werkt. Tijdens zijn radiocommentaar zei hij dat NL dames te weinig voorsprong hadden.
  G1ant vindt dit leuk.
 16. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik had de duels tussen Nieuw-Zeeland en Korea en die tussen Nederland en Noorwegen gisteren voor geen goud willen missen. En bovendien: meer rondes geeft meer kans op fouten van de favoriete landen en dus meer kans op verrassingen. Zie Nederland in Turijn en Vancouver, waar we goud hebben laten liggen door fouten in de halve finale. (Gisteren reken ik daar niet bij.)
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 17. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Zelf ziet ze het anders. Ze zei in Studio Sportwinter dat ze na het OKT volledig als sprintster heeft getraind omdat ze zich niet voor de 1500 meter had geplaatst. Dus krachttraining weer helemaal opgepakt, want ze daarvoor weinig had gedaan. Dat verklaarde ook haar 10,5 opening.

  Die 1500 shorttrack was bijzonder knap wat ze deed. Op karakter. Dat is absoluut een duuronderdeel, maar wel een ander soort inspanning dan schaatsen op de langebaan in regelmatige rondetijden. En op die 1500 meter shorttrack zag je in de finale ook dat de pijp in de laatste rondes leeg was.

  Verder eens met jou en Sprintmaster: Ter Mors in goede doen zou een geweldige TP-rijdster zijn. (En gemaakt voor de MS, maar dat terzijde). En zoals ook eerder gezegd: ik zou de gok tegen Japan wel hebben genomen omdat je nauwelijks iets te verliezen had. Maar of ze dat dan ook had aangekund in een 2.53-tempo is wel echt twijfelachtig.
 18. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Beetje cru om dit trieste verhaal een 'vind ik leuk' te geven, maar ik doe het vanwege de mooie inzichten die ik anders niet zou hebben gehad.
  sanghwa _o_ en strawbale vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina