WK Afstanden Richmond/ Vancouver 12 t/m 15 maart 2009

Discussie in 'Lange baan' gestart door Passion-for-Skating, 27 nov 2008.

  1. Sphere

    Sphere New Member

    Is er niemand die hoopt op meer spanning?
    Ergens is het ook wel saai aan het worden zo...
     
  2. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Maar iemand van 19 gaat alleen maar beter worden. En als hij dat met dezelfde stappen gaat doen als nu dan zal ik mij toch maar zorgen gaan maken.
     
  3. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Precies. Sven is nu vanaf november 2007 ongeslagen op de 5 km. en dat blijft dus zo tot en met oktober ;)
     
  4. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    zeker voor het allrounden heeft hij laten zien dat hij het gewoon aankan. Ik kijk nu al uit naar de momenten dat Kramer geen vanzelfsprekendheid is en er gevochten moet worden voor titels en medailles. Kan de schaatssport en de kijkcijfers alleen maar ten gunste komen.
     
  5. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    klopt. Hij verdient ook alle credits. Maar vanaf nu wordt er op hem gejaagd en serieus ook.
     
  6. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dat wordt al het hele seizoen geroepen. Hij moet eerst maar eens een keer verslagen worden en dan ga ik erin geloven.
     
  7. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    :D weer een goeie race van Skobrev..hij zei nog lets do it en hij heeft t gedaan :) hehe leuk dat ie nog even zn duim omhoog deed voor de camera
     
  8. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Maar goed lieve mensen, ik ga maar eens slapen ;)

    Het was weer genieten vandaag :D
     
  9. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Ik heb echt genoten van de rit Fabris vs. Marsicano! :D Wat was dat spannend, zeg! Wat een vechtersmentaliteit zit er in die Marsicano. Hij deed er alles aan om de rit te winnen en het lukte hem nog ook! Echt een topdag voor hem..Kampioen op de 1000 meter en brons op de 5 km! Dat belooft echt nog wat voor de toekomst..Al zie ik hem Kramer nog niet zo snel verslaan op de 5 km. Die is toch nog steeds wel de beste en ik verwacht dat hij dat volgend jaar ook nog wel zal zijn.
     
  10. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    lijkt me een goed plan en genieten was het zeker. Hopelijk wordt het morgen net zo opwindend.
     
  11. Duif

    Duif Well-Known Member

    Daar heb je helemaal gelijk in Bokko komt niet dichterbij. Voor beiden was het WK allround in Hamar dit jaar de belangrijkste wedstrijd en daar was het verschil op de 5km 6 seconden. Dat zegt genoeg lijkt me.

    Conditioneel zit het bij Sven nog steeds wel goed. Hij hersteld sneller dan Bokko. Was goed zichtbaar bij de huldiging. bokko reed 7 minuten eerder maar stond er nog bezweet en met een rooie kop, terwijl Sven alweer helder uit zijn ogen keek.

    Waar ik me bij Sven wel zorgen over maak, is dat hij technisch steeds minder soepel gaat rijden. Dat is ook de voornaamste reden dat hij de hoge snelheden op de 1500 niet meer aan kan t.o.v. de Noord-Amerikanen.
     
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik denk dat Marsicano op de wedstrijden van SLC en dit weekend gepiekt heeft. Anders kun je zoveel progressie binnen het seizoen niet verklaren.
    Kramer en ook Bokko hebben hun beste vorm al gehad bij het WK allround. Kramer wint toch vrij soepel, bijna allemaal rondjes onder de 30 sec. Benieuwd of Marsicano zich volgend jaar ook echt op het allrounden gaat richten.
     
  13. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    ik denk dat Marsicano zich op alle afstanden (minus de 500) gaat richten voor de OS. En die progressie die hij heeft gemaakt is echt sensationeel. Vorig jaar won hij nog niet van onze junioren en nu verslaat hij Davis. En dan die 5k van vandaag... Kramer moet zich echt zorgen gaan maken. Ook al is Kramers huidige vorm niet geweldig, wanneer Marsicano zich in dit tempo doorontwikkelt wordt hij een serieuze bedreiging.
     
  14. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Daar ben ik ook erg benieuwd naar! Ik denk dat er best potentiëel in hem zit, ook op de lange afstanden. De 1000 en de 1500 meter beheerst hij al aardig goed, maar ik denk dat hij op de 5 km ook wel een hele goede zal worden. Misschien niet zo goed als Kramer, mja dan moet je ook wel heel wat in je mars hebben om daarmee te kunnen concurreren. :wink:

    Ik ga ook maar es slapen. Ik moet er morgen nog weer redelijk bijtijds uit dus. Welterusten allemaal en tot morgen! Ik heb er alweer zin in!
     
  15. Sphere

    Sphere New Member

    Dat bedoel ik dus ook. Ik verwacht niet dat hij dit vol kan houden, er is gewoon een grens.

    Ik hoop het beste, maar verwacht het toch echt niet helaas
     
  16. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ik weet zeker dat Marsicano zich zeker niet volgend jaar op het allrounden stort. Tis een amerikaan en daar telt maar 1 ding, Olympische spelen.

    Wel ben ik benieuwd hoeveel schaatsers de WK Allround als 'leuk toetje' beschouven of juist denken ' ja daahhaaggg , OS voorbij: mooi geweest'
     
  17. Joanne

    Joanne Member

    Ik ben ook een beetje klaar met dat ´ze komen dichterbij´
    Zelfs uit vorm verslaat Kramer iedereen nog makkelijk. Zijn focus lag dit jaar in februari, en toen was hij super.

    Kramer start vandaag tegen bokko in de voorlaatste rit. Jammer! De Jong en Fabris in de laatste rit en Grodum tegen Verheijen schaatsen voor Kramer en Bokko.
     
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Nog even over gisteren. Marsicano tegen Fabris was ook voor mij de rit van de dag. Leuk om te zien dat het uiteindelijk ook het verschil was tussen brons en vierde, Fabris zal nu wel balen. Sven Kramer is niet overtuigend, maar hij wint wel. Hij zal zelf toch ook wel beseffen dat hij volgend jaar goed aan de bak moet, maar ik denk dat hij moet kunnen blijven winnen, ook het WK allround.

    Jammer? Leuk!
    Kramer tegen Bøkko zijn meestal de mooiste ritten op de 10 kilometer omdat ze dan met elkaar gaan spelen. Bob de Jong is de grote outsider op de 10 kilometer en daar moet Sven dan maar een tijd voor neerzetten.

    Ook op de dames 5 kilometer (Voorhuis tegen Groenewold, Sablikova tegen Groves) en de dames 1 kilometer (Friesinger tegen Boer, Nesbitt tegen van Riessen) een paar leuke ritten.

    Ik weet nog niet in hoeverre ik het eens ben met de opbouw van het toernooi. Het is een verstandige opbouw, maar het zwaartepunt zit net teveel aan het begin. De 500 meter en de ploegenachtervolging op de laatste dag doen is logisch en zorgt voor minder mensen die twee ritten op één dag moeten rijden, maar nu zijn alle "leuke" middenafstanden in het begin.

    Kristina Groves is de vrouwelijke Trevor Marsicano, de enige die de dubbel 1000 en 5000 meter op één dag doet. :p
     
  19. rja

    rja New Member

    Ze komen dichterbij.

    Als Sven wil winnen op deze baan volgend jaar, zal het veel sneller moeten, omdat er altijd mensen zijn, die boven zich uitstijgen op een OS.

    Bob in topvorm, kan Sven verslaan, op de tien kilometer wel te verstaan, voor de 5 kilometer heeft hij te weinig snelheid.
     
  20. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Je zegt wel 'Kai-Lee', maar je schrijft Kyle (of Kylie als het een meisje/vrouw is)
     

Deel Deze Pagina